perjantai 12. tammikuuta 2018

#148 VAHVA KAKKOSSUOSIKKI CLAUDIA

Keskiviikkona (27.12) minulla oli normaaliin tapaan ratsastustunti. Olimme jo edellisviikolla kysyneet, onko mahdollista mennä seuraavalla tunnilla ilman satulaa ja sehän sopi! Koko viikon odotin tuntia ja mietin, että kuinkakohan monta kertaa selästä tullaan alas. Odotin myös, minkä ponin saan alleni, kun Trudylla ei ilman satulaa olla vielä Kilossa menty, niin tiesin jo, etten sillä mene.Tulin tallille jo neljältä harjaamaan Trudyn, mutta sillä oltiinkin ratsastettu ja se oli loimitettu, joten harjasin sen vasta oman tuntini jälkeen. Kun lista tuli, tietenkin olin heti katsomassa kenellä menen. Minulle oli laitettu Claudia, joka onkin jo tullut tutuksi tällä kaudella, kun sen selässä olen pari kertaa käynyt. Ponille siis suitset päähän ja maneesille. 
Nousin maneesissa Claudian selkään ja lähdin heti uralle kävelemään. Alkuun ponin selkä tuntui tosi hassulta, mutta aika nopeasti siihen tottui. Aloitettiin tunti tekemällä pysähdyksiä ja ihan vain tunnustelemalla, miltä oma ratsu tuntuu. Alkuun pysähdykset eivät kyllä sujuneet yhtään. Claudia oli super vahva suusta ja kaikkien pysähdysten takana oli kovat pidätteet. Tehtiin käynnissä vielä ympyröitä päätyihin. Claudia oli nyt jo parempi ja ympyröiden avulla sitä sai taivuteltua aika mukavasti. Vieläkin poni vastusteli tuntumaa, mutta sekin alkoi pikkuhiljaa löytyä kunhan muistin pitää ulko-ohjan kädessä. Jatkoimme suoraa uraa, jonka jälkeen siirsimme ponit raviin. Minulle oltiin sanottu ennen tuntia Claudian ravin olevan ihan hirveä ilman satulaa ja siksi epäilinkin, että pystynkö istumaan siellä. Siirsin ponin raviin ja alkuun oli kyllä aika paljon hakemista oman istunnan kanssa. Ravasimme muutaman kierroksen suoralla uralla, jonka jälkeen aloimme tekemään ravissa voltteja,

Sain Claudiaa jotenkin paljon paremmin ratsastettua ravissa, kuin käynnissä. Siitä alkoi tulla letkeämpi, eikä se enää ollut niin vahva. Löysin rytmin ja tahdin istua, joten ratsastaminen helpottui. Huomasin nyt vasta, kuinka paljon jalkaa Claudia tarvitsee. Jos jätin sisäpohkeen vain roikkumaan, poni kaatui heti sisälle. Jos taas jätin ulkojalan vain roikkumaan niin poni oli ihan mutkalla.

Molempiin suuntiin ympyrät sujuivat ihan hyvin. Olen kuitenkin iloinen, etten mennyt niin pahasti etukenoon, kun esimerkiksi Trudylla mentäessä helposti kallistun eteenpäin. Raviverryttelyn jälkeen kävelimme hetken pitkin ohjin. 

Ponien ja ratsastajien levähdystauon jälkeen aloitimme päivän laukkatehtävän. Tultiin aina käynnissä pituushalkaisijalle ja päädyssä käännettiin vasemmalle tai oikealle. Sitten kulmassa nostettiin se laukka, kumpaan suuntaan kääntyi.

Meillä sujui tämä tehtävä oikeastaan aika hyvin. Nyt en edes jaksanut yrittää panostaa Claudian laukan laatuun, vaan annoin sen vaan mennä, kuitenkin niin, että se oli hallinnassani. Pääasia, että sain sen laukkaan, koska pari kertaa se lähti vain ravaamaan.

Kääntelin molempiin suuntiin mahdollisimman tasapuolisesti, jotta molempia laukkoja tulisi otettua. Viimeisellä kerralla Claudia vähän lähti pomppimaan, mutta pysyin kuitenkin kyydissä. Opettaja sanoikin sen jälkeen että "hyvin sä siellä pysyt pystys ja kyydis vaik se tekeeki tollast", haha :D

Laukan jälkeen jatkettiin käyntityöskentelyllä. Tehtiin ihan vain pääty-ympyröitä ja tarkoituksena oli saada poni letkeäksi. Claudia tuli laukkojen jälkeen kivasti alle ja super herkäksi pohkeelle. Oli tosi kiva ratsastaa ponia, kun vain kevyt puristus auttoi lisäämään käyntiä. Ympyrät sujuivat todella hyvin. Sain opettajaltakin kehuja Claudian rennosta olemuksesta. Se kulki takajalat alla ja pyöreänä. 
Tehtiin ympyröitä molempiin suuntiin. Molempiin suuntiin sujui tasaisesti yhtä hyvin eli en huomannut kunnon puolieroa ponissa.

Jatkettiin ravissa ympyröitä ja mulla ei riitä sanat siihen, että kuinka hieno Claudia oli! Claudian ravi oli alkutunnista aika työlästä istua, mutta nyt se oli kuin sohvalla istumista. Opettajakin sanoi, että Claudian ravi näytti tosi helposti istuttavalta, jota se todellakaan aina ole. Nyt kuitenkin oli ihan super helppoa!Sain kivasti aktivoitua ponin takajalkoja ja pidettyä sen koko ajan kivasti pehmeenä. Ravi pysyi koko tehtävän ajan reippaana ponin herkkyyden ansiosta. Ilman satulaa mä sain kyllä itse istuttua Claudian raviin paljon paremmin, enkä pomppinu siellä ollenkaan.

Loppuravit mentiin ihan vain suoralla uralla, mutta sai tehdä isoja ympyröitä. Claudia kulki tosi tasasesti ja pyöreenä koko viimesten ravipätkien läpi. Ihan super poni! Olin vaan pelkkää hymyä koko lopputunnin. Käveltiin loppukäynnit ja tultiin kaartoon. Enhän mä olisi tietenkään halunnut tulla sieltä selästä vielä alas, mutta seuraava ratsastaja jo odotti satulan kanssa. Claudista on tullut tosi vahva kakkossuosikki Kilosta. Trudy vielä on siellä korkeimmalla sijalla...

2017 Saatiin päätökseen ja uusi vuosi alkoi itselläni aika hyvin. Olen nyt alkukaudesta mennyt Trudylla, mutta ensi viikoksi pyysin vaihteeksi Claudiaa. En saanut suoraa vastausta, mutta opettajan täytyy vaan miettiä Trudyn liikutukset siltä päivältä, jos en sillä mene.


Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti