perjantai 4. toukokuuta 2018

#157 TAPAHTUMARIKAS HUHTIKUU JA UUSIA OIVALLUKSIA

Pitkästä aikaa taas täällä blogin puolella. Tai ainakin kuukausi tuntuu ikuisuudelta. Kokeet painaa ja koulusta on muodostunut ehkä pientä stressiä, kun viimeisiä kokeita ollaan tekemässä. Koko toukokuu on täynnä kokeita, joten saa nähdä, kuinka paljon postauksia tänne ilmestyy. 

Kuitenkin, ratsastuksien osalta on sujunut todella hyvin. Trudy on ollut parempi, mitä se on ikinä ollut mun kanssa. Ollaan tehty paljon uusia asioita ja poni on oivaltanut uusia juttuja. Kävimme meidän ensimmäisessä yhteisessä kouluvalmennuksessa huhtikuun alussa. Se avasi omaa ratsastustani tosi paljon. Sen jälkeen poni on ollut ihan huippu, kun itse sain lisää ohjeita ratsastamiseen. Löydettiin valmennuksen jälkeen niin sanottu yhteinen sävel, joka on ollut aika ajoin vähän kadoksissa.
Kiitos kuvista Ava & Nonna!

Valmennuksen tuli pitämään Kiloon Rosali Kivitie ja tykkäsin itse hänestä paljon! Rosali painotti tosi paljon käsien kantamisen tärkeyttä, joka oli tosi hyvä, koska Trudyn kanssa mulla jää kädet usein tosi alas. Tehtiin kolmea erilaista tehtävää, kuten laukkaympyröitä, raviväistöjä ja neliöllä käyntiä. Kun sain kuulla raviväistöistä, kauhistuin ja minusta tuntui, että sinne menee se hyvä fiilis ratsastaa. Trudy ei osaa väistöjä vielä mitenkään täydellisesti, enkä minä osaa vaatia siltä niitä oikealla tavalla, sen takia raviväistöt ei todellakaan ole mikään suosikkitehtäväni Trudylla. 

Trudy kuitenkin yllätti ihan täysin. Jo alusta alkaen se teki super hienoja väistöjä ja saatiin paljon kehuja! Itse jään nojaamaan helposti eteen, mutta Rosali muistutti siitä monta kertaa ja näin löysin asennon, jossa minun pitäisi olla. Valmennuksen jälkeen raviväistöt ovat sujuneet paljon paremmin ja olen saanut pidettyä Trudyn paljon paremmin tuntumalla. Ilmottauduin melkein heti valmennuksen jälkeen koulukisoihin 15.4., Trudyn ja mun ensimmäiseen Helppo B luokkaan. Kisoja edeltävä tunti meni tosi hyvin. Jo alusta alkaen poni oli hyvin tuntumalla ja kevyt kädelle. Erityisen tyytyväinen olen tuon tunnin laukannostoihin, jotka opettajan ohjeiden avulla saatiin hyviksi. Jokaisessa nostossa Trudy pysyi hyvin pyöreänä ja tuntumalla, eikä lähtenyt viskomaan päätään. 

Alkuun olin tosiaan menossa taas Cn, mutta vaihdoin luokan B:hen, koska syksyllä en todennäköisesti pääsisi Trudylla enää menemään. Oma pituus tulee vastaan, heh. Onneksi nyt voin silti ratsastaa ponilla vielä hyvillä mielin ja miettiä syksyn ratsasteluja myöhemmin. 


Kokonaisuudessaan olen ihan tyytyväinen kisoihin. Verkka sujui ihan hyvin ja poni oli kivasti menossa. Hevospuolen opettaja auttoi jonkin verran verkassa, vaikka muuten se olikin aika itsenäistä. Tein alkuun paljon pysähdyksiä ja isoja ympyröitä, käynnissä ja ravissa. Ne meni aika hyvin molemmissa askellajeissa. Tein myös muutamat ravilisäykset. 
Laukkaa otettiin opettajan avulla, koska se on tällä hetkellä meidän yhteinen sellainen ongelma. Jään itse helposti niin eteen, jolloin painoni ei jakaudu tasaisesti satulaan. Ehkä siitäkin pääsen joskus eroon. Laukat meni kuitenkin molempiin suuntiin hyvin, joten lähdin radalle hyvällä mielellä. 


Rata sujui ihan ok, vaikka tulikin pari rikkoa omista virheistäni. Prosentteja silti jopa 59.4% ja 3/6! Jäätiin juuri sijoitusten ulkopuolelle, mutta toiseksi tulleeseen eroa oli vain 0,6%, eli pienestä se jäi kiinni. Olen tyytyväinen radan laukkaosuuksiin, vaikka oikeassa laukassa tuli pari raviaskelta. Käyntiosuudet ja pysähdykset eivät sujuneet taas yhtään, kun Trudy alkoi viskoa päätään, eikä ollut yhtään tuntumalla. Ne jäi ärsyttämään tosi paljon, koska ilman tuota pään viskomista oltaisiin saatu enemmän pisteitä. 

Olen kuitenkin tyytyväinen, olihan tuo vasta mun toinen Helppo B rata. Ei tuo Kn.Special kuitenkaan eroa paljoa C:stä, mutta siinä aletaan vaatia jo peräänantoa ja hyvää muotoa. Kisoista jäi kuitenkin hyvä fiilis!

Huhtikuun puolessa välissä pääsin myös menemään Claudialla, joka oli ihan kiva. Olin itse tosi hukassa sen selässä, kun olen koko kevään mennyt pelkällä Trudylla. Claudian kanssa laukka sujui hyvin ja sain ratsastettua sitä kivasti tuntumalle. Poni oli loppuun tosi rento ja hyvä ratsastaa! 

Kausi lähenee loppuaan ja enää jäljellä on muutama tunti. Toivottavasti päästään tekemään vielä jotain kivaa. Trudyn kanssa treenailut ei varmaan jatku enää syksyllä. Mun pituus tulee vastaan, joten on ponille ja oman kehityksen kannalta parempi, jos siirryn isompaan. Ei Trudy toki vielä ihan poissuljettu ajatus ole.  Essi

4 kommenttia:

 1. Minkälaisia hevosia ja poneja Kilossa on? Onko opetus mielestäsi hyvätasoista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilossa on tosi erilaisa poneja ja hevosia, että jokainen varmasti löytää kokeilemalla suosikkinsa! Opetuksesta ite tykään tosi paljon ja varsinkin nykyiset opettajat ovat tosi mukavia ja hyviä :)

   Poista
 2. Kiva että kouluvalmennuksesta löytyi uusia juttuja jotka toimi! Ja hyvähän tulos tuo oli tokaksi he b radaksi! :) Siististi ratsastettu.

  VastaaPoista