torstai 1. kesäkuuta 2017

#115 MINIESTEITÄ - KISAPOSTAUS

Moi!

Tämäkin postaus tulee tosi paljon myöhässä. Oon yrittäny kirjoittaa kaikista tunneistakin, mutta en vaan oo pystynyt. Esimerkiksi hyppärin jälkeisellä tunnilla Suffeli oli niin super, ei oo ollut koskaan niin hyvä ratsastaa. Halusin kirjoittaa siitä tunnista postauksen, mutta en vaan jaksanut. Tämä viimeinen kouluprojekti on saanut minut välillä niin ärsyyntyneeksi ja turhautuneeksi. Onneksi sekin on nyt valmis, joten postauksia alkaa tulemaan normaalilla tahdilla. 


14.5 Olin Suffelin kanssa estekisoissa. Päätin pelata varman päälle ja mentiin pikkuluokka 50cm. Aamulla tulin tallille n. 9.45, jonka jälkeen lähdin melkein heti radan rakennukseen. Kun esteet oli saatu kasaan ja oikeille paikoille, kävelin radan pari kertaa läpi. Ehkä maailman yksinkertaisin rata, joten sitä ei ollut vaikea muistaa. Kävin laittamassa Suffelille satulan ja Rebecka laittoi suitset. Sitten lähdin kentälle, säädin jalustimet ja lähdin uralle kävelemään. Kun otin ohjat, aloitin verryttelyn käynnissä. Suffeli oli mukavan rento ja liikkui kivasti. Tein paljon ympyröitä, jotta saisin Suffelin hyvin kuulolle. Se oli sisäpohkeelle ehkä vähän kuuro. Ravissa Suffeli tuntui hyvältä ja kulki tosi nätisti molempiin suuntiin. Laukoissakin poni oli todella rauhallisesti. Se oli vähän hidas, mutta kun laukan sai pyörimään niin Suffeli kulki todella hyvin. 

Verkkahypyt menivät taas ihan penkin alle. Suffeli vaan ryntäsi niille, ei kuunnellut pidätteitä yhtään ja ponnisti kolme metriä liian aikaisin. Verkasta jäi tosi huono fiilis ja melkein itketti, kun poni meni niin huonosti ja itse en ratsastanut ollenkaan.


Tervehdin tuomaria ja sain lähtömerkin. Nostin kivan laukan ja suuntasin kohti ensimmäistä estettä. Ensimmäiselle tuli ihan ok hyppy ja Suffeli odotti, eikä lähtenyt rynnimään. Askel ei ihan sopinut, mutta silti puhtaasti yli. 
Toinen este oli samalla suoralla ensimmäisen kanssa. Lähestymisessä Suffeli lähti puskemaan ulos ja olin ihan varma, että se menee ohi. Kuitenkin napautin jalalla ponin kylkeä ja esteestä päästiin hyvin yli. Siihen tuli itseasiassa aika hyväkin hyppy. Kolmoselle oli iso kaarre, joten siinä Suffelin sai hyvin otettua kiinni. Onnistuin siirtämään ponin myös raviin, mutta aika nopeasti sain laukan takaisin. Kolmannelle esteelle hyvä hyppy, vaikka poni hyppäsikin vähän kauempaa. 
Neljäs oli taas samalla linjalla kolmosen kanssa. Siihen tuli muuten hyvä lähestyminen ja hyppy, mutta tultiin tosi vasempaan reunaan. Tuntui jo, että mun jalka osui siihen tolppaan, mutta ei kuitenkaan. 
Viidennelle esteelle oli taas iso kaarre. Se oli tietenkin hyvä asia, nyt kun ei tarvinnut ratsastaa aikaa. Kerkesin suoristaa Suffelin hyvin ennen estettä, joten lähestyminen oli suora. Hypystäkin tuli hyvä, vaikka vähän kaukaa lähdettiinkin. 
Kutoselle piti kaartaa vähän vinottain. Siihen tuli kyllä ehdottomasti radan paras hyppy! Hyvä lähestyminen ja kerrankin suht. keskelle. Hypystä tuli hyvä ja pääsin mukavasti myös siihen kunnolla mukaan. 
 Radassa oli paljon isoja kaaria. Kuten taas kutoselta seiskalle. Onnistuin taas saamaan Suffelin raviin, mutta onneksi se otti vain pari-kolme raviaskelta. Seiskalle hyvä hyppy, ehkä vähän pohjaan, mutta ei mitenkään pahasti. 
Taas vähän kaareva tie viimeiselle esteelle eli kasille. Siihen hyvä lähestyminen, mutta taas aavistuksen verran Suffeli puski vasemmalle. Hypystä tuli kuitenkin ihan ok. 
Rata loppui siihen ja saimme puhtaan radan! Vaikka esteet olivatkin vain 50cm, silti oli älyttömän hyvä fiilis, kun mietti, miten verkka ooli mennyt. 

Kun kaikki olivat hypänneet, puhtaan radan suorittaneet saivat ruusukkeen. 
Minun jälkeen Rebecka hyppäsi Suffelilla vielä 70cm ja hyvällä radalla ja nopealla uusinnalla he voittivat tuon luokan! Onnea vielä Rebe :)


Essi

5 kommenttia:

 1. Onnittelut puhtaasta radasta, sen arvoisesti te kyllä menitte! ♥ Onneksi ei lähtenyt radalla rynnimään niin kuin verkassa!
  Hyviä kuvia, kehun sun istuntaa kyllä edelleen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Lyydia! Istunta vielä esteillä vähän hakusessa, mutta tollaset kommentit laittaa tsemppaamaan :) Kiitos vielä

   Poista
 2. Onpas kivannäköinen poni! Tosi siistiä menoa teillä ja paljon onnea hyvästä suorituksesta! :)

  VastaaPoista
 3. Kuvia olisin enemmän karsinut loppuun ja tekstiä lisännyt peräkkäin. Kirjoitus hyvää :)

  VastaaPoista