lauantai 22. heinäkuuta 2017

#122 MILLÄ PERUSTEELLA LIITYN LUKIJAKSI?

Moi!

Tänään kerron teille, millä perusteella liityn blogiin lukijaksi. Lukulistani on suht, pieni. En itse ole tyyppiä lukija lukijasta, kommentti kommentista. Eli siis näin osa bloggaajista yrittää saada itselleen lisää lukijoita, kommentteja ja tilastojen nousua. En pidä tavasta, sillä haluan, että blogini lukijat ovat aidosti kiinnostuneet aiheista tms. joista kirjoitan. Kävijämäärät nousevat silloin, kun julkaisen ihmisiä kiinnostavan postauksen. Ei sillä, että pakotan heitä käymään blogissani vain kävijämäärien takia. 
Kohdat EIVÄT ole järjestyksessä!1. Ulkoasu

Ensimmäisenä, kun "astun" blogiin, kiinnitän huomion ulkoasuun. Ulkoasu ei ole minulle se tärkein ominaisuus mikä perusteella liityn lukijaksi, mutta tärkeä silti. Ulkoasun on oltava siisti, erilainen, mutta tarpeeksi yksinkertainen. Se ei saa olla liikaa silmään pistävä, mutta sellainen, että sen huomaa heti. Huonommin tuota ei voinut selittää...
Tykkään blogeista, joissa ei ole käytetty mitään ns kirkkaita värejä. Kuten neon-värit. Niitä on vaikea lukea ja siinä vaiheessa jo mietin, että onko järkevää jatkaa lukemista. Ulkoasu on kuitenkin se asia, joka antaa ensivaikutelman blogista, joten suosittelen, että kaikki bloggaajat käyttäisivät siihen oikeasti aikaa.

2. Aihe

Mistä blogi kertoo? Onko blogissa vain yhden aihealueen postauksia, vai vaihteleeko ne? Ennen, kun harkitsenkaan liittymistä lukijaksi on minun tiedettävä mistä blogi kertoo ja minkälaisia postauksia sinne tulee. Useimmilla bloggaajilla on sivupalkissa pieni esittelyteksti, joka avaa uudelle lukijalle blogin sisältöä. Sekin on mielestäni tehtävä huolella, sillä jo esittelytekstillä moni voi kiinnostua. 
Tykkään itse siitä, kun blogin aihealue pysyy samana. Kuitenkaan esimerkiksi hevosblogeissa saa olla lifestyle -aiheisia postauksia. Ne ovat kiva lisä, eikä lukijakaan kyllästy, kun ei tule pelkkiä ratsastuspostauksia. 

3. Blogin nimi

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista blogissa. Nimen on oltava omaperäinen, mutta kuitenkin sellainen, josta lukijat erottavat helposti blogisi. Suomessa tietenkin suomenkieliset nimet ovat parempia, sillä se jää usein paremmin päähän, kuin vaikeasti lausuttava/kirjoitettava englannin kielinen nimi. Itsekkin olen halunnut koko ajan suomenkielisen nimen, mutta sopivaa ei ole vielä tullut päähän.  
Jos blogin nimi on "massa", kuten team, matkassa, unelmiin tms alkuiset ja loppuiset nimet yleensä ovat, mietin kannattaako edes avata koko blogia. Siinä jo huomaa, että nimen keksimiseen ei ole käytetty kunnolla aikaa. 


4. Teksti 

Teksti eli blogissa se tärkein asia. Kiinnitän itse todella paljon huomiota kirjoitusvirheisiin. Varsinkin yhdyssana virheet ovat yleisiä. Jos tekstistä löytyy yksi-kaksi kirjoitusvirhettä, se ei haittaa, mutta jos postaus on täynnä kirjoitusvirheitä, pääasiassa yhdyssana virheitä, niin minua alkaa ärsyttämään, enkä jatka lukemista. Kaikille sattuu virheitä, mutta teksti kannattaa esimerkiksi luettaa oikofix.com nimisellä sivustolla, kirjoitusvirheiden välttämiseksi. Oikeinkirjoitus on siis erittäin tärkeää itselleni. 
Teksti ei myöskään saa olla liian pitkäveteistä. On tärkeää, että jaksan lukea postauksen loppuun kyllästymättä. Siksi on hyvä miettiä esimerkiksi, että miten jakaa kappaleet ja tarvitseeko sitä kaikkea kirjoittaa siihen. Lauseiden muotoilua kannattaa myös miettiä kahteen kertaan. 


5. Kuvat 

Kuvia blogista on löydyttävä hyvälaatuisena, tietenkin. En tykkää lukea blogitekstejä, jossa ei ole ainuttakaan kuvaa. Kuvatkin vaikuttavat siihen, liitynkö lukijaksi vai en. Ratsastuspostauksissa tietenkin haluaisin, että kuvat ovat kyseiseltä tunnilta. Jos sitä mahdollisuutta ei ole, niin ainakin siitä hevosesta ne kuvat, jolla on mennyt. Yleensä näkee, onko kuvia muokattu vai ei. Muokatut ovat yleensä siistimmän näköisiä ja esimerkiksi jo perus Gimpillä pystyy tekemään ihmeitä. 
Jos blogipohjana on blogger, kuvien on ehdottomasti oltava koossa erittäin suuri. Muut koot tuntuvat liian pieniltä ja varsinkin, jos luen postauksia puhelimella, kuvat täytyy klikata auki, jos ne ovat liian pieniä. 


Yllä siis omat vaatimukseni blogilta, jotta minut saa liittymään lukijaksesi. Alla vielä muutama blogi, joita itse seuraan aktiivisesti :

Porkkanan Voimalla! - Yksi suosikkiblogeistani! Eniten tykkään blogin ulkoasusta ja tekstin laadusta.
Aadan hevoselämää - 5/5, rakastan koko blogia!
Koukussa viiteen askellajiin - Tässä blogissa tykkään haastattelupostauksista ja kirjoitustyylistä.
Kultahippuja - Tässä blogissa rakastan kuvia! Hyvälaatuisia ja muutenkin niitä on laitettu jokaiseen postaukseen sopivasti. Kirjoitustyylikin on omaperäinen.
Eläimet sydämessä - Suosikkeihin kuuluva blogi. Postaukset on omaperäisiä ja niihin on selkeästi käytetty aikaa. Erityisesti tykkään blogin ratsastuspostauksista.
Unohdettuja unelmia - Rakastan kirjoittajan kirjoitustyyliä. Jotenkin niin mukava lukea hänen postauksiaan, kun mieli rauhoittuu. Kirjoittaja osaa myös kommentoida toisten blogeihin erittäin positiivisesti.

Toivottavasti piditte postauksesta. Kohta alkaakin tunnit Kilossa ja se tarkoittaa sitä, että ratsastuspostauksia alkaa taas tulemaan!

Essi

10 kommenttia:

 1. olipas kiva postaus ja varmasti auttoi niitä, jotka ovat perustamassa blogia, tai vaikka kenties uudistamassa yms. :D
  ihania kuvia nuo myös, ja itse ainakin tykkäsin siitä, kun kerroit omia suosikkiblogejasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toivon myös, että jotkut saivat tästä apua ja miettimään bloginsa juttuja uudestaan. Nää kuvat löysin sattumalta kovalevyltä ja tykästyin niihin heti!
   Kiitos mukavasta kommentista :)

   Poista
 2. Tää oli kyllä hyvä postaus ja kivoja kuvia, tuo kolmas on tosi upea! Mulla itsellänikin on tällänen postaus lojunut luonnoksissa varmaan puoli vuotta, pitäisi ehkä joskus saada se julkaisukuntoon..:D
  Jään seurailemaan!:)

  http://taaonmunhetki.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Toi kolmas kuva on kyllä kiva.
   Mullakin lojuu monta postausta luonnoksena, joita en vaan saa ulos. Tämän kuitenkin kirjoitin kahden tunnin sisään ja julkaisin heti.
   Käyn katsomassa blogisi :)

   Poista
 3. Tosi kiva postaus, tässä oli hyviä ja käytännöllisiä asioita, jotka jokaisessa blogissa pitäisi olla :) Osaat kyllä todella hyvin kirjoittaa!

  Innolla odotan ratsastuspostauksia, oot yksi parhaista mun mielestä niistä, jotka niitä kirjoittaa :)

  tomunseasta.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että postaus miellytti! Oho, hienoa, että tykkäät tyylistäni kirjoittaa ratsastuspostauksia. Kiitos ihanasta kommentista Aamu, käyn katsomassa myös sinun blogisi :)

   Poista
 4. Tosi kiva postaus! Ihanaa, jos pidät kirjoitustyylistäni ja haastattelupostauksistani ❤️

  VastaaPoista
 5. Hyviä juttuja keräsit tähän, sun mielipide todella on jonkin arvoinen, ainakin sulta irtoaa täyttä asiaa tämänkin kannalta! :)
  Nuo kuvat oli erityisen hyviä, etenkin 2, 3, 4 kuvat olivat jotenkin hurjan kauniita ❤
  Sekä tosi kiva kuulla, että mun kirjoitustyyli miellyttää, ja myös että olen onnistunut jotenkin tavoitteessani kommentoida kivasti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyydia <3 Hyvä, että mielipiteeni saattavat vaikuttaa johonkin. Minäkin tykkään noista kuvista super paljon!
   Joo, tykkään sun kirjotustyylistä ja kommenttisi ovat SUPER ihania :)

   Poista