perjantai 30. kesäkuuta 2017

#119 JOUKKUEVOIMISTELU - MITÄ SE ON? + KUVAPOSTAUS

Moikka!

Postaus ei liity mitenkään ratsastukseen tai hevosiin, mutta halusin sen silti tänne blogiin jakaa. Harrastan toisena lajina joukkuevoimistelua ja postaus liittyykin siihen.
Joukkuevoimistelun MM-kilpailut järjestettiin 26.–28.5.2017 Helsingissä, Helsingin Jäähallilla. Itse olin siellä katsomassa sekä alkukilpailun, sekä finaalin.
Veikkaan, että te lukijat ette ole koskaan kuullutkaan lajista? Jos puhutaan voimistelusta kaikille tulee mieleen varmasti voltteja ja trampoliineja. Ennen kuvia avaan teille hieman joukkuevoimistelua. 

Vuoden 2017 Junioreiden MM-voittaja, Minetit Elite.
"Joukkuevoimistelu on suomalaisesta naisvoimistelusta kehittynyt taide- ja taitolaji."
"Joukkuevoimistelun kilpailujoukkue koostuu vähintään kuudesta voimistelijasta, jotka harjoittelevat noin 2–3 minuuttia kestävän kilpailuohjelman. Ohjelma sisältää vartalon liikkeitä, tasapainoja, hyppyjä, liikkuvuusliikkeitä, esimerkiksi spagaatteja ja askelsarjoja musiikin tahtiin."
"Kilpailualue on 13×13 metriä, ja sitä kuuluu käyttää ohjelman aikana vaihtelevasti."

En tiedä kuinka paljon tämä avasi teille, mutta siis joukkuevoimistelussa on joukkue, joka suorittaa samaan tahtiin 2-3min pituisen ohjelman. Tämän laajemmin en osaa avata tätä teille mutta esimerkiksi Voimisteluliiton sivuilta löytyy lajiesittely.

Nyt niihin kuviin, joita otin MM-kilpailuista toukokuun lopussa. 

Joukkuevoimistelua voivat harrastaa myös miehet, mutta mm-kisoihin miehet eivät saa osallistua, joten heille on oma sarjansa.
Ovo Team, 2017 Senioreiden pronssimitali.
Ovo Junior Team, 2017 Junioreiden Hopeamitali.


Ehdoton suosikkijoukkueeni on kyllä Tampereen Voimistelijoiden Minetit (yllä). Joukkue voitti tänä vuonna Senioreiden MM-kultaa, upealla Suomi 100v-teemaisella ohjelmalla, Finlandian soidessa taustalla.Video suorituksesta :


Tässä oli kaikki kuvat, jotka halusin tänne jakaa. Lisää kuvia löytyy kuvasivultani https://essihuida.kuvat.fi/
Toivottavasti avasin teille jotain toisesta, rakkaasta harrastuksestani. En tiedä sopiiko postaus ihan tänne blogiin, mutta ehkä yksi tälläinen ei haittaa?

Essi

12 kommenttia:

 1. Oli tosi kiva kuulla tästä lajista lisää, oon aina halunnut harrastaa sitä mutta ei oo mahollisuuksia :( Kiva lisä ois toki ollut että olisit kertonut vähän enemmän omasta voimistelustasi tai olisit ollut kuvissa itse, mutta ehkä myöhemmin. Tosi kiva postaus vaikkakin ei liittynyt hevosiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit! Joo, mulla on luonnoksena just postaus, jossa kerron ns itestäni voimistelijana tms. Eli sellainen on kyllä tulossa :) Ja kuvat olivat tuolta MM-kisoista, sillä ajankohtaiset kisat ja halusin jkaa tännekkin niitä.

   Poista
 2. Oon kyllä aiemmin kuullut tästä lajista, mutta olipas kiva kun avasit siitä vähän lisääkin! Tosi hyviä kuvia :)

  Ihmettelen aina, miten jotkut taittuu tuollaisiin asentoihin :'D
  Tosi mielenkiinnolla luin ja katselin, on kumminkin sen verran uusi laji mulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyydia! Joo, itsekkin tulee välillä mietittyä, miten jotkut taittuvat noihin asentoihin :D

   Poista
 3. Kerroit tosi hyvin tästä lajista! Kiva postaus!

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen postaus ja tosi upeita kuvia :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä postaus. Olisi ollut kiva jos olisit kertonut enemmän itsestäsi esim. kuinka kauan olet harrastanut lajia yms.

  VastaaPoista
 6. Todella kivoja kuvia! Olisi kiva, jos vaikka toisessa osassa kertoisit omasta lajitaustastasi, seurastasi, joukkoeestasi, yms, sekä laittaisit vaikkapa kuvia itsestäsi voimistelemassa! :)

  www.ystavanihevonen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aada! Ensi kerralla tulossa postaus, jossa kerron enemmän itsestäni :)

   Poista