sunnuntai 17. syyskuuta 2017

#135 KOLME KERTAA TRUDY

Kouluhommien takia postaustahti on hidastunut, enkä ole saanut kirjoitettua uusia postauksia. Tähänkin postaukseen tiivistän kolme ratsastustuntia, sillä aikaa ei yksinkertaisesti ole kirjoitaa kahta erillistä. Mutta onneksi ensi jaksossa perjantait ovat vain 8.20-11, joten silloin ainakin on aikaa kirjoitella blogiin!

30.8.


30.8 tulin tallille puoli viiden aikaa, sillä koulu loppui vasta neljältä. Sain jo aikaisemmin tietää, että yllätys yllätys, menen Trudylla. Kiitos Nonnan, joka on nyt tässä nämä keskiviikot harjannut ja laittanut Trudyn kuntoon, kun itselläni on tullut vähän kiire vaatteiden vaihdossa tms. Kun kaikki olivatr valmiita lähdimme kentälle. Luvassa oli ihan perus koulutunti, jossa keskityttiin voltteihin. 


Jos näin alkuun jo sanon, että tunti oli huonoin, minkä ikinä olen tuon ponin selässä ollut. Tuntui, että painettiin koko tunti "onks pakko?" meiningillä, paksun sumuverhon läpi. En muista ihan tarkalleen, että mitä tehtiin, mutta ainakin kulmiin voltteja ja keskiympyrällä työskentelyä. Käynnissä Trudy oli ihan ok. Koko tunti tosin meni siinä, että yritin saada ponia edes vähän pehmenemään, sillä se oli super jäykkä. 


Alkutunnista tehtiin keskiympyrällä kaikki askellajit läpi. Trudy oli niin jäykkä, että en koko tunnin aikana saanut sitä yhtään pehmeeksi tai pyöreämmälle kaulalle. Ravissa oli ehkä eniten se turhautumisen tunne, laukka ja käynti meni vielä jotenkin. Volteilla Trudy vain juoksi alta, ei kuunnellut pidätteitä, eikä suostunut pehmenemään sitten yhtään. Ravi oli koko tunnin niin huonoa, että teki mieli vaan lopettaa ja kaivautua jonnekkin maankoloon. 

Loppuraveissa se alkoi sentään vähän tulla tuntumalle ja kuuntelemaan minua, mutta muuten koko tunti meni ihan metsään.

6.9

Olin valmistautunut tekemään avotaivutuksia, mutta listassa lukikin este. Mitenkään erityisen onnellinen en ollut, sillä Trudy on lähiaikoina tiputellut ratsastajia estetunneilla. Lähdin tunnille kuitenkin aika päättäväisesti. Mentiin vain paria puomia ja yhtä minipystyä. 

 
Harmi, kun ei ollut koulutunti, sillä Trudy oli todella hyvä ratsastaa ravissa. Tultiin ensin puomeja kaikissa askellajeissa. Ne menivät aika hyvin, mutta jos tultiin laukassa liian lähelle, niin poni veti takajlat pukilla yli. Pystylle tuli muuten ihan hyvät hypyt, mutta tultiin kaikki aika lähelle. Joten poni veti tietenkin ne takajalat hassusti yli. 

Ei mennyt mitenkään kummoisesti, muttei mitenkään ihan penkin alle. Ilmottauduin Trudylla myös koulukisoihin. HeC luokkaan vain, koska poni ei ole ollut kuin kerran-kaksi valkoisten aitojen sisäpuolella.
13.9

Tunti meni taas ihan penkin alle. Tehtiin tunnilla kouluradan osia, sillä kisat olivat tulevana sunnuntaina. Trudy oli taas aika jäykkä, vaikka vertyikin ihan hyvin. Tehtiin pituushalkaisijaa ja laukannostoja. 


Alkuverryttely sujui ihan kivasti, mutta lopputunti olikin pelkkää säätöä. Laukannostot olivat tunnin suurin katastrofi. Ei saatu laukkaa nousemaan ja jos saatiin, niin kiitoravin kautta. Itseltäni katosi ratsastustaito ja olin ihan hukassa. Turhauduin todella paljon ja alkoi ärsyttämäänkin. Itku kurkussa painoin eteenpäin. 

Onneksi sentään vasemman laukannostot onnistuivat paremmin, kuin oikeaan. Eivät ne olleet lähelläkään hyvää, mutta sentään vähän parempia. Mietin kyseisen tunnin jälkeen, että peruisin kilpailuihin osallistumisen, mutta päätin kuitenkin sitten osallistua. 


Essi
 

1 kommentti:

  1. Tosikiva postaus, ja eihän kumpikaan noista sun mielestä huonosta tunnista mennyt mitenkään älyttömän huonosti! :D Ja toi estetunti meni sult ihan superhyvin, ku pysyit seläs! :) toisin ku minä xdd
    nonns

    VastaaPoista