tiistai 13. helmikuuta 2018

#153 MESSUTÄRPIT HORSE FAIRIIN 2018

Sain eilen, kaiken muun kivan joukossa tietää, että pääsin messublogistiksi. Sain perusteellisen viestin Horse Fairin järjestäjiltä, missä luki kaikki tarvittava ja oli linkit tarvittaviin paikkoihin, kuten messuohjelmaan. Olen innoissani tämän vuoden messuista, sillä mukana on ohjelmaa, jota en ennen ole kokenut. 

2.-4.3.2018 Helsingin messukeskuksessa on paljon ohjelmaa, joista jokainen varmasti löytää juuri sen, mikä itseään kiinnostaa. Olen itse messuilla perjantaista sunnuntaihin eli koko viikonlopun, joten toivottavasti pääsen seuraamaan mahdollisimman montaa messuohjelmaa. Nyt kuitenkin kerron parhaimmat tärpit, joita itse suosittelen seuraamaan Horse Fairissa 2018. 

Kuva - essihuida.kuvat.fi/
PERJANTAI
Perjantaina messut starttaavat jo kello 12, jollon olen itse heti alusta alkaen paikalla. Pyörin eniten varmasti Horse Fairin puolella, mutta varmasti käyn muillakin Goexpon messuilla. Menen todennäköisesti yksin, mutta toivottavasti pääsen tutustumaan ainakin muihin bloggaajiin viikonlopun aikana.

Messut aukeavat siis kello 12 ja heti ensimmäisenä hevosvalokuvaaja Susanna Lehto, tutummin Suvililja tulee kertomaan kuvaamisesta ja kuvankäsittelystä. Hän demostroi myös muokkausprosessin, joka itseäni ainakin kiinnostaa. Kaikki kamerafriikit ja muut valokuvauksesta kiinnostuneet suunnatkaa infolavalle 12.00! 

14.05 Areenan valtaavat raviponit ja -hevoset. Pääset tutustumaan ravitoimintaan ja seuraamaan monteponeja. Ainoa ravipuolen ohjelma on järjestetty Suomen Hippoksen, Ypäjän ja Vermon ravikoulun ja Talli Brobackan kanssa.
Ben Simonsénin Open Training on vasta neljän jälkeen, joten raviohjelman jälkeen kerkeää hyvin käydä vaikka syömässä. Ben Simonsén tutustuttaa katsojat valjakkoajoon, kuten ajamisen saloihin ja valjakkohevosen treenaamiseen. 

Lyhyesti :
 • 12.-12.20 infolava - Valokuvaaja Susanna Lehto tulee kertomaan hevosvalokuvauksesta ja kuvankäsittelystä. Hän demostroi paikan päällä muokkausprosessin. 
 • 14.05-14.30 areena -  Raviponit ja -hevoset valtaavat areenan. Ainoa ravipuolen ohjelma on järjestetty Suomen Hippoksen, Ypäjän ja Vermon ravikoulun ja Talli Brobackan kanssa.
 •  16.20-17.20 areena - Ben Simonsén tutustuttaa katsojat valjakkoajoon ja sen saloihin. LAUANTAI

Lauantaina olen taas messuilla todennäköisesti koko päivän. Toisena päivänä tapahtuma on auki tunnin pidempää, kuin perjantaina. 

Aamu alkaa heti 10.05 Alpakka-agilityllä, jota on pakko päästä seuraamaan! Alpakoiden ja laamojen kilpailuissa suoritetaan tehtävärata, johon kuuluu esimerkiksi esteitä ja tarkkuutta vaativia tehtäviä. Heti perään on vikellystä, jossa päästään varmasti näkemään huikeita esityksiä.

Asia, mikä on itselleni se tärkein lauantaina on blogigaala ja parhaiden blogien palkitseminen! Itsekkin olen ehdolla, sijoitukseni vaihtelee toisen ja kolmannen sijan välillä. Blogiexpon palkintogaala on se odotetuin asia monilla bloggaajilla. Voit käydä äänestämässä minua postauksen lopusta löytyvästä linkistä, vuoden ratsastusblogi -kategoriassa! 

Myöhemmin illalla on Kilon ratsastuskerho ry:n järjestämä estekilpailu, josta voitte löytää paljon omia tallikavereitani avustamasta! Itse käyn siis Kilon Tallilla, joten ratahenkilökunta on tuttu. Kilpailu käydään 120cm korkeudella.

Lyhyesti :
 • 10.05-10.50 areena - Alpakka-agilityä, jossa alpakat ja laamat suorittavat tehtäväradan, johon kuuluu esimerkiksi tarkkuutta vaativia tehtäviä. 
 • 10.55-11.05 areena - Näiden taitavien vikeltäjioen esitys kestää vain kymmenen minuuttia, joten sen ehtii helposti katsomaan.
 • 16.50-17.10 infolava - Blogigaala! Vuoden 2017 parhaimmat hevosblogit ja -bloggaajat palkitaan.
 • 17.20-18.40 areena - Päivän päätteeksi pääset katsomaan estekilpailua, järjestäjänä Kilon ratsastuskerho ry. Kilpailu käydään 120cm korkeudella.

SUNNUNTAI

Viimeinen päivä Goexpo ja Horse Fair messuja 2018. Sunnuntaina messut ovat aamu kymmenestä, ilta viiteen. Olen taas paikalla todennäköisesti koko päivän eli otan viikonlopusta kaiken irti!

Puolen päivän aikaan, 11.20 on Pauliina Raennon pitämä Raviliigan esittäytyminen infolavalla. Heti  sen jälkeen kannattaa suunnata katsomaan Karjankäsittelyä hevosilla -ohjelmaa, joka alkaa heti Raviliigan esittäytymisen jälkeen. Ranch Horsemanship ry näyttää miten karja liikkuu hevosten ja ratsastajien yhteistyön voimin. 

Iltapäivällä kolmen jälkeen kannattaa suunnata katsomaan Prix de Kilon ratsastuskerho 50v. Kilpailussa vastakkain ovat maajoukkuetasoiset ponit ja kenttähevoset. Varmasti mielenkiintoista seurattavaa! 

Bloggaajahaastattelua pääset seuraamaan 15.50 eteenpäin. Katri Vesalan haastattelussa minä ja kaksi muuta hevosbloggaajaa vastaamme blogimaailmaa koskeviin kysymyksiin. Jos et ole nähnyt minua messuilla vielä tähän mennessä, tule ihmeessä katsomaan haastattelua!

Lyhyesti :
 • 11.20-11.55 infolava - Pauliina Raento pitää esittelyn Raviliigasta.
 • 12.00-12.40 areena - Ranch Horsemanship ry esittelee ja näyttää miten karja liikkuu ratsastajien ja hevosten vaikutuksesta. 
 • 15.10-16.00 areena - Maajoukkuetasoiset ponit ja kenttähevoset ottavat mittaa toisistaan Prix de Kilon ratsastuskerho 50v -kilpailussa. Vauhtia tästä kisasta ei varmasti puutu!
 •  15.50-16.00 infolava - Kolmen nuoren hevosbloggaajan haastattelu, jota vetää Katri Vesala. Tätä ei kannata jättää välistä.


Jos pidit tästä koosteesta ja pystyisit ajatella minut vuoden ratsastusblogiksi, niin käy äänestämässä täällä (playsson.net) minua ja muita hevosbloggaajia eri kategorioihin! 
Etkö tiedä ketä äänestäisit? Edellisessä postauksessani kerron omat suosikkini, joten ehkä saat täältä inspiraatiota? --> BLOGIEXPO - THE LITTLE PINK PONY EHDOLLA VUODEN RATSASTUSBLOGIKSI!

Essi

1 kommentti:

 1. Ihmettelen kovasti miksei kukaan kerro rotukavaldista? Kavaldi kuitenkin on tänä vuonna laaja mutta hevosalan harrastajia ei tämä taida kiinnostaa ollenkaan. Harmi sinsänsä.

  VastaaPoista