maanantai 11. joulukuuta 2017

#145 ITSENÄISYYSPÄIVÄN RATSASTUS JA LINNANJUHLAT

6. Joulukuuta vietimme Suomessa itsenäisyyspäivää ja juhlimme 100-vuotiasta maatamme. Itse olen iloinen, että olen saanut elää 13 vuotta turvallisesti, eikä minun ole tarvinnut pelätä. Linnanjuhlia on tullut katsottua ja samalla aina syöty jotakin hyvää. Tänä vuonna oma itsenäisyyspäiväni sujui hyvin!Itsenäisyspäivä oli keskiviikko, joten pääsiin ratsastamaan. Tunnit oli siirretty aamulle ja oma tuntini alkoi kymmeneltä. Heräsin siis kahdeksan aikaan ja tallilla olin yhdeksän jälkeen. Päivä parani entisestään sillä, että minulle oli laitettu taas Claudia. Lähdin siis super tyytyväisenä tunnille! Tunti sujui oikeastaan aika kivasti. Nyt Claudia kulki koko tunnin kivasti ohjan ja pohkeen välissä. Teimme tunnilla askeleenlyhennyksiä ja -pidennyksiä sekä väistöjä. Erityisesti askeleenlyhennykset sujuivat meiltä tosi hyvin ja sain ponin vielä enemmän alleni. 
Erityisesti nuo harjoitukset auttoivat väistöissä, sillä oikealle Claudia meni ne todella hyvin. Kunhan itse muistin pitää ulko-ohjan kunnolla kädessä niin saatiin hyviä väistöaskelia! 

Huomasin kyllä heti, kun ensimmäisellä kerralla ulko-ohja vain roikkua mitättömänä, niin poni vaan jyräsi tehtävän läpi.  Vasemmalle tosin ei sujunut yhtään. En jotenkin vain saanut Claudiaa enää kuuntelemaan. 


Loppuraveissa Claudia oli kuitenkin super hyvä. Se kulki tosi kivasti kaikilla jaloilla eikä painanut yhtään kädelle. Saimme opettajaltakin kehuja ravista ja tietenkin siitä tuli hyvä mieli. Claudia on super kiva poni, kunhan se ei jyrää ja kuuntelee.


Loppupäivä sujui oikeastaan samalla tavalla, kuin viime itsenäisyyspäivä. Tehtiin extempore ruuaksi hampurilaisia, joita en oikeasti ikinä syö. Itsetehdyt kuitenkin ovat ihan hyviä. Illalla vuorossa oli tietenkin Linnanjuhlien katsominen ja pukujen arvostelu. Eniten kiinnostivat oikeastaan urheilijat, kun ne olivat ainoat naamat, mitkä tunnistin, hehe. 


Syyslukukausi lähenee jo loppuaan, joten vielä viimeset puristukset, jotta saan joulutodistukseen hyvät numerot! Katsotaan sitten miltä todistus näyttää kevällä, toivottavasti hyvältä ;)

Essi

2 kommenttia:

  1. Ompas jotenkin tosi kivannäköinen heppa tää Claudia, ainakin mun silmään :D Tää oli kiva postaus, jonka jaksoi lukea!

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Aina ihailen Kilossa Claudiaa, ehdottomasti laadukkain poni siellä! Olen pari kertaa miettiny että vaihtaisikohan ne Viggon siihen, heh, no ehkä en raaskisi siitä luopua :)

    VastaaPoista