lauantai 14. lokakuuta 2017

#140 LIIAN HYVÄÄ OLLAKSEEN TOTTA

Pitkästä aikaa taas täällä, kuulumispostauksen parissa. Lokakuun aikana on tapahtunut monia kivoja asioita ja ratsastustunnitkin ovat menneet hyvin. Koulu tietenkin on nyt vienyt enemmän aikaa, kuin koskaan. Yläkoulussa, kun oikeasti kokeet ovat sellaisia, että niihin on pakko lukea. Aina se ei ihan innostaisi, mutta olen tähän asti saanut pidettyä numerot aika hyvinä!

Kuten jo sanoin ratsastustunnit ovat sujuneet hyvin. Olen mennyt muuten Trudylla, mutta kerran pääsin kiipeämään Suffelin selkään! Oli kyllä ollut jo ikävä niitä sen laukkapyrähdyksiä. Nauroin vaan siellä selässä, kun Suffeli yritti ihan tosissaan, mutta eihän se nyt mihinkään pääse lähtemään. Tunti sujui todella kivasti ja löysin ihan uusia nappuloita senkin otuksen ratsastamiseen. Lopputunnista poni pyöristyi aika mukavasti ja saatiin opettajalta paljon kehuja. 

Trudynkin kanssa on sujunut. Olen löytänyt senkin kanssa uusia nappuloita ja tunnit ovat sujuneet. Olen pitänyt kannuksia jalassa, jotta poni ei olisi niin hidas pohkeelle ja se on selkeesti auttanut! Trudy on alkanut tajuamaan myös väistöjen idean ja ollaan päästy niitä treenailemaan oikein urakalla. 

Käytiin myös 8.10 pyörähtämässä estekisoissa. Hypättiin tunnilla ennen kisoja ja koko tunti meni ihan penkin alle. En saanut Trudyyn minkäänlaista kontrollia. En ollut tuon tunnin jälkeen enää menossa kisoihin, mutta jotenkin nuo minun tallikaverini saivat suostuteltua minut menemään. Itseluottamus oli kyllä ennen kisoja ihan nollassa.  

Mentiin ihan pikkuluokka 50cm, mutta se tuntui parhaalta ratkaisulta. Trudy yllätti minut ihan täysin, olemalla todella kiva ratsastaa koko ajan. Hypyt tulivat hyviin paikkoihin ja minä pääsin hyppyihin mukaan. Rata sujui hyvin, mutta poni oli vähän sellainen eteenpäin käskettävä. 
Arvosteluna oli taitoarvostelu, josta napattiin jaettu toinen sija, pisteillä 7,5! Super ylpeä ja tyytyväinen olen noihin kisoihin, enkä vain sijoituksen takia, vaan sen, että oikeasti päästiin edes maaliin asti puhtaasti. Ennen kisoja odotukset olivat nimittäin jotain ihan muuta, kuin sijoitus. 


Viime ratsastustunnilla 11.10 menin Trudylla. Mentiin puomeja ja poni oli super hyvä! Alkuverryttelystä asti Trudy kulki tosi hyvin ohjan ja pohkeiden välissä sekä liikkui omalla moottorilla. Harjoiteltiin ympyrällä kevyttä istuntaa ja se on alkanut parantua minulla. Puomit meni meillä tosi sujuvasti ja samoin tehtävään kuuluvat pysähdykset. Lopuksi, kun ravattiin ympyrällä, sain Trudysta ihan super hyvää ravia irti! Ihan fiiliksissä olin, kun poni meni niin mageesti.

Miten sitten jatketaan? Tarkotus olisi varmaan treenailla Trudyn kanssa, jotta voidaan osallistua seuraaviin koulukisoihin. Joko mennään C, mutta eihän se B mikään mahdoton ole, jos nyt tunnit sujuvat. Olen niin iloinen, että Trudy on alkanut kulkea minulla oikeinpäin ja ollaan kehitytty ratsukkona. On tuntunut nyt lähiaikoina kuitenkin siltä , että meillä menee liian hyvin. En  tiedä, onko se hyvä vai huono asia, mutta ehkä vain nautin siitä.

Syksykin on alkanut tulla. En tykkää yhtään pimeistä illoista, sateesta tai kylmästä ilmasta, mutta sen kanssa on nyt vain elettävä. Jos saisin päättää, kääriytyisin peittoni alle koko talveksi. Yritän nyt kuitenkin pitää blogin mahdollisimman aktiivisena, vaikka koulu stressaakin välillä. En kuitenkaan halua ottaa myös blogista stressiä, kun tämä on enemmän harrastus. Kirjoitan silloin, kun tuntuu hyvältä. 

Essi

17 kommenttia:

 1. superkiva postaus! trudy näyttää nykyään kulkevan sulla ihan kunnolla pyöreenä, ja nauttii kun sä oot siellä selässä! ;) nonns

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtavaa, onnittelut toisesta sijasta estekisoissa! Mullakin huomenna kisat, tosin askellajikisat meidän tallilla. Meen luokat T8 (tölttiluokka) V5 (nelikäynti) ja maastotaitoluokka. Toivottavasti ne sujuisivat hyvin, ja ainahan se sijoitus ois upeeta, mutta nää kun on vaan harjotuskisat niin kokemustahan sieltä oikeestaan lähetään hakemaan.

  Nää kuvat oli kivasti aseteltu tolleen tekstin viereen, ei ollenkaan paha!

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sinunkin kisat sujuivat ja kiitos mukavasta kommentista!

   Poista
 3. Ihanaa, että sulla on sujunut heppailujen suhteen! Kauhea kisakuume iskee itsellenikin, Päivölässä olisi kyllä estekisat muutaman viikon päästä, muttei mun ja vuokraissikan taidoilla sinne taideta lähteä.:D

  Pakko sanoa, että tykkäsin ihan tosi paljon tän postauksen asettelusta!

  http://taaonmunhetki.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kerrankin tuntuu sujuvan! Kisakuume mullakin koko ajan, mutta harmi, kun meillä kisoja on vain kerran kuussa :/ Kiitos!

   Poista
 4. Tosi kivasti kirjoitettu postaus! Ja ihana kuulla, että hevosrintamalla menee todella hyvin!
  Onnittelut toisesta sijasta! Sen te kyllä ootte ansainneet varsinkin vähän epäonnistuneen tunnin jälkeen! Onneksi et sen suhteen luovuttanut ja jättänyt menemättä kisoihin!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Todella kiva postaus! Vautsi, onnea teille toiseksi sijoittumisesta kisoissa. Trudy näyttää tosi kivalta ponilta.

  VastaaPoista
 6. Etkö oo ihan super pitkä Trudylle? Ei kannattaisi jatkaa sillä kun voit potkii jaloilla vauhtii...kannatan sitä että siirtyisit hevospuolelle tai edes isompaan poniin ennen ku toi rusahtaa sun alle ��.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en nää mitään liian pitkää ratsastajassa hevoselle:)

   Poista
  2. Koska ratsastaja menee niin lyhyillä jalustimilla ja valitsee kuvia mistä ei näy se että hän on vain yksinkertaisesti liian pitkä. Se on vaan voi voi ja sille ei voi tehdä mitään...

   Poista
  3. Tämä ratsastaja ei ole yhtään pitkä tälle ponille ja sitäpaitsi vaikka olisikin niin se ei sun asia oo

   Poista
  4. hei voisitko jättää tämän asian tähän. Essin opettaja kyllä valitsee hänelle sopivan kokoisen ponin, turha sinun on siitä valittaa ja sen myös tiedän, ettei essi valitse sellaisia kuvia, missä hän näyttäisi lyhyeltä.

   Poista
  5. Vai että "liian lyhyeet jalustimet".. Kai olet tietoinen sellaisesta faktasta, ettei este/yleispenkissä vedellä samoissa jalustimissa kuin esim koulupenkissä? Tietty estetunneilla n. 2 reikää lyhyemmät kuin koulutunneilla. Satulassa on tarkoituksella tuet tietyissä kohdissa, eikä ne tuet este/yleispenkissä hirveästi auta istuntaa jos menee koulujalkkareissa :)

   Poista
  6. Lisään vielä et kannattaa vaikka lukea koko postaus tarkkaan liittyen tunnin sisältöön, ettei tule väärinkäsityksiä :)

   Poista
 7. Hui jollain meni tunteisiin XD

  VastaaPoista