lauantai 31. maaliskuuta 2018

#156 HYVÄ, PAREMPI, PARAS - ESTEKILPAILUT

Sunnuntaina 18.3. pääsin pitkästä aikaa estekilpailuihin Trudyn kanssa. Olemme hypänneet tänä vuonna vasta pari kertaa, joten päädyimme opettajan kanssa 50cm luokkaan, joka oli ihan sopiva mulle ja Trudylle. Odotin kisoja positiivisella mielellä, koska saman viikon hyppytunti meni hyvin ja päästiin hyppäämään kaikki esteet ihan kiitettävästi. 

Kisa-aamuna en jaksanut panostaa oikeastaan mihinkään. Pesin vain suitset ja suojat nopeasti, omat ratsastusvaatteet olivat samat,, joita pidän aina tunnilla ja valkoisista housuista tai huovasta ei ollut tietoakaan. Ponin harjasin kuitenkin extra huolellisesti, joten se riitti itselleni. Näytettiin silti ihan järkeviltä.

Kuvista iso kiitos Nellille!

Aamulla olin myös rakentamssa ja kävelemässä radan, joka oli tosi helppo ja simppeli. Ennen omaa verryttelyryhmääni oli ristikkoluokka, joten ehdin hyvin laittaa itseni ja Trudyn kuntoon. Ponille varusteet päälle ja sitten maneesille. Nousin siellä selkään ja säädin jalustimet sekä kiristin vyön. Sitten lähdin uralle kävelemään pitkin ohjin. 

Tehtiin aika perus nopea verryttely. Trudy tuntui super jäykältä alkuun, mutta parani vähitellen. Ravissa sain käskeä sitä pari kertaa vähän napakammin eteenpäin, koska tiesin jo, että jos se ei liiku niin hypyt ovat täysi katastrofi. 
Aloitettiin verkkahypyt ristikoilla, jotka nostettiin lopuksi pystyiksi.Ristikoille ei sujunut ollenkaan ja ei saatu niille yhtään onnistunutta hyppyä. Pystyille keräsin itseni ja aloin oikeasti ratsastamaan. Silloin sujui paljon paremmin. Verryttelyn jälkeen yksi tyttö hyppäsi vielä ristikkoluokan, jonka jälkeen esteet nostetiin ja oli vuoroni aloittaa rata.
Ennen kuin aloitin, kerrottiin yleisölle mikä luokka kyseessä, miten se arvoidaan ja muuta vastaavaa. Kun tuomari ja ratahenkilökunta olivat valmiina, sain aloittaa. Tervehdin tuomaria ja nostin vasemman laukan. Ensimmäiselle esteelle lähestyttiin täyskaarron tyylisesti, jota alkuun vähän epäilin. Sain Trudyn kuitenkin hyvin kääntymään ja ihan hyvä hyppy ykköselle. Toiselle esteelle tultiin vastalaukassa, koska en viitsinyt sitä enää ahtaassa tilassa ruveta vaihtamaan. Yli kuitenkin puhtaasti. 

1.
3.
Kolmannelle esteelle tuli isompi kaari, jossa ehdin hyvin korjata laukan myötälaukaksi. Kolmoselle tuli mielestäni hyvä hyppy ja se tuli hyvään paikkaan. Neljännelle oli sitten vähän enemmän ongelmia, kun kuvaaja seisoi esteen vieressä. Trudy ensin oli jo kieltämässä, mutta olisi jäänyt ärsyttämään tuollainen turha kielto. Sain ponin kuitenkin esteestä yli, vaikka se olikin sen mielestä vähän jännittävää. 

4.
5.
Viidennelle esteelle tuli vähän kiire vaihtaa laukka, mutta sain sen vaihdettua. Opettajan ohjeella sain itseni rennoksi, joten siihen tuli paljon rennompi ja parempi hyppy. Trudy ylihyppäsi jotenkin kaikki esteet, vaikka selkään se ei tuntunut siltä. Kutos estettä vähän pelkäsin, että meneekö poni ohi siitä, koska verkassa se yritti koko ajan puskea vasemmalta ohi. Muistin kuitenkin pitää ulko-ohjan kädessä ja pohkeet kiinni, joten mentiin yli ihan mallikkaasti. 

8.
Seiskalle tulio sellainen ihan ok hyppy. Jäin vähän liikaa ehkä ulko-ohjaan kiinni, mutta muuten hyppy meni hyvin. Radan viimeiselle esteelle tuli hassu hyppy, kun en ollut jotenkin yhtään varma mistä Trudy ponnistaa. Yli kuitenkin puhtaasti, joten saatiin meidän toinen puhdas 50! 

Luokka oli Clear Round, joka tarkoittaa, että kaikki radan puhtaasti selvittäneet saavat ruusukkeen. Tuomari tuli kättelemään ja kiinnitti turkoosin ruusukkeen Trudyn suitsiin. Kun kaikki olivat palkittu, teimme vielä kunniakierroksen oikealle. Olen tyytyväinen tuohon rataan, vaikka ei se mikään paras ollut. Parempi kuitenkin kuin syksyn kisoissa, joten kehitystä on tapahtunut! Jos seuraavissa estekisoissa tulisi se paras rata näistä kaikista?Kisojen jälkee vein Trudyn talliin, otin siltä varusteet pois ja harjasin huolellisesti läpi. Loppupäivä meni oikeastaan kuvaillessa muiden ratoja. 
Sunnuntaina 1.4. jatketaan Trudyn kanssa kouluvalmennuksen merkeissä, kun päästään Rosali Kivitien tarkan silmän alle treenaamaan. Toivottavasti sieltä lähtisi mukaan uusia vinkkejä omaan ratsastukseen. 

Essi

2 kommenttia:

  1. Siistin näköinen tuo teidän rata kyllä! :) Mahtavaa, että kisat sujuivat hyvin ja selvisitte radan puhtaasti!

    VastaaPoista
  2. Siistin näköistä menoa taas! Ja hyvin ratsastettu 4. esteelle! :) Meidän tallilla olisi tämän kuun lopussa estekisat, katsotaan jos uskallan mennä sinne Viggolla, se ei ole ikinä ollut estekisoissa ja itselläni taitaa olla 10 vuotta siitä kun olen viimeksi estekisoissa ollut. Varmaan menen sit ihan ristikkoluokkaan, niin voi keskittyä vaan ponin ratsastamiseen, kun ei tiedä yhtään miten se siellä menee :)

    VastaaPoista