tiistai 20. kesäkuuta 2017

#116 VIIMEINEN KERTA RUUSUN SELÄSSÄ

Moikka!

23.5 minulla oli kauden toisiksi viimeinen tunti. Ennen tuntia ja listan tuloa harjasin Aronin ja kävin Heidin ja Nonnan kanssa kaupassa. Kun olimme kävelemässä takaisin lista tuli ja sain siitä kuvan. Katsoin hämmentyneenä ja yllättyneenä listaa, sillä kohdallani luki Ruusu! No ei siinä mitään, oli ihan kiva päästä menemään vanhalla vakkarilla, vaikka sille pitkä olenkin. 
Kävin ennen tuntiani myös kävelemässä maastossa alkeiskurssilaisten ja 1v ratsastaneiden kanssa. 


Nonna laittoi minulle Ruusun kuntoon, sillä aikaa kun olin taluttamassa. Kävin vaihtamassa kengät, ottamassa kypärän ja sitten lähdinkin jo kentälle. Siellä nousin selkään ja säädin jalustimet. Ja voi että, kun se poni oli pieni! Kun lähdin kävelemään, en edes kunnolla saanut annettua pohkeita, kun jalat meni vatsan yli...


Otimme ohjat ja aloitimme työskentelyn käynnissä. Teimme kulmiin voltit ja niillä tarkoitus oli saada poni taipumaan. Ruusu oli tosi outo ratsastaa Suffelin jälkeen. Ei tarvinnut olla koko ajan käskemässä ponia, kun se teki tosi nopeasti sen mitä pyysin. Se oli ehkä vähän jäykkä, mutta pyöristyi kivasti aina välillä. Siirsimme raviin ja jatkoimme volttien ratsastusta vasemmalle. Ruusun ravi oli niin pientä, että keventäminen oli vaikeaa. Siis kyllähän Suffelikin välillä tikittää sellaista miniravia, mutta Ruusun kanssa oli vielä vaikeampaa. Yritin siis saada ponin ravaamaan kunnolla. Volteilla se taipui ihan mukavasti ja pyöristyikin, mutta oma ratsastus oli ihan hakusessa. Kuitenkin ennen suunnanvaihdosta sain Ruusun ravaamaan kunnolla, isoja askelia.


Suunta vaihtui oikeaan ja jatkoimme volttien ratsastamista. Ruusu alkoi jotenkin painaa kättä vasten ja sain tosissani ratsastaa sitä. Volteilla se taipui ihan hyvin, vaikka ulkopohje ei mennytkään aina läpi. Suorilla se alkoi taas apinamaan kättä vasten, en sitten tiedä miksi. Varsinkin ulko-ohjaa vasten Ruusu painoi. Onneksi loppuun saatiin pari hyvää volttia, joilla poni kulki rentona, eikä painanut kädelle. 


Tulimme ravissa isolle keskiympyrälle. Ruusun kanssa oli pakko hakea kunnolla tilaa, vaikka vaikeaa se välillä oli, koska tunnilla oli kahdeksan ratsukkoa. Istuimme alas harjoitusraviin ja aloimme lyhentämään ravia. Tuli kyllä todella nopeasti todettua, että en enää osaa istua noin pienissä askelissa. Vatsalihakset joutui kyllä koville. 
Ruusulla lyhennykset ja pidennykset on aika helppoja, kunhan itse istuu vaan rauhallisesti ja käyttää istuntaa. Muuten ne meni hyvin, mutta takajalt jäi vähän laahaamaan.Ympyrä suurennettiin takaisin isoksi, jonka jälkeen nostimme oikean laukan. Ruusu nosti laukan tosi kevyesti, mutta sen jälkeen tuntui, kuin se olisi juossut alta. Laukka oli niin pientä ja nopeaa, että taas istuminen oli ihan mahdotonta. Kuitenkin, kun aloin käyttämään ulko-ohjaa oikeasti ja otin sen kunnolla tuntumalle Ruusu hidasti ja pyöristyi. Ei se niin hyvin mennyt, mitä olisi voinut, mutta ihan tyytyväinen olen. 


   
Suunta vaihtui vielä vasemmalle ympyräleikkaalla. kun keskiympyrä oli saatu muotoonsa, nostimme laukan. Nosto oli hyvä ja rauhallinen, mutta sen jälkeen Ruusu lähti taas vaan etenemään ihan liikaa. Alkuun taas ulko-ohjan tuki oli kadoksissa, mutta pikku hiljaa sekin alkoi löytyä. Tuntuu näin tunnin jälkeen, että olisi pitänyt ratsastaa vain rohkeammin. Poni ei pehmennyt nyt niin hyvin, mutta tuohon oli hyvä jättää viimeinen laukka Ruusun selässä.

Ravattiin vielä loppuravit, jonka jälkeen päätimme käydä kävelemässä loppukäynnit maastossa. Ruusu käyttäytyi siellä hyvin, vaikka jäätiin pari kertaa vähän jälkeen ponin pienien askelien takia. 
Kentällä sitten tulimme alas selästä ja veimme siitä ponit talliin. Kiitos todella paljon Nonnalle kuvista! <3

Pahoittelen, että postaus on erittäin paljon myöhässä! Aika ja motivaatio on ollut aika alhainen, mutta yritän kirjoitella nyt kesällä enemmän :)

 Essi

2 kommenttia:

  1. Ruusu on niin hieno ❤ Siltä se vähän aina tuntuu kun menee jollakin pienellä isomman ponin jälkeen, oudolta :D Mutta hyvin teillä meni, oikeastaan tosi kivasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, se kyllä tuntuu tosi oudolta! Kiitos paljon Lyydia <3

      Poista