perjantai 1. joulukuuta 2017

#142 ENERGISIÄ PONEJA - SYKSYN RATSASTELUJA

Joulukuu alkoi! Pitkään aikaan minusta ei ole kuulunut tänne blogin puolelle mitään. Koulu on syönyt aika paljon ajastani, kun päivät ovat olleet vajaa 8h pitkiä. Siihen päälle vielä joukkuevoimistelutreenit/ratsastus ja läksyt. Ei vaan toimi blogin ujuttaminen sinne väliin. 
Ratsastuksen kannalta tunnit ovat sujuneet aika vaihtelevasti. Taas oon menny tosi paljon Trudylla, mutta olen päässyt myös kapuaaman suloisen Suffelinkin selkään. Trudyn kanssa on tullut taas niitä tunteja, kun mikään ei toimi ja saan olla koko ajan kokoamassa itseäni, että "jatka lopppuun asti". On pariin kuukauteen kuitenkin hyviäkin tunteja mahtunut!


Trudyn kanssa olen päässyt tekemään nyt kahden kuukauden sisällä kaikenlaisia tehtäviä. Ollaan esimerkiksi tehty kunnon koulurääkkejä, menty puomeja ja hypätty. Koulutunnit on menneet tosi vaihtelevasti. Pari kertaa on ollut super hyviä tunteja ja oon löytänyt Trudysta ihan uuden ponin, kun vihdoin oon oppinut sitä ratsastamaan. Ollaan saatu ihan super hyvää ravia aikaseksi ja opettajakin on kehunut sitä. 
Laukan kanssa on vielä aika paljon hakemista, mutta ehkä sekin siitä! Trudy on ollut nyt lähiaikoina aika energinen ja se ion ollut ihan hyvä, kun on saanut hyödynnettyä sen tehtävissä. Ollaan myös hypätty ja se tunti sujui aika kivasti. Trudy oli alkutunnista jo kiva ratsastaa, joten ei hypyissäkään ollut ongelmia. Koko tunnin aikana ei tullut yhtään kieltoa, kun olin hereillä.  Vaikka tuonkin estetunnin alussa mielessä pyöri sata miljoonaa asiaa, niin silti sain itseni keskittymään vain ja ainoastaan ratsastukseen. Ei hypätty, kuin ristikoita, mutta tunti ilman mitään ongelmia, on jo suuri harppaus!


Koulukisoissakin piti käydä pyörähtämässä muutama viikko sitten, mutta oma jalka otti vähän osumaa voimistelukisoissa, kun onnistuin hyppäämän ns nilkkani yli. Onneksi kuitenkin se jalka on jo kunnossa ja kaikki on jatkunut normaalisti. 

Vanha kuva syyskuulta
Suffelin  selkään olen päässyt nyt kahdesti. Suffeli oli ensimmäisellä kerralla pelleilyt edellispäivänä jotain ja tiputtanut ratsastajankin. Pääsin siis niin sanotusti poninkoulutus -hommin, jos noin nyt voi sanoa. Palautettiin Suffeli maan pinnalle. 

Mentiin puomeja ja kaikki sujui oikeastaan aika hyvin. Suffelilla ei ollut mitenkään liikaa energiaa, paitsi viimeisissä laukoissa. Silloin se vain räjähti käsiin ja pomppi paikallaan. Onneksi kuitenkin pienten säätöjen jälkeen saatiin super hyvää laukkaa ja loppuraveissa olin ihan fiiliksissä!


Menin Suffelilla puomitunnin jälkeisellä viikolla esteitä. Alkuun poni oli lähdössä lentoon, mutta saatiin silti alkuun parempaa laukkaa mitä edellisellä viikolla. Tunnilla tultiin sarjaa, jonka b osa oli lopuksi 60cm ja yksittäistä pystyä. 

Hypyt sujuivat kokonaisuutena ihan hyvin. Ensin en saanut Suffelia pidettyä Suffelia kunnolla kiinni ennen sarjaa, niin tultiin se vain yhdellä askeleella, vaikka väliin olisi mahtunut helposti kolmekin. No, onneksi virheistä opitaan ja koko lopputunti sujui hyvin. Suffeli tuli mukavasti kiinni ja tultiin hyviin paikkoihin. 

Tää kuva on toukokuulta... Lunta satoi vielä sillonkin!
Trudy on nyt pienellä lomalla (Ponille ei ole käynyt mitään), joten saa nähdä keiden selkään pääsen loppuvuonna. Tällä viikolla minulla oli alla poni, jolla menin viimeksi 2015 ja olin toista kertaa kyseisen ponin selässä. Siitä kuitenkin myöhemmin lisää!

Joulukalenteria ei tule tänä vuonna blogiin, vaikka lokakuussa sellainen suunitelma olikin. Yritän kuitenkin saada väsäiltyä normaaliin tahtiin postauksia. 

Essi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti