tiistai 27. maaliskuuta 2018

#155 HORSE FAIR 2018 - UNOHTUMATON VIIKONLOPPU!

Nyt on kulunut muutama viikko uuvuttavasta, mutta super kivasta messuviikonlopusta. Tämän vuoden kolmen päivän GoExpo-messut olivat kyllä ihan parhaimmat messut, joilla ole koskaan ollut. Olin siis itse kaikkina kolmena päivänä messuilla ja joka päivä ihan alusta loppuun! Kiitos Nonnalle, joka jaksoi olla mun kanssa jokaisena kolmena päivänä ja Heidille ja Ranialle hyvästä seurasta. Viikonlopun jäljiltä olin super väsynyt, joten eipä ollut ihme, että sunnuntai-iltana nukahdin jo ennen yhdeksää...

Postauksen kaikki kuvat ovat itse ottamiani!
Lähdin perjantaina 2.3. Helsinkiin suoraan koulusta, sillä pääsin jo yhdeltätoista. Pasilassa olin puoli kahdentoista jälkeen. Messujen auettua, kävin hakemassa bloggaajapassini lehdistökeskuksesta. Ensimmäisenä tarkoitukseni oli mennä katsomaan infolavalle Suvililjan kuvan muokkaus -luentoa, mutta jäin Outdoor-messujen puolelle juttelemaan Intiaanisokeri-yrityksen pisteelle yhden miehen kanssa urheilijoiden palautumisesta. En siis kerennyt infolavalle. Nonna ja Rania tulivat kahden aikoihin Pasilaan, joten silloin sain itselleni seuraa.
Perjantaina ehdittiin käydä hyvin kiertelemässä expoa, syödä ja katsoa ohjelmanumeroita. Erityisesti pidin valjakkoajonäytöksestä, jossa kerrottiin tarkasti ja selkeästi lajista. Itselleni tuo numero oli mielenkiintoinen, kun en lajista oikein mitään aikaisemmin tiennyt. 

Messuilta ei vielä perjantaina tullut ostettua mitään, paitsi ruokaa. Ja karkkia tuli kuitenkin mukaan aika paljon, kun näytteilleasettajilla oli niitä tarjolla. OLi todella kiva messupäivä, joten odotukset olivat korkealla seuraaville päiville.Lauantaina tulin messuille heti aamulla, ja kävin viemässä oman takkini Lehdistökeskukseen, kuten muinakin päivinä. Se oli muuten pelastus, että ei tarvinnut kantaa takkia koko aikaa mukana! Kierreltiin Nonnan ja Heidin kanssa expo-aluetta enemmän, kuin perjantaina ja Hevarin pisteeltä mukaan tarttui pussi heppanameja, joille hintaa oli vain kaksi euroa! Samasta pussista olen maksanut aikoinaan seitsemän euroa, joten tuo oli super hyvä tarjous. 

Toisena päivänä messuilla päädyttiin katsomaan rotukavaldi ja kaikki päivän esteluokat. Varsinkin Prix de Biofarm -estekilpailu, jossa suomenhevosratsukot kilpailivat metrin korkeudella, oli mielenkiintoista seurattavaa. 
Lauantaina oli myös odotettu blogigaala,jossa palkittiin vuoden 2017 parhaat hevosblogit. Itse olin myös ehdolla kategoriaan Vuoden ratsastusblogi, mutta voittoa ei tällä kertaa tullut. Kilpakumppanit olivat todella hyviä ja arvostan sitä superisti, että olin kolmen parhaan joukossa!
Illalla olimme enemmän Outdoor-messujen puolella kokeilemassa kaikkea uutta ja täytyy todeta, että olimme aika hyviä varsinkin tenniksessä. 
Viimeinen messupäivä 4.3. alkoi itselläni yhdentoista jälkeen. Kaverini olivat olleet messuilla jo yli tunnin, joten kävimme syömässä heti, kun tulin paikalle. Ruokaan meni viikonloppuna ihan liikaa rahaa, kun kävimme joka päivä Hesburgerissa syömässä kerran. 

Viimeiseltä päivältä jäi erityisesti mieleen nuorten 4-vuotiaiden ja 5-vuotiaiden esteklinikka. Oli kiinnostava nähdä, kuinka eri tasolla eri ikäiset hevoset ovat. Anna Kärkkäinen kertoi ja selosti numeron kiinnostavasti. 
Päivä kului lähinnä Outdoor-messujen puolella, mutta esimerkiksi suurinosa esteluokista tuli katsottua. Neljän aikoihin minulla oli odotettu haastattelu, jossa haastateltiin minua ja kahta muuta hevosbloggaajaa. Harmittaa vain todella paljon se, että haastattelun takia päivän kiinnostavin esteluokka jäi näkemättä - ponit vs kenttähevoset. Meitä pyydettiin tulemaan jo melkein tuntia ennen haastattelua "harjoittelemaan", mutta eihän siellä mitään tehty. Istuttiin vain ja siksi harmittaa, että tuo kaikista kiinnostavin luokka, missä kilpaili myös kaverini, jäi näkemättä. 

Messujen viimeisillä minuuteilla käytiin vielä Nonnan ja Heidin kanssa pelaamassa tennistä, kuten jokaisena muunakin päivänä! 

 

Kokonaisuudessaan messuviikonloppu oli todella onnistunut. Lompakko keveni oikeastaan vain Hesburgerin kassalle, joka oli perjaatteessa hyvä juttu. Ei ainakaan tarttunut mitään turhaa sälää mukaan. Yhden huovan ostamista salaa harkitsin pitkään, mutta se oli jo mennyt, kun viimeisenä päivänä kävin katsomassa, eikä niitä ollut enään lisää. Pitäisi vaan ostaa kerralla eikä jäädä miettimään liikaa, hehe. 
Ensi vuonna aijon todellakin hakea bloggaajapassia uudestaan. Toivottavasti silloinkin messuista tulisivat yhtä ikimuistoiset.  

Essi

1 kommentti:

  1. hihi, kiva postaus! <3 tenniksen pelaamine oli kyl aika mielenkiintost pakko myöntää xdd mut kivaa oli ❤️

    VastaaPoista