lauantai 26. elokuuta 2017

#133 YLÄMÄEN JÄLKEEN TULEE AINA ALAMÄKI - KUULUMISIA

Arvasin. Elokuu on tuntunut menevän niin nopeasti, vaikka vastahan oli kuun ensimmäinen päivä. Yläkoulu alkoi ja se on vienyt hurjasti aikaa. Keskiviikkoisin menen kahdeksalta kouluun, pääsen neljältä ja viideltä pitäisi istua ponin selässä. Kotiin tulen yleensä vasta kahdeksan aikoihin. Eli koulu vie aikaa. 
Ensi jaksossa kuitenkin perjantaisin pitäisi loppua jo 11, joten silloin minulla on koko loppupäivä aikaa kirjoittaa blogiin. Yritän silti parhaani mukaan kirjoittaa postauksia! Heinäkuu oli blogin osalta hyvä kuukausi. Oli aikaa kirjoittaa ja postauksista tuli hyvälaatuisia. Nyt tuntuu, että olen vain suhaissut osan postauksista.

Ratsastuskuvat on ottanut Nonna.
En olekkaan kirjoittanut kahdesta viimeisimmästä tunnista ollenkaan postauksia. Ja sen voin laittaa vain tuon ajan puutteen piikkiin, sillä motivaatiota kyllä olisi. Olen mennyt nyt koko alkukauden Trudylla. Se on siis kuusi vuotias n. 138cm korkea ruuna, josta kirjoitinkin jo ensimmäiseen tuntipostaukseen. 

9.8
9.8 

Tunti meni ihan super hyvin! Tehtiin oikeastaan koko tunti voltteja ja pitkästä aikaa tuntui, että osasin ratsastaa. Alkuun Trudy oli vähän pohkeen takana, mutta kun jo alusta asti esimerkiksi ravissa kosketin ponia raipalla, niin sehän liikkui koko lopputunnin. Ensimmäisellä tunnilla, kun ei laukattu niin pääsin kokemaan ponin protestointipukit. Kun vähääkään laukassa Trudya koskettii raipalla, se protestoi heti pukittamalla. Vähän oli hakusessa pukittelevan ponin ratsastaminen, kun pitkään aikaan en sellaisen kyydissä ole ollut.
Kuitenkin pukkien jälkeen Trudy muuttui niin pehmeäksi ja helpoksi ratsastaa. Se kulki tosi kiltisti ja teki kaiken mitä pyysin. Saatiin kehuja siitä, että ponin pyöreys pysyi läpi siirtymisten. Ihan Super hyvä fiilis tunnin jälkeen!

16.8
16.8
16.8

Palautus maan pinnalle edellisestä tunnista. Mikään ei sujunut ja teki koko ajan mieli luovuttaa. Tehtiin tunnilla väistöjä ja asettamista. Väistöissä Trudy oli super hidas pohkeelle. Se ei käytännössä liikkunut mihinkään, ellen oikeasti käyttänyt pohkeita kunnolla. Kuvia en edes halua tänne julkaista niistä väistöistä, ne menivät niin huonosti, 
Ravivoltit olivat ainoa asia mikä onnistui sen tunnin aikana. Ja niilläkin sain kyllä olla käskemässä Trudya eteenpäin. Laukka oli vähän mitä oli, kun poni prostetoi heti. Kerran kosketin raipalla, niin sain siitä pukin. Tunnin jälkeen ei ollut todellakaan mitkään hyvät fiilikset. Pettynyt, ärsyyntynyt, surullinen ja vihainen kuvasivat sen tunnin jäleistä tunnetilaani.

Onneksi kuitenkin tämän viikon 23,8 ollut ratsastustunti meni hyvin! Siitä tulossa erillininen postaus.

9.8
Kuten ylempänä sanoinkin, että koulu on alkanut. Käyn siis urheilu-/liikuntapainoitteista luokkaa täällä Espoossa. Olen tutustunut muutamiin uusiin ihmisiin ja muutenkin tuntuu, että olen nyt "mukana" koulun rytmissä. Tiedän missä mikäkin luokka on tai mistä löydän vaikka reitin liikuntasaliin. Ensimmäinen testikin on ohi. Eli ei koe vaan kolme sivuinen lyhyt matematiikan testi. Siitä sain 54/60, joten olen tyytyväinen!


Tälläinen pieni kuulumispostaus tähän väliin. Yritän ainakin, joka viikonloppu saada yhden postauksen ulos tai ainakin kirjoitettua. En kuitenkaan ota stressiä blogista tai postauksista. Kirjoitan silloin, kun tuntuu hyvältä. Jos ei tee mieli en kirjoita. 

Miten teillä on alkanut koulu?

Essi

5 kommenttia:

 1. Kiva ja hyvin koostettu kuulumispostaus! Mulla alkoi kasiluokka hyvin muutamia viikkoja sitten. Luojan kiitos, itsellä ei lopu koulu ekassa jaksossa kertaakaan neljältä, mutta sen sijaan joka päivä 8-15, paitsi ke 10-15 ja pe ihanan lyhyt päivä, 10-14. No, voisi se olla pahempikin. Mulle on tullu muutama uus aine (valinnaiset) ja opettajia on vaihtunut (muutama huonompaan, muutama parempaan), mutta pääosin ihan kivaa on ollut. Kun on positiivinen mieli ja asenne niin kaikki on heti ainakin pikkusen kivempaa :D

  Noniin, hyvä Pihla, hirveä romaani taas. No, ehkä se ei haittaa! Kiva postaus anyways :)

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Tosihyvä postaus, ja mä vaan rakastan tätä tän postauksen nimeä! <3 Ja noi kuvat on kivoi, vaik must tuntu et se kuvaus ei sujunu ollenkaa noill tunneill xdd. Mut voiks laittaa viell wapis ton sun koulun nimen? ;))
  nonns <3

  VastaaPoista
 3. Hyvin oot onnistunut tiivistämään ratsastukset tähän postaukseen, omalta osaltani venähtävät tälläiset postaukset aina liian pitkiksi!:D

  Mulla koulun alku oli varsinainen palautus maan pinnalle, lukion kakkosen tosiaan aloitin ja tässä kun pitäisi joka päivä olla lukemassa uskonnon ja filosofian kuulusteluihin, historian kirjaakin pitäisi kahlata läpi sitä mukaa mitä edetään, koealue kun tulee sitten olemaan se koko kirja.. Ruotsi ja matikka ovatkin sitten niitä aineita, joiden sujumisesta ei edes kannata puhua. Nopeasti mulla hurahtaa useampi tunti kouluhommien parissa vielä vapaa-ajallakin. Vielä, kun varsinaisesti mikään tän jakson aineista ei oikeastaan mikään erityisemmin kiinnosta, kaikki tän jakson reaalit kun ovat pakollisia kursseja.:D Ehkä tää alkaa helpottaa, kun päästään pidemmälle kouluvuodessa ja muissa jaksoissa alkaa sitten olla niitä aineita, mitkä oikeasti mua kiinnostaa!

  Tsemppiä sulle yläasteen, tän lukuvuoden, sekä bloginkin suhteen!

  http://taaonmunhetki.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Ompa nätti poni! Ja onnee sulle yläasteelle :)

  Itellä koulun alku on ollu stressiä täynnä, lukio <3 mutta kyllä tää tästä kun pääsee kunnolla vauhtiin :D

  VastaaPoista
 5. Todella kiva postaus! Kirjoitat todella hyvin ja mukaan tempaisevasti sekä kuvat ovat todella hyviä. Ulkoasukin on todella kiva.

  Itsellä alkoi kuutosluokka ja onneksi ei vielä ihan hirveän pitkiä päiviä ole, joten iltaisin riittää sitten onneksi aikaa tehä kaikkea.

  nompunheppaelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista