lauantai 29. heinäkuuta 2017

#125 TAVOITTEET SUFFELIN KANSSA SYKSYLLÄ? - VASTAUKSET

Moikka!

Postauksessa, jossa pyytelin teitä laittelemaan kysymyksiä, sanoin, että niitä on aikaa laitella 8.8. asti. Ajattelin, että en saa edes näin lyhyessä ajassa tarpeeksi kysymyksiä, mutta jo kahden päivän sisällä, minulla oli tarpeeksi yhteen postaukseen. Siispä aijjon toteuttaa postauksen jo nyt. Jos kysymyksiä tulee lisää, niin toteutan toisen osan. 
Kysymykset liittyvät siis minuun ja Suffeliin. Lopussa sitten muutama ns erilainen kysymys.


Mikä on parasta Suffelissa?
Yhtä tiettyä asiaa minulla ei ole, mutta yksi parhaimmista asioista on se, että Suffeli on niin varma. Esteillä se on luokkaa mistä vaan ja mitä vaan, niin yli mennään. Suffeli ei säiky mitään ylimääräistä, joten sitä voisi sanoa pomminvarmaksi poniksi?
Toinen parhaimmista asioista on se, että kun saan tietää, että menen Suffelilla, en voi koskaan tietää minkälainen tunti on tulossa. Vakituiset lukijat ovatkin varmaan huomanneet, että osa ratsastuspostauksista on erittäin tapahtumarikkaita, kun taas välillä menee ihan "normaalisti". Suffelin jokainen päivä on erilainen, se lienee sitten hyvä asia?

Parhaat muistot Suffelin kanssa?
Ensimmäisenä tulee mieleen huhtikuussa olleiden koulukisojen voitto. Ne olivat minun ja Suffelin ensimmäiset yhteiset kisat, joten odotukset eivät olleet kovin korkealla. Voitto kuitenkin napsahti meille prosentein 65,48%. Olin radan jälkeen niin iloinen ja hämmentynyt, enkä edes tajunnut, että sain niin suuret prosentit. Maailman hienoin poni käyttäytyi kisoissa hyvin ja vältyttiin niiltä pupuloikilta.
Toinen on varmaan 9.5 ollut koulutunti, josta en kuitenkaan kirjoittanut postausta kouluhommien takia. Silloin kaikki tuntui sujuvan ja Suffeli keskittyi 110% koko tunnin. Se kulki hyvin rentona ja laukassakin sain ratsastettua sitä pyöreäksi.Korkein este, jonka olen Suffelilla hypännyt?
Suffelin kanssa olen päässyt hyppäämään vain vaivaiset 60cm. Hypätään tunneilla ihan pieniä, sillä joskus tunnilla on niitä, ketkä eivät ole hypänneet paljoa. Tuntuuhan se syksylläkin varmasti oudolta, kun on viimeksi hypännyt Perniössä 90cm ja sitten esteet laskevatkin 50cm...

Jos sinun olisi pakko otaa uusi vakkari, kenet ottaisit?
Todella vaikea kysymys. Kilossa ei ole oikein muita mun tyyppisiä poneja. Tämä tulee ehkä vähän yllätyksenä, mutta ottaisin ehkä Aktorin. Tykkäisin siitä ehkä enemmän, jos se ei olisi niin "tankki" ja niin laiska. Se on kuitenkin poni, joka on opettanu minulle enemmän päättäväisyyttä, kun kukaan muu. Olen tullut 3/4 tunneista pois itku kurkussa, kun olen mennyt Aktorilla, mutta silti siinä on jotain mistä tykkään. Suffelilla aijjon kuitenkin jatkaa niin kauan, kun pystyn.

Kuinka korkea Suffeli on? Ja kuinka pitkä sinä olet?  
Suffeli on noin 138cm ja minä olen 165cm pitkä. 


Tavoitteet Suffelin kanssa syksyllä?
Suuria tavoitteita mulla ei ole, mutta haluaisin saada syyskaudelle lisää onnistuneita tunteja. Haluaisin oppia ratsastamaan Suffelin pyöräksi jo ensimmäisen 30min aikana, eikä vasta loppuraveissa. Esteillä haluaisin päästä kisaamaan edes yhden 70cm luokan, mutta katsotaan toteutuuko se koskaan.

Mitä mieltä olit Suffelista, kun ensimmäisen kerran ratsastit sillä?
En muista siitä kerrasta oikein mitään. Menin siis ponilla ensimmäisen kerran 2013 syksyllä. Jostain ratsastuspäiväkirjastani tms. luin, että Suffeli oli tosi mukava ja askellajit oli kivat. Seuraavan kerran siitä menin ponilla 2014 talvella ja siitä 2015 puolessavälissä. 


Kuinka monta kertaa olet tippunut Suffelilta?
En ole onnistunut vielä tippumaan Suffelin kyydistä. Silloin ekoja kertoja, kun menin sillä, poni veti niitä sen laukkapyrähdyksiä, en ollut tottunut niihin, joten tippuminen oli lähellä pariinkin kertaan.
Mikä Suffelissa ärsyttää?
Välillä mulla menee totaalisesti hermot sen ponin ratsastamiseen. On ärsyttävää, kun Suffelii päättää, ettei suostu yhteistyöhön, niin silloin se ei oikeasti suostu. Suffeli ei välillä suostu menemään minkään sortin muotoon, vaikka sitä yrittäisi ratsastaa. Huonon päivän jälkeen, jos menen Suffelilla ja tunti menee huonosti, niin olen vain enemmän ärsyyntyneempi.

Mikä satulahuopaväri sopii mielestäsi Suffelille parhaiten?
Mä itse tykkään Suffelilla tummansinisestä ja haluaisin laittaa sille joskus punaisen huovan :D En asiaan kuitenkaan voi vaikuttaa, sillä ratsastan ratsastuskoulussa, kerran viikossa. 

Kuka ottaa yleensä susta ja Suffelista kuvia, kun et sitä aina mainitse?
Suurimman osan blogin kuvista, tältä vuodelta on ottanut Nonna! Vakkarikuvaajani, joka jaksaa tulla joka tunti kuvaamaan, ellei hänellä ole muuta menoa. Super iso kiitos Nonnalle <3


Kuinka korkeaa Suffeli on hypännyt kisoissa?
En tiedä, mitä Suffeli on hypännyt ennen, kun aloitin Kilossa, mutta sinä aikana, mitä minä olen ollut ja nähnyt ponin hyppäävän, on se mennyt 90cm ratoja esimerkiksi Saagan kanssa. 


Millä kaikilla talleilla sä oot käyny?
Olen käynyt Kilon lisäksi Perniön Ponitallilla, Kissakulman tallilla, Punametsän tallilla, Gobbacka Stallilla ja muistaakseni Milli-tallilla pari kertaa?
 
Haluaisitko kisata Suffelilla vielä jatkossakin? Jos aiot, niin esimerkiksi mitä luokkia ja koulu -vai estepuolella?
Haluaisin jatkaa Suffelilla mahdollisimman kauan ja päästä etenemään. Kisoissa tahtoisin mennä niin esteitä, kun koulua. Esteillä haluaisin nousta sinne 70cm luokkiin ja koulussa saada hyviä HeC ratoja ja ehkä vielä joskus HeB?Mitä varusteita Suffelilla on, kun hyppäät sillä?
Suffelilla on tietenkin satula ja suitset sekä suojat. Sitten sillä on myös tuollainen rintaremmimartingaali. Mitään erityistä kuolainta sille ei tule, mennään ihan perus nivelkuolaimella. Varusteiden merkkejä en tiedä.


Jos saisit toteuttaa Suffelin kanssa kolme juttua, jota et tällä hetkellä pysty tekemään, mitkä tekisit?
Ykkösenä haluaisin ehdottomasti päästä ulkopuolisiin kisoihin. En ole ikinä sellaisissa ollut, eikä nyt ole mahdollisuuttakaan lähteä ulkopuolisiin. Toinen asia, mitä haluaisin päästä tekemään, on maastoesteiden hyppääminen. Kilossa niitä ei ole, joten olisi joskus niin kiva hypätä niitäkin Suffelilla. Kolmas asia mitä haluaisin Suffelin kanssa tehdä, on ehkä valmennukseen pääsy. Kilossa käy kyllä pari valmentajaa, mutta valkkoihin en ole vielä päätynyt. 

Oletko ostanut Suffelille itse joitakin varusteita? Jos olet niin mitä olet ostanut ja paljonko maksoi?
Muistaakseni minä en ole ostanut Suffelille ainuttakaan varustetta? Olen yhden Magic Brush -harjan ostanut aikoja sitten ja käyttänyt sitä Suffelilla muutaman kerran. Sillä hintaa oli 4-6€.Suosikki ratsastusvarusteesi itseltäsi, ja Suffelilta?
Itseltäni oma suosikkivarusteeni on varmaan kypärä. Se ei ole mitenkään erityisen koristeellinen, mutta pidän siitä silti. Kypäräni merkki on Lamicell ja se on ruskea. Mallia en tarkalleen muista, mutta hinta oli siinä 90€ paikkeilla. 
Suffelin varusteissa tykkään eniten varmaan noista jalustimista. Ne ovat siis ihan perus niveljalustimet. Ponilta ei löydy mitään erikoisia varusteita, joten valitsin nuo. Tykkään niiden ulkonäöstä ja ne sopivat jalkaan, ainakin minulla, aika hyvin. 

Sun este-ennätys Kilossa ja Perrassa?
Kilossa olen hypännyt korkeimmillaan vajaa 70cm ja Perrassa 90-100cm.

Perra vs Kilo?
Paha kysymys! Molemmista löytyy hyviä ja huonoja puolia. Kilossa on laadukas opetus ja pääsee kehittymään ratsastajana. Perrassa taas tulee semmoinen irtiotto arjesta ja siellä pääsee tekemään monia eri asioita, kuten hyppäämään isoa. Kilossa taas ei hypätä isoja esteitä, ellet ole jossain pienryhmässä. Perniössä ei ehkä pääse kehittymään yhtä paljoa, kun siellä suurimmaksi osaksi vaan höntsäillään. En siis osaa päättää, mutta kehittymisen kannalta ehkä Kilo? Perniössä pääsee kuitenkin kehittymään enemmän esteillä, kun Kilossa normitunnilla.


Tälläinen postaus tällä kertaa! Kaikki kysymykset eivät löytyneet tästä postauksesta, mutta tulossa on toinen osa. Toivottavasti postaus avasi teille lisää Suffelista ja minusta. 
Kilossa alkaa tunnit jo ensi viikolla, joten silloin tulossa myös syyskauden ensimmäinen ratsastustuntipostaus. 

Essi

10 kommenttia:

 1. Olipas kiva postaus, ja postaus kyllä avasi lisää sinusta ja Suffelista! Toivottavasti se toinen postaus on tulossa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä, että tämä avasi minusta ja Suffelista lisää :)

   Poista
 2. Vastailit todella hyvin näihin kysymyksiin, ja oli kiva lukea vastaukset myös omiin kysymyksiin! :) Suffeli on vaan niin nätti ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyydia! Kiva, että löysit omat kysymykset tästä postauksesta. Suffeli on kyllä nätti <3

   Poista
 3. Oon oottanu näitä vastauspostauksia :) Hyviä kysymyksiä ja vielä parempia vastauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos positiivisesta palautteesta Emma :)

   Poista
 4. Suffeli on niin SÖPÖ 😍 Kiva postaus kaikin puolin :)

  VastaaPoista