sunnuntai 17. syyskuuta 2017

#136 MAAILMAN ROHKEIN JA URHEIN PONI - KISAPOSTAUS

Sunnuntaina oli tallin järjestämät koulukisat, joihin osallistuin Trudylla. Ensin myös kaverini piti mennä kanssani sillä, mutta hän peruikin. Joten osallistuin siis ainoana Trudylla. Ajattelin koko viikon, että kisoista tulee kunnon "sekamelskasoppa", mutta ei siitä sitten tullutkaan.
Kisa aamuna tulin tallille 7.45. Harjasin ensin ponin läpi ja kävin sovittamassa valkoisia satulahuopia. 8.15 kävin auttelemassa radan rakennuksessa. Emma tuli auttelemaan minua, joten hän tuli puoli yhdeksän aikaa.


Emma lupasi tehdä Trudylle sykeröt ja niistä tulikin ihan super hyvät! Hän teki myös minulle nutturan. Ja kiitos taas Emman, pääsin kisaamaan ensimmäisen kerran valkoisissa housuissa, kun hän lainasi omiaan minulle. Kiitos myös postauksen kuvista Emmalle! Ilman häntä olisin ollut pulassa...


Itse menin verryttelemään aika viime tipassa, sillä olin toimihenkilö tehtävissä. Emma laittoi Trudyn kuntoon, sillä aikaa, kun vaihdoin itselleni saappaat, laitoin kypärän ja kannukset. Sitten lähdinkin jo verkkaamaan. 


Vaikka verryttelin aika nopeasti, kerkesin silti käydä kaikki askellajit hyvin läpi. Trudy oli jo alusta alkaen todella hyvä ratsastaa. Lieneekö sitten kannuksilla asiaa? Ihanaa, kun ei tarvinnut, kuin vähän puristaa pohkeella, niin saatiin hyvä ja pehmeitä siirtymisiä. Pirita (hevospuolen opettaja) auttoi kilpailijoita varkassa. Sain häneltä hyviä ohjeita Trudyn ratsastamiseen. 


Tein verryttelyssä aikalailla pelkästään askellajit pääty-ympyrällä läpi. Trudy tuntui tosi hyvältä, joten aika varmoilla fiiliksillä lähdin radalle. Maneesissa, kun olin menossa alueelle, jossa odotetaan vuoroa, se jännittyi. Ponin ensimmäiset tai toiset koulukisat, niin aika ymmärrettävää, että se kyttäsi valkoisia aitoja. Onneksi päästiin siitä nopeasti ohi. Odotin vuoroani yhden ratsukon ajan, jonka jälkeen pääsin radalle. 

Pahoittelen tätä järkyttävää maneesilaatua...
Kävin näyttämässä ensin Trudylle tuomaripäätyä. Päästiin melkein sinne, kunnes poni pysähtyi paikalleen ja alkoi puuskuttamaan. Selvästi se mietti, että uskaltaako vai ei. Tuomari oli kiltti ja sanoi, että voin ihan rauhassa mennä siitä pari kertaa ohi ennen lähtömerkkiä. Lopulta Trudy käveli siitä nätisti ohi, vaikka olikin vähän jännittynyt. 


Lähtömerkki tuli ja aloitin radan harjoitusravissa. Keskihalkaisijalle ei tullut pysähdystä vain hassu "puolikas" lävistäjä. Helpommin en osaa selittää. Saatiin siitä 6,5 ja kommenttina, että täsmällisempi pituushalkaisija. Päätyyn tuli pääty-ympyrä, josta 6, sillä Trudy hyytyi ympyrällä vähäsen, samaa tuomari kirjoitti paperiin. 

Seuraavaksi tuli lävistäjä ravissa, mutta keskellä n. viisi metriä käyntiä. En oikein tiennyt, että missä kohtaa olisi puoliväli, joten arvioin sen vain. Tuomari sanoi, että keskitä käynti keskelle, eli arvio meni vähän väärin. Päädyssä oli sitten oikean laukannosto, joka meni aika huonosti. Syy oli ihan vain minun, kun en valmistellut sitä kunnolla. Siitä saatiin 5, ja tuomari sanoi myös, että valmistele kunnolla. Pääty-ympyrästä saimme 6. 

Lävistäjällä tuli askeleenpidennys, joka sujui aika hyvin. Siitä 6,5. Vasemman laukannosto tulikin paljon paremmin ja siitä 7. Laukassa tehtävästä pääty-ympyrästä 6,5. Tuomari huomautti siitä, että en laukannut ympyrää ihan täsmälleen loppuun asti. Siirsin raviin vähän aikaisemmin, kuin piti, mutta ainakin Trudy kuunteli minua.


Kulman jälkeen siirrettiin käyntiin ja mentiin keskikäyntiä lävistäjä. Tämä oli meillä radan paras osuus! Käynti oli kivan eteenpäin pyrkivää ja tuomarikin näytti tykkäävän, sillä siitä 7. Harjoitusraviin siirtymisestä saatiin 6,5. Mielestäni se oli aika tasainen ja hyvä. 

Pituushalkaisijalle tulo tuli ehkä puolimetriä liian vinoon. Tuomari kirjoitti sen paperiin ja siitä 5,5. Pysähdyksessä Trudy vähän kiemurteli ja pysähdys tehtiin lopulta vähän vinottain. 


Olen super tyytyväinen tuohon rataan! Molemmat tsemppasivat hyvin koko radan ajan. Prosentteja saatiin 62,63%. Eniten olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että Trudy uskalsi mennä tuomaripäätyyn ja se kulki koko verkan sekä radan ajan tosi kivasti. Otettiin radan jälkeen vielä muutamia kuvia, joista tulikin ihan super kivoja!Tuomarin kommentti radasta "Rytmikkäät askellajit ja sopiva tempo. Keskittyneesti ratsastettu. Lyhennä hieman ohjia. Vielä täsmällisyyttä, ratsasta tehtävät alusta loppuun ja valmistele ne"
Askellajit 7, Lennokkus 6,5, Kuuliaisuus 6 ja Ratsastajan asento, istunta ja apujen käyttö 6,5.Ihanaa, kun kaikkien niiden epäonnistuneiden tuntien jälkeen tuli noin hyvä rata ja poni toimi kivasti! Illalla sain vielä tietää, että olin 10/30 eli ensimmäinen ei-sijoittunut! Eli toisin sanoen olen super tyytyväinen sunnuntain kisapäivään <3

Essi

4 kommenttia:

  1. Superhyvin kirjoitettu postaus ja ei tuo maneesilaatu nyt niin huonoa ole. Sun ja Trudyn rata näytti ihan superhyvälle, vaikka pari pikkuvirhettä siellä oli. Menitte tosihyvin ja onnee vielä 10/30 sijasta! <3

    VastaaPoista
  2. Jee hyvä te! Onnea 10. Sijasta! :)

    VastaaPoista
  3. Ihan superhyvin kirjotettu postaus, ja selitit ton radan tosi selkeesti! Sul ja Trudyl meni ihan superisti ja onnee 10/30 sijasta <3

    VastaaPoista