tiistai 6. helmikuuta 2018

#150 VIHDOINKIN TERÄVIÄ HYPPYJÄ!

Keskiviikkona (24.1) suuntasin tuttuun tapaan tallille. Ennen, kun pääsin sinne, niin sain jo tietää, että hyppään Trudylla. Tallilla harjasin ponin, vaihdoin omat varusteet ja aloitin ponin kuntoon laiton. Trudy on nyt saanut korvahupun, jottei kaikki olisi sille niin jännittävää ja se on kyllä auttanut! Poni keskittyy paljon paremmin itseensä, eikä ääniin tai muihin hevosiin.
Kun molemmat olivat valmiina sekä muut tuntilaiseni, niin lähdimme maneesille. 


Trudy ei kuulemma ollut hypännyt muutamaan viikkoon, kun pienemmillä ratsastajilla se saattaa pukitella tai lähteä yllättäen esteen jälkeen kovaa. Nyt poni pääsi kuitenkin pitkästä aikaa pomppimaan! Maneesissa säädin jalustimet ja kiristin vyön. Sitten lähdin uralle kävelemään.

Otimme ohjat ja teimme suhteellisen nopen alkuverryttelyn puomien kanssa. Trudy tuntui ihan super jäykältä varsinkin ravissa, mutta pehmeni ihan hyvin loppua kohden. Ennen hyppyjä, annettiin poneille pitkät ohjat, jonka jälkeen aloitettiin. 

Kuvista kiitos Helmille!
Aloitettiin hyppäämään alla olevaa, pienimuotoista rataa. Aloitettiin ensin tulemalla pelkkä puomi-kavaletti ja ristikko. Myöhemmin tultiin koko rataa, eli ensin puomi ja kavaletti, sitten heti pystylle, josta ristikolle. Oltiin Trudyn kanssa aina hyppyjonossa toisena. Kun Whoopi oli laskeutunut ratsastajansa kanssa viimeiseltä esteeltä, lähdin ravaamaan. Ensimmäiselle kavaletille tultiin ravissa, josta jatkettiin laukalla ristikolle. 

Alkuun ehkä lähestyminen oli aavistuksen liian hidas. Ehkä vähän ennakoin sitä, että Trudy saattaa lähteä pukittelemaan esteen jälkeen. Kavaletille tuli kuitenkin ihan hyvä hyppy ja sain laukan nostettua todella nopeasti. Laukkasin kevyessä istunnassa ristikolle, johon tuli hyvä hyppy. 


Kun kaikki olivat tulleet, aloitimme tulemalla koko radan. Taas, kun Whoopi oli tullut esteeltä alas, siirsin Trudyn raviin. Tultiin taas ensimmäiselle kavaletille ravissa. Nyt tultiin jo energisemmässä ravissa, joten poni ponnisti paljon terävämmin. 
Jatkoin laukassa pystylle, johon tultiin hyvään paikkaan. Otin toisella kädellä vähän harjasta kiinni, jos Trudy olisi sattunut tekemään jotain. Mitään ei käynyt, joten matka jatkui ristikolle. Tultiin vähän pohjaan, mutta poni teki nyt paljon terävämpiä hyppyjä.


Tultiin kaikki vielä kerran tuo rata, kun aikaa oli enää sen verran jäljellä. Edellisen ratsukon jälkeen nostin laukan ja tällä kertaa tultiin puomi-kavaletti laukassa. Nostin laukan, josta sain heti kivan etenevää. Kavaletti meni hyvin ja saatiin hyvä ponnistus. Pystylle tuli varmaan tunnin paras hyppy. Sain myödätä jo enemmän ja Trudy hyppäsi super terävästi! Ristikon ylityksessäkään ei ollut valittamista. 

Ihana nähdä, että vaikka Trudy pukittelee, yrittää tiputtaa ratsastajan tai muuta, niin se silti tykkää hyppäämisestä. Korvat hörössä ja kivalla energialla. Nyt se vielä teki tosi teräviä hyppyjä.

Trudy oli super hieno koko tunnin ja voin olla tyytyväinen! Parhain estetunti, mitä olen Trudylla mennyt.


Seuraavana päivänä (25.1) torstaina sain viestin kouluun opettajaltani, että haluaisinko tulla ratsastamaan Trudylla. Tietenkin menin ja tunnilla mentiin puomeja. 

Trudy oli vähän huonompi mitä edellisenä päivänä, koska se puski jotenkin aina kauheasti ulos. Tultiin kahta puomia ns lyhyen sivun läpi, ravissa ja laukassa. Alkuun en saanut askeleita yhtään sopimaan, mutta loppuun saatiin pari kertaa tosi sujuvasti! Loppuraveissa Trudy oli super kiva ja liikkui oikeasti rehellisesti eteen. 


C Nonna
Käytiin sunnuntaina 4.2 pyörähtämässä koulukisoissa, mutta siitä tulossa postaus myöhemmin!

Essi

2 kommenttia:

 1. Korvahuppu on kyllä tosi kätevä, pidän aina kisoissa ja välillä kotona Viggolla sellaista (on vielä vahvasti äänieristetty) niin keskittyy paljon paremmin töihin kuin muuhun.

  Mukavan kuuloinen estetunti ja meno näytti hyvältä kuvissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toi Trudyn korvahuppu on myös sellanen vahvemmin äänieristetty, toimii kyllä tosi hyvin!
   Kiitos paljon :)

   Poista