tiistai 8. elokuuta 2017

#131 PIENI FAKTAPOSTAUS RATSASTUSHARRASTUKSESTANI

Pitkään aikaan en ole kirjoittanut kunnon faktapostausta. Kyllähän kysymyspostauksessa tuli niitä faktoja esille, mutta sen ideana oli vastata kysymyksiin, ei kertoa faktoja. Joten, sain inspiraation Ainolta tehdä tälläisen postauksen. Kaikki faktat, joita seuraavaksi kerron liittyvät ratsastusharrastukseeni. Pidemmittä puheitta, aloitetaan!


1. En ole koskaan mennyt kenelläkään Kilon Tallin hevosista. Käyn ponitunneilla, joten ratsastamme poneilla. Kilossa on hevos- ja ponitunnit erikseen. Haluaisin toki kokeilla muutamaa tallin hevosta, mutta en ole kenenkään selkään päätynyt. 

2. Olin elämäni ensimmäisissä kisoissa Aronilla. Menimme Helppo D:n raviohjelman. Ne olivat ensimmäiset oikeat kisani, vaikka olin ollutkin leirikisoissa kerran sitä aikaisemmin. Päätä huimaavasti meillä ei mennyt, mutta oltiin 5/8 muistaakseni. 


3. Tykkään enemmän kouluratsastuksesta. sillä turhaudun todella helposti esteillä. Jos joku juttu ei esteillä onnistu, esimerkiksi en saa oikee määrää askelia linjan väliin millään niin turhaudun. Koulussa jos väistöt eivät millään tahdo onnistua, jaksan yrittää enemmän. En sitten tiedä miksi, mutta täytyy yrittää ryhdistäytyä noiden esteiden kanssa.

4. Kerran olen käynyt tallilla neljä kertaa viikon sisään, mutta yleensä käyn vain kerran viikossa. En joukkuevoimistelu treenieni takia kerkeä millään käymään tallilla. Haluaisin käydä enemmän, mutta aika ei oikein riitä. 5. Hyppäsin tänä vuonna korkeimmat rataesteeni Perniön Ponitallin kesäleirillä. Leirikisoissa menin Ponitalla 80-90cm radan. Päästiin se puhtaasti, hyvällä ajalla, joten olen todella tyytyväinen! Olen hehkuttanut tätä täällä blogissa niin paljon, mutta olen vain iloinen.

6. Olen todella varovainen hevosten kanssa. Ne ketkä tuntevat minut, eivät ehkä uskoisi sitä luonteeni perusteella. Jos en tunne ponia kunnolla, olen aina, ehkä vähän liiankin varovainen. Joskus se on ihan hyvä, mutta joskus tuntuu, että ylireagoin. 


7. Olen tutustunut todella moneen uuteen ihmiseen tämän harrastuksen kautta. Esimerkiksi Kilossa tunnen lähes kaikki poniratsastaja ja osan hevosratsastajista, Perniön leireillä olen saanut monta uutta super hyvää ystävää ja ihan vain, kun käyn uusilla talleila niin tutustun sielläkin uusiin ihmisiin.

8. Tämän vuoden Perniön leirillä, tipuin ensimmäistä kertaa estetunnilla. Olen aina pysynyt estetunneilla siellä selässä, vaikka olisi tullut kuinka omituisia hyppyjä. Jotenkin sitten onnistuin tippumaan Ponilta, kun jäi hypystä aika paljon jälkeen. 

 
9. Kilossa olen korkeimmillani kisannut vain yhden Helppo B:n kouluradan ja 60cm esteluokkia. Haluaisin kuitenkin nyt syksyllä kisata edes yhden 70cm luokan, jos tunnit menevät hyvin. 

10. Minulla ei ole koskaan tapahtunut mitään vakavaa hevosten kanssa. En ole ikinä murtanut mitään, enkä ole edes onnisttunut venäyttämään mitään. Minulle on tullut vain suuria mustelmia ja kerran sain hampaan jäljet kylkeeni. Kynnestäkin on lähtenyt pieni pala ja varpaita tallottu, mutta vielä ei ole tapahtunut mitään isoa. (Koputan puuta...)

 
Tällä viikolla alkaa jo koulu, joten katsotaan kuinka paljon bloggaustahti hidastuu. Nyt juuri motivaatiota löytyy, mutta en sitten tiedä, kuinka paljon kuukauden päästä?

Essi
14 kommenttia:

 1. Kiva postausidea ja hauskasti toteutettu!

  Mulla kanssa alkaa koulu tällä viikolla, niin olenkin pari postausta kirjoittanut säästiin, jos ei myöhemmin oo aikaa/motivaatiota kirjoitta niin on sitten jotain mitä julkaisee. Suosittelen!

  https://hevostytonelamaax.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Hyvä, että olet kirjoitellut postauksia valmiiksi. Niitä onkin sitten helppo julkaista, kun ei ole aikaa/motivaatiota :)

   Poista
 2. Mukava, että kirjoitit tämän postauksen minun innoittamani! Tosi kiva oli lukea tätä ja keksit todella hyviä faktoja! Näiden tälläisien postauksien lukeminen on kyllä kivaa, kun faktat eivät ole niitä ihan perus "Harrastan ratsastusta." "Käyn koulussa." "En omista lemmikkiä." -tyyppisiä faktoja! Mutta siis, hyvä postaus ja kiva, kun toteutit tämän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Aino! Tosiaan sain inspiksen sinulta, kun tykkäsin siitä posauksesta todella paljon. Mäkin tykkään lukea tälläisiä faktapostauksia, kun faktat eivät ole juuri noita "perus". Kiva, että pidit postauksestani :)

   Poista
 3. Hauskoja faktoja! Nää on aina kyllä yhtä mielenkiintosia lukea, koska useimmiten kaikki jutut ovat uusia ainakin mulle 😄 Mullakin alkaa tällä viikolla jo koulu ja oon vähän kauhuissani oman motivaationi puolesta! Lukio ja lähestyvät kirjotukset aiheuttaa sen verran kovin päänvaivaa, että oon kirjotellut jo valmiiksi postauksia pahan päivän varalle sekä kuvannut muutaman videonkin. Toivottavasti sulla löytyy motivaatiota blogin kanssa vielä kun koulukin alkaa - toivotaan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Riina! Mä toivon todella paljon, että aika ja motivaatio riittäisivät aktiiviseen kirjoitteluun nyt, kun koulut alkoivat. Sulle super paljon tsemppiä lukioon ja kirjoituksiin! Toi on kyllä hyvä keino, että kirjoittaa postauksia valmiiksi, niin niitä voi julkaista silloin, kuin ei ole aikaa kirjoittaa :)

   Poista
 4. Kivoja faktoja ja näitä pidempiä faktapostauksia on kiva lukea kun niitä näkee vähän harvemmin! Voin samaistua tuohon kolmos kohtaan. Pitäisi oikeasti vähän petrata siinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esteri! Tämmöset faktapostaukset kiinnostaa myös mua :)

   Poista
 5. Ihana postaus ja taas opin uutta sinusta! :) Tässä kuussa on tullut tosi paljon postauksia, joka on tietenkin ollut ihan super kivaa!! :D Itselläni alkaa myös esteillä turhauttaa, kun tuntuu ettei mikään onnistu. Eikä sinusta kyllä näin lukijanakaan uskoisi, että olet varovainen hevosten/ponien kanssa. Tietenkään en tunne sinua niin hyvin, kuin joku esim sinun kavereistasi, mutta silti. Kivaa jatkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos paljon kivasta kommentista! Oma motivaatio on ollut niin korkealla blogin suhteen, joten olen pystynyt kirjoittamaan uuttasisältöä. Jep, ehkä minusta ei uskoisi tuota, että olen varovainen :D

   Poista
 6. Tosi kiva postausidea tämä kyllä on, pakko sanoa! Toteutit tämän mielestäni todella kivasti, ja jotenkin myös rehellisesti ♥ Ja oli kiva lukea tällaisia vähän erikoisempaa postausta siinä mielessä, että en tiennyt näitä juttuja, tai en ainakaan muistanut kunnolla! :)

  VastaaPoista
 7. Milloin tulee seuraava postaus? En yritä mitenkään "haukkua" tai mitään, mutta mietin vain, kun näitä postauksia on kiva lukea!! :))

  VastaaPoista
 8. Kiva postausidea, ja hyvin toteutettu postaus!

  VastaaPoista