lauantai 10. helmikuuta 2018

#151 EIHÄN SE NIIN HUONO OLLUT - KISAKAUDEN AVAUS

Sunnuntaina 4.2. päästiin avamaan Trudyn kanssa meidän kisakausi Kilossa. Ohjelmana toimi C-merkin kouluohjelma. Se oli ihan simppeli ja yksinkertainen rata, jonka kerkesi hyvin opetella edellisenä iltana. En  nukkunut kisa-aamua edeltävänä yönä kunnolla, kun kahdentoista aikaa tajusin, että saappaani ovat ihan järkyttävän likaiset. Siinä sitten aloin niitä pesemään.


Aamulla heräsin ja tein kaikki aamutoimet, jonka jälkeen lähdettiin hakemaan Emma. Sulloin päälleni kasan vaatteita, sillä mittari näytti aamulla -13. Kerrasto alle, paksu huppari ja kaksi takkia. Ja sillä pärjäsin läpi kisojen! Ei tullut oikeastaan yhtään kylmä, paitsi käsistä, kun olin yhdessä vaiheessa pisteenlaskijana, eikä hanskoillani voinut käyttää puhelinta. Emma (blogi) oli luvannut tulla auttelemaan meitä, joten käytiin nappaamassa hänet kyytiin. Tallilla saatiin hyvin aloitettua Trudyn harjan sykeröinti. 

Emma saikin ponin harjan nopeasti valmiiksi. Sain lainaan häneltä myös valkoiset housut, jotta näyttäisin vähän edes panostaneelta. Pitäisi vissiin hankkia valkoiset housut myös itselleni...

Harjasin Trudyn, jonka jälkeen laitoin sen kuntoon. Yksi kaverini tosin aloitti ponin kuntoon laiton, kun itselleni tuli hieman kiire. Jouduttiin myös siinä hälinässä purkamaan ponilta otsasta sykerö, kun tyhmänä muistin, että sillehän tulee korvahuppu Omat varusteet päälle, kannukset jalkaan ja pieni jännitys mukana lähdettiin maneesille! Kisojen suhteen minulla ei ollut mitään odotuksia, mutta eihän se rata ollutkaan mikään huono.

Maneesikuvat ovat Nellin ottamia ja kaikki ulkona otetut ovat Emman käsialaa!Verkka meillä sujui ihan kivasti. Jo alusta alkaen sain Trudya ratsastettua kivasti ja se kuunteli pienenkin pohkeen. Ravi sujui tosi hyvin sekä verkassa, että radalla. Kun alettiin ottamaan laukkaa mukaan verryttelyyn, Trudy hermostui toisen ponin säätämisestä, joten en oikein saanut ratsastettua sitä niin, miten olisin halunnut. 

Lähdettiin koko kisojen ensimmäisinä, joten sain jäädä radalle, kun muut siirtyivät pienelle alueelle maneesin toiselle puolelle. Ennen aloitusta ravasin harjoitusravissa ympäri maneesia. Trudy tuntui tosi kivalta ratsastaa, eikä se ollut yhtään jännittynyt. Tein muutaman ympyrän ja siirtymisen, jotta sain tietää varmasti ponin avuilla olemisesta. Vihellys kuului ja sain aloittaa radan. 
Rata sujui kokonaisuudessa tosi hyvin ja voin olla super tyytyväinen siihen! Itse menin vain mokaamaan ravilävistäjän ihan totaalisesti heti radan alkuun (pisteitä 5,0), joten se vähän jäi ärsyttämään. Trudy jännittyi myös tuomaripäädyn tuoleista ihan järkyttävästi, joten tehtiin toinen laukannosto myöhässä (5,5), kun poni jäi jäkittämään paikalleen.  

Toinen laukannosto meni kuitenkin mielestäni todella sujuvasti, vaikka alkuun pelkäsinkin käynnistä laukannostoja. Nosto oli täsmällinen ja poni reagoi heti apuihin (6,5). Kokonaisuudessaan pisteet pyörivät vitosten ja seiskojen välillä. Suurinosa tehtävistä oli arvioitu 6,5 pisteeseen.

Erityisen tyytyväinen olen kuitenkin lävistäjään, jossa tuli keskellä neljä askelta käyntiä (7,0). Viime koulukisoissa tuomari myös tykkäsi ponin käynti-ravi siirtymisistä. Täyskaarrotkin menivät aika sujuvasti (7,0 & 6,5). Itse ratsastin kerrankin täyskaarrot hyvin ja tuomari kehuikin niitä tahdikkaiksi.


Tuomari arvioi myös minun istunnan ja ohjien pidon seiskalla! Nyt arvostelussa oli myös hevosen ja ratsastajan harmonia, josta saatiin 6,5. Teistä 6,0 ja apujen käytöstä 6,5.

"Siisti kokonaisuus ja tyylikäs ratsukko! Vielä huolellisemmat tiet ja reitit. Sinulla on mukava ote poniin, uskalla vielä istua tukevammin ja jäntevämmin alas satulaan. Lupaavaa menoa!"
Näin luki paperin alaosassa, yleisvaikutelman kohdalla. Olen ylpeä, että Trudy jaksoi tsempata läpi radan, vaikka olihan tuomaripääty aika jännittävä. 

Koin kisoissa myös suuren valaistumisen, kun tajusin, että kuinka korkealla minun on pidettävä käsiäni, jotta kannan ne. Yllä olevassa kuvassa kannan käteni jo ihan hyvin, mutta itselläni ne tuntuivat olevan kauhean korkealla, kun en ole koskaan kantanut niitä kunnolla. Nyt sitten treenaamaan käsien kantamista ja omaa katsetta!


Lopulta saatiin prosentteja 63,81% ja tuloksella olimme kisojen viidensiä! Palkintojenjaossa sain keltaisen ruusukkeen, josta voin olla super ylpeä! Toiset koulukisat Trudyn kanssa, meidän ensimmäinen sijoitus, eikä sija 5/19 ole ollenkaan paha ;)

Tästä eteenpäin jatketaan Trudyn kanssa treenaamista, jotta saadaan alle hyviä koulu- ja estetunteja. Tavoitteena olisi saada pois ponin turhautuminen esimerkiksi väistöissä. Trudy ei aina tajua, miten sen pitäisi liikutella jalkojaan ristiin ja siitä sitten turhautuu ja pistää liinat poikki, alkaa peruutella tai muuta vastavaa. Essi

1 kommentti: