maanantai 7. elokuuta 2017

#128 VÄISTÖT, JOTKA PONI MELKEIN OSASI

Keskiviikkona siis ratsastin vielä toisen tunnin, heti oman tuntini perään. Sain tunnin siis palkaksi kesäleiriltä, jolla olin taluttamassa. Tosin olin siellä vain yhden päivän, kun taluttajia ei sitten enää tarvittukkaan. 
Oman tuntini jälkeen otin vähän vettä, jonka jälkeen lähdin takaisin uralle, pitkin ohjin. Tunti oli siis vasta kaksi vuotta ratsastaneet, joten opettajani sanoi, että voin tehdä tehtävien sivussa lisäksi väistöjä ja voltteja. 


Otimme ohjat tuntumalle, jonka jälkeen aloitimme taas kulmiin ratsastamisella. Trudy oli nyt jo alusta alkaen paljon parempi, kuin edellisellä tunnilla. Se kulki koko ajan hyvin pehmeänä ja pyöreänä molempiin suuntiin. Tein aina sinne tänne voltteja, jotta Trudy keskittyisi. Vähän poni jäi taas hitaaksi, mutta ei niin pahasti, kuin edellisellä tunnilla. Se ei painanut niin paljoa ulko-ohjalle, joka oli tietenkin hyvä juttu. Molempiin suuntin Trudy oli aikalailla yhtä hyvä. 


Teimme molempiin suuntiin hetken ajan pääty-ympyrää. Trudy puski niissä välillä tosi paljon ulkolapa edellä, mutta kun sain ulko-ohjan kunnolla käteen ja ulkopohkeen läpi, niin ponista tuli paljon parempi. Tein taas voltteja sinne tänne, kun oli tilaa niin Trudy keskittyi koko ajan. 

Jatkettiin suoraan, ilman pääty-ympyrää, mutta aloitettiin tekemällä pysähdyksiä. Piti tehdä niitä jokaiselle sivulle yksi. Kohdan sai päättä itse, mutta kunhan tuli neljä pysähdystä kierroksen aikana. Saana sanoi minulle, että voin tehdä siinä ohella vähän väistöjä. 
Tein ensin aina pätkän väistöä, jonka jälkeen suoristin ja pysäytin. Trudy oli nyt tosi hyvä väistöissä. Saatiin kerran jopa kuusi sujuvaa väistöaskelta! Pysähdyksetkin menivät aika hyvin, mutta välillä jäin vähän liikaa kiinni ohjaan, jonka takia poni alkoi viskoa päätä.  Loppuun pysähdyksistäkin tuli sujuvia, mutta itse olisin voinut ratsastaa ne paremmin.Siirrettiin ponit raviin ja jatkettiin tekemällä pääty-ympyrää molempiin suuntiin ihan vain, jotta ponit vertyisivät. Trudy oli jo aika hyvin avuilla ja kulki pyöreänä. Ensimmäinen tunti oli vähän hakemista, mutta nyt pystyin keskittymään kunnolla siihen, että poni liikkuu oikein päin. Raviverkka meni siis aikalailla putkeen. Sen jälkeen annettiin hetkeksi pitkät ohjat.Kun otimme ohjat takaisin tuntumalle, aloitimme pysähdyksien ratsastamisen vasemmalle. Jokaisessa kulmassa piti kävellä niin pitkään suoraan, kun pystyi ja seinän tultua vastaan piti pysäyttää. Ehkä vähän huonosti selitetty, mutta menköön nyt, kun en sitä paremmin osaa tehdä. 
Trudy oli alusta alkaen pysähdyksissä tosi hyvä. Se pysyi hyvin suorana, eikä lähtenyt kiemurtelemaan. Pari kertaa jäin ehkä vähän liikaa ohjaan kiinni, niin poni tietenkin protestoi heti heiluttamalla päätä. Onneksi tajusin, että en saa jäädä vetämään, niin silloin Trudykin alkoi kulkea tosi nätisti. Lopuksi se kulki todella hyvin pyöreänä läpi pysähdysten.Jatkettiin vielä samaan suuntaan, mutta nyt tehtiin niin, että kulmat piti ratsastaa käynnissä ja sivut ravissa.Trudy oli nyt ihan super! Siirtymisissä poni kuunteli ja kulki koko ajan hyvin pyöreänä. Menin itse tehtävän raviosuudet harjoitusravissa. Minulla itselläni on paljon helpompi ratsastaa ja saada tuntuma poniin harjoitusravissa, kun kevyessä. Loppua kohden Trudy tuli jo herkäksi avuille. Se on kuulemma yleensä hidas pohkeelle, mutta tuossa tehtävässä sitä ei huomannut mitenkään.

  Vaihdettiin suunta oikealle ja tehtiin samat pysähdykset kulmiin, mitä vasemmallekkin. Trudy oli selkeästi paljon parempi edelliseen suuntaan, kuin tähän. Ei pysähdyksissä ollut ongelmaa, mutta muuten poni muuttui todella kovaksi suusta. Trudy ei jotenkin yhtään kuunnellut. Onneksi sain tehdä voltteja ja väistöjä, niin niiden avulla se alkoi keskittyä edes vähän. Loppua kohden kuitenkin saatiin oikeallekkin oikein hyvät pysähdykset sekä Trudyn keskittyminenkin pysyi tehtävässä.

  Viimeisenä tehtiin vielä se, että kulmat käynnissä ja sivut ravissa. Alkuun tuntui taas, että palattiin edelliseen tuntiin ja ensimmäisiin ravipätkiin. Trudy muuttui taas vahvaksi ulko-ohjasta. Siirtymiset eivät menneet niin "sulavasti", kuin vasemmalle. Onneksi kuitenkin sain ohjeita, miten ratsastaa. Tuollaisissa tilanteissa on kyllä hyvä, että on se opettaja, joka neuvoo! Trudy muuttui sen jälkeen taas kivaksi ja pehmeni. Siirtymisistä tuli paljon parempia, vaikkei vieläkään yhtä hyviä, kuin toiseen suuntaan.


Lopuksi ravattiin molempiin suuntiin loppuravit, joissa annoin Trudyn ravata vähän pidemmällä kaulalla. Ravin jälkeen siirryimme käyntiin ja anoimme pitkät ohjat. 
Yllätyin positiivisesti, miten kiva Trudy oli molemmilla tunneilla (katso edellinen postaus), vaikka huomasi kyllä, että se on aika vauva. Olisi kiva mennä sillä uudestaan, mutta alan olla jo liian pitkä. 
Essi

10 kommenttia:

 1. Sulla ja Trudylla näytti sujuvan tosi hyvin tällä toisella tunnilla, vaikka ensimmäinen tunti oli vain hakemista. :) Sun opettaja keksii tosi hyviä tehtäviä ja olen montaa näistä tehtävistä kokeillut oman vuokraponini kanssa, ja tehtävät ovat olleet tosi hyviä!! :D Väystöt näyttivät menevän myös tosi hyvin, kun poni on oikeasti vain tuon kuusi. :) Olisi kiva vain näin seuraajana nähdä, että miten sinulla ja Trudylla sujuisi jatkossakin, vaikka oletkin jo noin pitkä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos superisti tästä kommentista! Kiva, että olet hyödyntänyt samoja tehtäviä vuokraponisi kanssa :) Itsekkin yllätyin, kun Trudy teki ne kuusi väistöaskelta, kun sehän on sen kuusi vuotta.
   Saattaa olla, että Trudya näkyy täällä, jos sillä saan vielä mennä ;)

   Poista
 2. Sehän menee vähän niin, että eka tunti on hakemista ja toinen tunti sujuu paremmmin. (Jos ratsastaa kaksi tuntia peräkkäin) välillä se on hyvä ratsastaa kaksi tuntia putkeen.

  Oikein kivan näköistäneidän meno kuvien perusteella :)

  http://hevostytonelamaax.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se menee, ja tuo kaksi tuntia peräkkäin ei ollut yhtään pahitteeksi. Lihakset sen jälkeen vaan aika kipeät :D Kiitos paljon Suvi!

   Poista
 3. Kirjoitit postauksen tosi hyvin ja kuvat olivat myös ihania! Kiva jos tunti myös meni hyvin :) tää sun uusi ulkka on kyllä tosi kiva! Banneri on sen korkeudesta huolimatta mahtavan näköinen! 😍

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pihla! Mäkin tykkään tästä uudesta ulkoasusta ihan älyttömästi <3

   Poista
 4. Hei vähänkö kiva tää uus ulkoasu!! Ja sulla näytti menevän ihan tosi hyvin!!:)
  Näillä postauksilla on mun mielestä tosi kivat nimet:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kiva, että postaukskien nimet ovat hyviä, sillä minulla on aina suuri ongelma niiden keksimisessä :D

   Poista
 5. Todella mielenkiintoista luettavaa kyllä nää sun Trudyn ratsastelut, ja ihan niin kivaa kun on aina näitä kuviakin, rakastan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyydia ihanasta ja tsemppaavasta kommentista! <3

   Poista