lauantai 2. joulukuuta 2017

#143 LIIKAA ENNAKKOLUULOJA

Keskiviikkona, kun saavuin tallille, minulla lukikin hieman erikoisempi poni listassa. Nimeni ei ollutkaan tutun ja turvallisen Suffelin perässä vaan haflingertamma Claudian. Aamulla olin vitsaillut kaverilleni WhatsAppissa, että "meen tänään varmaan jollain Claudialla". Ja niinhän siinä sitten tietenkin kävi. 

Claudialla menin siis viimeksi 2015 jouluna. Poni oli tuntunut aikamoiselta jyrältä silloin, eikä se kuunnellut kunnolla ohjaa ja pohjetta. Tosin 150cm pitkän tytön alla, ensimmäistä kertaa ei se voinutkaan sujua täydellisesti. Olin kuitenkin todella ennakkoluuloinen Claudiaa kohtaan. Ajattelin sen olevan ihan kamala, en osaisi ratsastaa sillä, se ei kuuntelisi minua. Hieman epävarmalla fiiliksellä lähdin siis tunnille.


Noustessani Claudian selkään järkytyin kuinka leveä ja isokokoinen se on. Pienen ja kevytrakenteisen Suffelin jälkeen poni tuntui super isolta, vaikka se on oikeasti aika pieni. Säädin jalustimet, joita en tosin meinannut saada millään hyvän mittaisiksi. Sitten vielä vyö ja uralle kävelemään. Claudialla oli käytetty lähiaikoina piuhia, mutta opettajani sanoi, että voin mennä ilman niitä, joten jätin ne maneesin reunalle.

Kaikki kuvat tästä alaspäin c Nelli, ellei toisin mainita! (En ole itse missään kuvassa!!)
Tunti aloitettiin tekemällä pääty-ympyröitä. Yritin saada alkuun Claudian vain kuunteleman minua. En halunnut, että se muuttuu vahvaksi ja alkaa puskemaan. Ympyrät tehtiin käynnissä. Claudia tuntui ihan hyvältä jo heti aluksi. Ympyrät sujuivat hyvin molempiin suuntiin, mutta huomasin, että minun täytyy pitää ulko-ohja kunnolla kädessä. Ja jalat piti pitää kiinni. 

Jouduin oikeasti ratsastamaan koko ajan, mutta Claudia kuitenkin "palkitsi" minut rennommalla kaulalla ja paremmalla ratsastettavuudella, kun nappulat alkoivat löytyä.Se alkoi myödätä hetkittäin kivasti kaulasta.


Tultiin kaikki isolle pääty-ympyrälle vasemmassa kierroksessa, jossa siirsimme ponit raviin. Claudian ravi oli toinen järkytys. Se oli niin voimakasta ja suuren tuntuista. Alun istumisongelmien jälkeen löysin rytmin. Nyt pystyin myös keskittymään ravin ratsastamiseen, enkä vain itseeni. 

Ympyrällä teimme sen suurentamista ja pienentämistä. Claudia toimi tehtävässä ihan hyvin ja sain sen jotenkin ehkä paremmin alleni. Vähän se tuntui jyräävän, mutta ei onneksi paljoa.


Sitten nostimme oikean laukan. Olin valmistautunut jo siihen, etten saa ponia laukkaamaan, mutta jo ensimmäinen nosto oli super hyvä ja terävä! Yllätyin positiivisesti kuinka hyvin pystyin istumaan sen laukassa, vaikka omat jalat heiluivatkin aika paljon. Laukan jälkeen palattiin uralle ja annettiin poneille pieni hengähdystauko.


C Sirja
Keräsimme ohjat käteen ja aloitimme avotaivutukset oikealle. Teimme ensin kulmaan voltin ja sitten pitkäsivu avoa. Epäilin vähäsen, että mitenköhän nekin sujuvat, mutta taas sain yllättyä positiivisesti! Ensimmäisellä kerralla poni vain puski sen läpi, mutta muut kerrat sujuivat. 

Sain hyvin pidettyä Claudian ohjan ja pohkeen välissä, vaikka kerran se vähän alkoi säätämään. Tosin ihan omasta virheestäni, kun en pitänyt sisäpohjetta kiinni. Olen todella tyytyväinen noihin avoihin, vihdoin tuntui, että nekin onnistuivat. Ravasimme vielä harjoitusravissa hetken ja sain ihan kivasti istuttua satulassa.


C Nonna
Vaihdoimme suunnan vasempaan, kokorataleikkaalla ja jatkoimme avotaivutusta. Nyt tosin teimme voltin toiselle sivulle. Alkuun sujui taas hyvin, mutta sitten Claudia muuttui vahvaksi. Jos poni lähti jyräämään läpi pitkänsivun, pysäytin sen ja jatkoin siitä. Sain tehdä toiselle sivulle pari kertaa pysähdyksen ja peruutuksen, jotta Claudia kuuntelisi minua. 

Sitten taas alkoi sujua ja saatiin kehuja. Välillä oma käsi jäi liian alas, mutta loppuun saatiin pari todella hyvää avotaivutusta

Otimme vielä ihan lopuksi laukkaa vasemmalle ja taas pääty-ympyrällä. Nyt uskalsin jo vaatia Claudialta vähän enemmän, joten laukka sujui paremmin mitä oikealle. Taas mun omat jalat heilu, mutta ne on pikkuvirheitä, joita voi onneksi treenata!


Lopuksi otimme vielä ravia uralla ja ympyröillä. Nyt Claudia kulki mukavasti koko ajan pehmeänä ja pyöreänä sekä takajalat toimivat. Opettajanikin sanoi, että nyt meno näyttää hyvältä ja Claudia on "mun kanssa" siinä. Super tyytyväinen tuohon tuntiin!

Tunnin jälkeen vielä vein Claudian talliin, riisuin varusteet ja harjasin sen. Ihanan symmpis poni toi on kyllä, kun vietin sen kanssa hetken aikaa rapsutellen sitä <3 Katsotaan kenen selkään päädyn ensi viikolla!

Alla video, mikä löytyy myös instagramtililtäni @teamhuida :)
 

1 kommentti: