perjantai 29. syyskuuta 2017

#138 KANNUKSILLA PONI VAIN PARANEE

Keskiviikkona 20.9 olin taas normaaliin tapaan ratsastamassa. Kouluni loppui vasta neljältä, joten sain tietää jo ennen tallille tuloa, että pääsisin taas Trudyn selkään. Koska sunnuntain koulukisat menivät niin hyvin, lähdin aika varmoilla fiiliksillä tunnille. 
Tallilla vaihdoin omat vaatteeni ratsastusvarusteisiin, jonka jälkeen lähdin suitsimaan Trudya. Nonna, eli tallikaverini oli taas ihanasti aloittanut satuloimisen, jotta minulla ei olisi niin kiire. On kyllä ihana omistaa ystäviä, jotka auttavat!
Alkuun mietin pitkään, että laitanko kannukset jalkaan ja lopulta sitten laitoinkin. Ja se oli hyvä päätös!

Postaus on täydennetty sunnuntain kisakuvilla, kaikki kuvat C Nelli!
Kentällä nousin Trudyn selkään, joka tuntui jo alkuun virkeältä, sillä kun yritin säätää jalustimia, niin poni olisi halunnut jo lähteä kävelemään. Kun kaikki oli säädetty, lähdin uralle kävelemään.


Melkein heti, kun olimme ottaneet ohjat tuntumalle, jakauduimme kahdelle isolle pääty-ympyrälle. Trudy tuntui super hyvältä ratsastaa jo heti aluksi. Se hakeutui muotoon ja kun sitä vähän käski, niin takajalatkin alkoivat herätä. Mentiin ensin ympyrällä käyntiä ja ravia molempiin suuntiin.


Käynti tuntui alusta alkaen tosi hyvältä, molempiin suuntiin. Kannukset todellakin auttoivat jo tässä, että ei tarvinnut olla koko ajan puskemassa ponia liikkeelle. Trudy oli kivan pehmeä, kunhan itse muistin pitää pehmeän käden. 

Siirrettiin ponit raviin ja jatkettiin ympyröillä. Vihdoin olin jotenkin ilonen, että sujui, sillä viimeiset tunnit eivät ole menneet mitenkään erityisen hyvin... Trudy tuntui todella miellyttämishaluiselta, joten itse aloin sitten oikeasti ratsastamaan, kerta poni suostuu yhteistyöhön. Trudy kulki pyöreänä koko raviverkan ajan ja saatiin hyvästä ravista kehuja!Laukka tuntuu olevan tällä hetkellä meille se vaikein askellaji. Ensimmäinen laukannosto sujui ihan hyvin, mutta kun jäin vain istumaan, enkä ratsastanut, niin Trudy siirtyi heti raviin. Seuraavassa nostossa olikin sitten enemmän ongelmia, vaikka lopulta päästiin laukkaan. Molemmissa suunnissa tapahtui sama asia. 

Ehkä enemmänkin ne laukannostot ovat vaikeita ja askellajin ylläpitäminen. Trudylla on kuitenkin super hieno laukka ja se aina yrittää tosissaan, joten siinä mielessä on mukava ratsastaa laukkaa sillä.


Kun kaikki askellajit oli käyty läpi, aloitimme tunnin tehtävän. Toiselle lyhyelle sivulle n. 10m voltti, jonka jälkeen jatkettiin volttia vielä 1/4, suoristus ja väistö. Super hankala selittää, mutta alla kuva, niin ehkä siitä jotain tajuaa.  

Tämä tehtävä sujui molempiin suuntiin itseasissa todella hyvin! Aloitettiin ensin oikealle. Voltilla minun piti keskittyä erityisesti siihen, että Trudy pysyisi samassa tahdissa läpi voltin. Itse yritin keskittyä myös siihen, että saisin pidettyä oman vasemman kyljen "pitkänä", enkä olisi niin kasassa. 

Väistöt sujuivat tähän suuntaan oikein hyvin, kunhan vain muistin vuorovaikutuksen ponin kanssa. Minä pyydän siltä jotain, se tekee sen, jonka jälkeen kiitän sitä. Ja uudestaan. Näin sain Trudyn kanssa muutamia todella sujuvia väistöjä. Tuo poni turhautuu tosi nopeasti, jos se ei saa sitä vuorovaikutusta, jonka jälkeen mistään ei tule mitään. 


Vaihdettin suunta vasemmalle ja tultiin sama tehtävä. Trudy oli jälleen super mukava ja helppo ratsastaa. Väistöissä sain olla taas tarkkana, että en jäänyt koko ajan käskemään ponia, vaan esimerkiksi taputin pari kertaa väistön sisällä sitä.

Olen erityisen ylpeä tässä tunnissa noihin väistöihin. Trudy jaksoi oikeasti keskittyä niihin eikä vain juossut niiden läpi. Vaikka aluksi pelkäsin, että en saa ponin takajalkoja mukaan kunnolla ilman raippaa väistöissä, niin ne kuitenkin sujuivat todella hyvin pelkillä kannuksilla!


Loppuravit menikin sitten todella rennosti. Annoin Trudyn venyttää kaulaansa vähän etten ja alas ja saimmekin kehuja hyvän näköisestä ravista. Sitten vielä loppukäynnit ja alas selästä. Trudy jatkoi seuraavalle tunnille, joten minun ei tarvinnut viedä sitä talliin. 

Kouluhommat painaa taas päälle, joten postauksesta tuli aavistuksen lyhyt. Koko ajan tuntuu, että pitäisi olla lukemassa kokeisiin tai tekemässä läksyjä. Ehkä se siitä...

Essi

4 kommenttia:

  1. Vau, super kiva postaus ja loistavasti kirjoiettu jälleen! Vaikka sanoit postauksen jääneen jokseenkin lyhyeksi, minusta tämä oli oikein hyvän pituinen. No, kerta kaikkiaan ihana postaus <3

    Tallikaverit on parhaita kun auttavat hädässä!

    viisiaskellajia.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Tosikiva postaus ja aivan superkivoja kuvia! <3 Jepp komppaan myös Pihlaa ja sinua tässä, eli nuo tallikaverit ovat ihan parhaita!! <333 Kirjoitit tosi kivasti ja selkeästi, eikä asiat jääneet epäselviksi. Tiedätkö millä kameralla nämä kuvat on otettu? ;)

    VastaaPoista