perjantai 25. elokuuta 2017

#132 BLOGIESITTELYSSÄ - KOUKUSSA VIITEEN ASKELLAJIIN

Postaus, jonka lukemisen aloitit juuri nyt, on ihan erilainen, mitä olen aikaisemmin tehnyt. Suunnitelmissa on ollut jo yli puoli vuotta toteuttaa tälläinen postaus, mutta vihdoin tartuin itseäni niskasta kiinni. Kyseessä on siis ensimmäinen yhteistyöpostaus toisen bloggaajan kanssa!  
Yhteistyön toteutan Koukussa viiteen askellajiin -blogin kirjoittajan Pihlan kanssa. Kyseessä on siis niin sanotusti esittely toisesta ja hänen blogistaan sekä rakentavalla palautteella tehty arvointi blogista. Toivottavasti tykkäätte.

Brydja
Koukussa viiteen askellajiin -blogia kirjoittaa tyttö nimeltä Pihla. Pihla on 13-vuotias kasiluokkalainen ja on harrastanut ratsastusta kolme vuotta. Hän ratsastaa Iso-Tuomiston issikkatallilla, jossa asuu myös hänen nykyinen lempiponi Brydja frá Kviarhóli eli Brydja. Pihla pitää kuitenkin muistakin Iso-Tuomiston issikoista. 

Mosi
Muutama hauska fakta Pihlasta.
Pihla harrastaa ratsastuksen lisäksi keppihevosia ja bloggausta. Hän on blogannut vasta alle vuoden, jota en kyllä uskoisi blogista. Sen verran hyvä se on. Pihlan lempiaineita koulussa ovat käsityöt, kemia ja matematiikka. Hänen suosikki vuodenajat ovat kevät ja kesä.  

Pihlan lempiponi Brydja on 1991 syntynyt islanninhevostamma. Pihla kertoo, että Brydja on luonteeltaan kiltti ja rauhallinen luottoponi. Se on aika herkkä ratsastettava, joten vain ihan pieni pohkeen puristus riittää. Pihla tykkää mennä Brydjalla ilman satulaa, sillä sen selkä on niin pehmeä ja askeleet pienitempoiset. Brydja on kuulemma menevä turbomummo, vaikka ikää siltä löytyykin yli 20 vuotta!


Brydja
Pihlan blogi siis kertoo ratsastuskouluelämästä Iso-Tuomiston issikkatallilla. Blogissa kerrotaan pääosin Pihlan hevoselämästä, mutta muitakin postauksia mahtuu mukaan, joka on plussaa! Hän on kirjoittanut myös esimerkiksi koodipostauksia, asiapostauksia ja kuvapostauksia, ratsastuspostauksien lisäksi. 

Yleisesti tykkään Pihlan blogin ulkoasusta, vaikka pari kohtaa siellä on jotka muuttaisin. Ulkoasu antaa kuitenkin siistin ja asiallisen kuvan kyseisestä blogista.Blogin banneri on ihan kiva, mutta aika yksinkertainen. Tykkään kuitenkin siitä, että kuvat ovat varjostettu ja se tuo pienen extran banneriin. Blogin nimestä tykkään, sillä se sopii juuri eikä melkein tähän blogiin. Tekstin fontti on kiva ja se erottuu hyvin. Bannerin kuvat sopivat blogiin ja niistä saa jo paljon irti. 

Ylävälilehdet eli sivut ovat selkeällä fontilla. Ne on myös otsikoitu niin, että lukija tietää heti mistä on kyse. Sivut sisältävät kaiken tarpeellisen ja ne ovat todella kattavat. Varsinkin Pihlan ja Brydjan esittelysivuilta saa hyvän käsityksen molemmista. Pihlalta voi muuten tilata myös bannereita, joten käykää ehdottomasti katsomassa tuo banneripaja -sivu!


Sivupalkista löytyy kaikki tarvittava. Tykkään, että blogin ulkoasuun on panostettu ja koodeja on käytetty. Sivupalkissa on kattava esittelyteksti ja tarvittavat asiat löytyy, kuten blogiarkisto. Itse laittaisin ehkä tuon lukijapalkin pari "pykälää" alemmas, mutta sopiihan se noinkin. Alempaa löytyvä instagramgadget näyttää vähän sekavalta, mutta on kuitenkin mukava lisä blogissa. 

Kuvat postauksissa ovat hyviä, vaikka Pihla ei omistakkaan järjestelmäkameraa. Sisällä otetuissa kuvissa laatu saattaa välillä olla vähän huono, mutta muokkauksella senkin saa jotenkuten pelastettua.  Jokainen postaus sisältää kuvia ja siitä tykkään! 
Postaukset on otsikoitu myös hyvin ja niistyä tietää heti mikä postaus on kyseessä. Mielestäni omaperäiset otsikot ovat tärkeitä ja niitä Pihla kyllä tekee.


"Ihan ensimmäinen asia, mihin kiinnitän blogin avattuani huomiota, on ulkoasu. Se pistää silmään ensimmäisenä, joten siihen varmaan kaikki kiinnittävät heti huomionsa. Ulkoasun kuuluisi olla puoleensa vetävä ja lukijan mielenkiinnon herättävä. Jos ulkoasuun ei ole panostettu, sen kyllä huomaa. Siihen siis todellakin kannattaa panostaa, sillä se on ensimmäinen ratkaiseva tekijä, jääkö lukija tutkimaan blogia tarkemmin, vai lähteekö etsimään jotain muuta. Kaikkia ei kuitenkaan voi miellyttää." -Lainaus Pihlan uusimmasta blogitekstistä.  

Kuten näkyy, Pihla kirjoittaa hyvin. Blogista ei löydy hirveästi kirjoitusvirheitä, joka helpottaa lukemista. Postaukset on kirjoitettu kirjakielellä, eikä hymiöitä tai emojeita löydy. Ehkä joskus välillä jotkut sanat ovat menneet vahingossa yhteen, mutta esimerkiksi pisteet ja pilkut ovat oikeilla paikoillaan. Pihla kirjoittaa hyviä ja asiallisia tekstejä. Erityisesti tykkään hänen postausidea -postauksista. Ja ratsastuspostauksia ei saa unohtaa! Niistä Pihla osaa tehdä kiinnostavia, enkä kyllästy niitä lukiessa.  
Suloiset islanninhevoset ovat ainakin minun mieleeni. Pihla ratsastaa eri näköisillä, kokoisilla ja luonteisilla poneilla, joten jokainen ratsastuspostaus on erilainen, siksi varmaan tykkäänkin niistä.


Pihlan blogin löysin hevosbloggaajien whatsapp-ryhmästä. Aloin lukemaan hänen blogiaan jo melkein heti, kun Pihla teki sen. Voin rehellisesti sanoa, että olen yksi niistä, joka on seurannut blogia pisimpään. Olen huomannut selkeästi suuren kehityksen blogissa. Teksti on muuttunut todella sujuvaksi ja hyväksi sekä Pihla on alkanut löytää sen oman kirjoitustyylin. Blogi kuuluu lempiblogieni joukkoon!

Mosi
Lukijoita Pihla on saanut jo alle vuodessa yli 35. Vaikka se on jo suuri määrä, blogi ansaitsisi todellakin enemmän näkyvyyttä ja lukijoita. Tietenkin virheitä blogista löytyy, kuten kaikilla, mutta erittäin hyvä ja laadukas blogi. 

Pihla on myös erittäin aktiivinen kommentoija muiden blogeissa. Iso kiitos hänelle siitä, kun jaksaa kommentoida minun melkein jokaiseen postaukseen! Pihla osaa kommentoida muiden blogiin parannusehdotuksia, aina rakentavasti, mutta hän antaa myös ihanan positiivista palautetta <3


Kiitos Pihlalle, että pystyit toteuttamaan tämän yhteistyön kanssani! Olen postaukseen tyytyväinen, vaikka yhdessä vaiheessa blogger poisti 2/4 osaa tekstistä ja jouduin kirjoittamaan sen uudestaan. Suosittelen teitä käymään Pihlan blogissa tästä sillä se on lukemisen arvoinen! 

Pihla teki myös blogiinsa esittelyn minun blogista, jonka voitte käydä lukemassa tästä. Kiitos vielä kerran, kun esittelit minun blogini niin positiivisesti ja rakentavasti. Arvostan <3

Essi

8 kommenttia:

 1. Voi ei, oon ihan sanaton, kiitos! ❤️ Ihan mahtavaa, että tykkäät mun blogista. Sun kanssa oli tosi kiva tehdä yhteistyötä, ja sunkin blogi kuuluu kyllä ehdottomasti lemppareihini. Tällaiset asiat ne vain nostavat motivaatiota blogia kohtaan ihan super paljon, kiitos vielä kerran <3

  VastaaPoista
 2. Tosi kivasti ja hyvin toteutettu postaus Essi! Hyviä juttuja oot keksinyt Pihlan blogista! Tätä oli kiva lukea; hyvä postaus!

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvin toteutettu postaus, ja kirjoitit tosi rakentavasti! :) Olen myös seurannut Pihlan blogia jo pidempään ja, jos olisin itse kirjoittanut tämän postauksen olisivat samat aisat tulleet ilmi. Tälläistä myös jatkossa muiden bloggaajien kanssa? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle super paljon! Ehkä tulossa vielä joskus toinen osa ;)

   Poista
 4. Vautsi, miten hyvin kirjoitettu postaus ja muutenkin kivan positiivinen, mutta rakentava ❤️ Samaa mieltä anonyymin kanssa, jatkoa kiitos:)

  VastaaPoista