lauantai 27. tammikuuta 2018

#149 VUOSI 2017

Vuosi 2017 saatiin päätökseen muutama viikko sitten. Tein viime vuoden vaihteessa samanlaisen postauksen, jonka aijon nyt toteuttaa. (Edelliseen postaukseen tästä!) Käyn jokaisen kuukauden lyhyesti läpi ja mietin omia ratsastuksiani sekä muutenkin ponien kanssa tapahtuneita asioita kuukausi kerrallaan.TAMMIKUU 

Vuoden ensimmäisenä kuukautena alkoi Kilossa kevätkausi. Pääsinkin jatkamaan kautta Welshponi Ruusulla. Alkukauden tunnit sujuivat hyvin, eikä mitään erikoista tapahtunut. Ruusu toimi tosi kivasti. Yhdellä tunnilla mentiin ravin sisällä lyhennyksiä ja pidennyksiä ja sillä tunnilla poni toimi kuin unelma! 
Tammikuussa kävin myös Eestinponi Aktorin selässä. Se tunti meni täysin penkin alle. Olin tottunut vain siroon Ruusuun ja sen jälkeen tuleekin yht'äkkiä sellainen tankki alle. 
Ratsastukset alkoivat silti aika hyvin 2017!HELMIKUU

Helmikuu menikin sitten vähän erilaisempien ponien selässä. Kävin kerran Ruusun selässä, kaksi kertaa mustan Whoopin ja kerran täällä blogissa aika paljon näkyneen Suffelin selässä. 
Isoin muutos helmikuussa oli se, kun päätin lopettaa Ruusu ratsastamisen ja sillä menemisen. Tuntui jotenkin samaan aikaan ihan hirveältä, mutta kuitenkin oikealta ratkaisulta, lopettaa ponin kanssa puuhailu. -->  #99 KAIKKI HYVÄ PÄÄTTYY AIKANAAN 
Tässä kuussa alkoi minun ja kymmenen vuotiaan Suffeli-ponin yhteistyö. Löysin ihan uudet nappulat Suffelin ratsastamiseen, joten sain jatkaa ponin kanssa kevätkauden.MAALISKUU

Maaliskuussa jatkoin Suffelin kanssa. Ja vaikka tämä ehkä vähän hassulta kuulostaa, tulin jokaiselta tunnilta pois hyvällä fiiliksellä! Mikään ei jäänyt hampaankoloon, eikä oloni ollut "olisin voinut ratsastaa paljon paremmin" tms. Pääsin menemään Suffelin kanssa ensimmäistä kertaa puomeja, jotka sujuivat tosi hyvin ja molemmilla oli hauskaa.  
Maaliskuussa järjestettiin myös Horse Fair, jonne pääsin bloggaajapassilla sisään. Tapahtuma oli mielenkiintoinen, sillä samaan aikaan pääsin muillekkin messuille. En ennen ollut käynyt Horse Fairissa, joten oli kiva kokemus!HUHTIKUU


Huhtikuu meni taas Suffelin kanssa treenaillessa ja kerran kävin vanhan hoitoponini Aroninkin selässä. Aronin kanssa sujui ihan hyvin, siihen nähden, että ponilla olin mennyt viimeksi yli vuosi sitten. Poni oli vaan järjettömän etupainoinen ja raskas, joten omat lihakset pääsivät ainakin töihin.
Suffelin kanssa päästiin aloittamaan kenttäkausi, hyppäämään ja  käytiinhän me kouluaitojenkin sisällä. Hyppytunti sujui tosi kivasti ja poni oli koko ajan mun alla. Koulukisoista saaliiksi tuli sinivalkoinen ruusuke eli luokan voitto 1/16! Super poni! Prosentteja 65,48.
TOUKOKUU

Pääsin toukokuussa menemään vielä kerran Ruusulla, treenaaman Suffelin kanssa, kävin kaksaritunnilla ja estekisoissa! Paljon siis tapahtui. 
Suffelin kanssa sujui vaihtelevasti. Pääosin kuitenkin ihan hyvin. Kävin kaverini kanssa kaksaritunnilla, joka oli estetunti. Se sujui ihan kivasti! Kaksari oli treeni estekisoihin, joissa mentiin 50cm. Puhdas rata ja ruusuke. 
Ruusun selkään kiipesin yllätykseksi kauden lopussa. En enää yhtään osannut mennä sillä, mutta olihan se kiva olla pikkuponin selässä pitkästä aikaa <3
KESÄKUU 

Kesäkuu minulla olikin täysin hevosvapaa kuukausi. Kävin kuvailemassa toki kavereideni tunteja ja muuta, mutta itse en ratsastamaan päässyt.


Heinäkuu

Vuoden odotetuin kuukausi! Perniön Ponitallin kesäleiri sisältyi heinäkuuhun. Vuoden odotuksen jälkeen pääsin näkemään taas poneja ja kavereita! Menin tuon leiriviikon aikalailla ponitamma Ponitalla ja gotlanninruss ruuna Lukella. Pääsin hyppäämään uuden este-enkkani, leikkimään leikkitunneille, maastoon ja vaikka minne! Oli vuoden ehdottomasti paras viikko. Elokuu 

Elokuussa jatkuivat taas tunnit omalla kotitallilla, Kilossa. Pääsin tutustumaan nykyiseen vakkariini, kuusivuotiaaseen Trudyyn. Koko elokuu oli pelkkää hakemista, miten Trudya kuuluisi ratsastaa, mutta tosi nopeasti meillä lähti sujumaan. Mentiin koko kuukausi koulua, sillä olihan vasta syksyn ensimmäiset tunnit. Kehityttiin kuitenkin Trudyn kanssa ihan hurjasti tuon yhden kuukauden aikana!
Syyskuu

Treenailut jatkuivat Trudyn kanssa ja startattiin meidän ensimmäiset yhteiset kilpailut. Tunnit sujuivat todella vaihtelevasti. Välillä oli itku lähellä, kun mikään ei onnistunut ja seuraavalla kerralla olin super iloinen. Syyskuu ei kuitenkaan ollut tuntien osalta meidän paras kuukautemme. 
Koulukisoihin ilmottauduin alkuun vähän vastahakoisesti, sillä mikään ei oikein tuntunut sujuvan kisoja edeltävällä tunnilla. Menin kuitenkin ja maailman ihanin poni staraili sijalle 10/30! Prosentteja 62,63% ja super hyvä fiilis. Lokakuu

Lokakuussa sujui ratsastukset hyvin. Pääsin pitkästä aikaan takaisin Suffelin selkään, joka toimi kevää ajan vakkarinani. Mentiin ponin kanssa ihan vaan koulua. Oli tosi kiva olla taas Suffelin kyydissä. 
Trudyn kanssa taas jatkettiin. Hypättiin yhdellä tunnilla ja sieltä tulin suoraan sanoen täysin mieli maassa. Yksi 40cm pysty oli jo ihan hankala, että olin peruuttamassa viikonlopun estekisat. Päädyin lopulta kuitenkin menemään ja tuloksena puhdas rata, 50cm! Vaikka luokka ei ollutkaan iso, silti olen ylpeä meistä ratsukkona. Marraskuu

Ratsastukset sujuivat tässä kuussa hyvin! Trudyn kanssa taas jatkettiin, mutta Suffelikin löytyi pari kertaa listasta nimeni perässä. Trudyn kanssa hypättiin ja tunti sujui paljon paremmin, kuin edelliskuussa! Saatiin varsinkin ravista tosi hyvää ja löysin uusia nappuloita ponin ratsastamiseen.
Suffelin kanssa mentiin puomeja ja esteitä. Oli ihana palautella mieleen kevään muistoja, kun silloin sillä viimeksi hyppäsin. Molemmat tunnit olivat sellaisia "hyvän mielen tunteja". Osaa Suffeli aina yllättää, olemalla super kiva!
Pääsin loppukuusta myös pitkästä aikaa, haflingertamma Claudian selkään. Claudia vaikutti jo heti ensimmäisestä tunnista alkaen tosi mukavalta ponilta, joten tykkäsin siitä myös nyt.  Joulukuu

Vuoden viimeinen kuukausi. Itsenäisyyspäivänä pääsin taas Claudian selkään ja se oli ihan kiva. Trudylla oli pieni loma marrakuun jälkeen, mutta pääsin myös sen selkään. Trudy sai uuden satulan, joka vaikutti tosi hyvältä ja poni liikkui sillä hyvin! 
Jouluaattona minulla oli aattoratsastus, jonne sain Buffo -nimisen hevosen. Heppa vaikutti sen tunnin perusteella tosi kivalta ja hauskalta tapaukselta. 
Vuoden viimeisen tunnin menin Claudialla ilman satulaa. Yksi vuoden parhaimmista tunneista mitä olen ratsastanut! Claudia toimi niin kivasti ja saatiin tosi paljon kehuja opettajalta. Vuosi 2018 on nyt startattu ja itse olen saanut sen hyvin alkuun. Toivottavasti tästä vuodesta tulisi vielä parempi, kuin mitä 2017 oli! 

Essi

4 kommenttia:

 1. Olipas tää kivan pituinen postaus, sopivan tiivistetysti kertoit näistä kuukausista!

  Mahtavaa, että oot päässyt ratsastelemaan erilaisilla ratsuilla viime vuoden aikana! :) Niinhän sitä oppii ratsastamaan erityyppisiä hevosia.

  VastaaPoista
 2. Tosiaan sopivan pituinen postaus ja mukavan kevyt lukea! Kivalta kuulosti sun vuosi ja kivasti olit myös kuvat valinnut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, että pidit postauksesta :)

   Poista