maanantai 15. toukokuuta 2017

#114 POMPPUJA SUFFELIN KANSSA

Moikka!

Tiistaina minulla oli siis hyppäri Nellan kanssa kahdestaan. Edellisellä viikolla olimme hypänneet omalla tunnilla, huonoin tuloksin, joten nyt pääsimme korjaamaan ne virheet. Tunti oli siis 15-16, joten tallille saavuin suoraan koulusta. Harjasin Suffelin, varustin sen ja lähdimme Nellan kanssa kentälle. 

Kiitos SUPER paljon Nonnalle ja Rebeckalle kuvista! Kentällä nousin selkään ja säädin jalustimet tarpeeksi lyhyiksi. Lopuksi kiristin vielä satulavyön ja sitten lähdin kävelemään alkukäyntejä. 
Tarpeeksi käveltyämme, otimme ohjat ja teimme itsenäisen alkuverkan. Ensin käynnissä. Ja tässä kohtaa mua alko harmittamaan, että otettiin hyppäri, eikä perus koulutunti, sillä heti kun keräsin ohjat, Suffeli alkoi hakeutua muotoon. Käynnissä tein kulmiin voltteja, jotta saisin Suffelin taipumaan hyvin. Jatkettiin verryttelyä ravissa, molempiin suuntiin. Suffeli tuntui kerrankin siltä, ettei se juokse alta. Ravissa tein temmon muutoksia ja ympyröitä. Poni kuunteli hyvin ja teki kaiken mitä siltä pyysinkin. Se kulki mukavasti rentona. 
Otettiin laukkaa mukaan ja Suffeli oli tosi rauhallinen. Tosin kuuro pohkeelle, joten jouduin pari kertaa tosissani käskemään sitä isompaan laukkaan. Kun verryttely oltiin tehty, kävelimme hetken ja sitten aloitimme hyppäämisen. 
Ensin aloitimme tulemalla vain yksittäisen esteen. Se oli lävistäjällä, joten laukan piti vaihtua esteen päällä. Nostin rauhallisen laukan, mutta en saanut sitä kunnolla rullaamaan. Lähestyminen oli hyvä ja hyppykin ihan siedettävä. Laukka vaihtui hyvin esteen päällä, eikä Suffeli lähtenyt viemään esteen jälkeenkään. Hypyn jälkeen teihtiin vielä voltti kulmaan laukassa, jotta poni olisi varmasti avuilla myös esteen jälkeen. 
Tulimme tuon esteen yksittäisenä pari kertaa. Toisella kerralla lähestyminen oli hyvä, mutta hyppyyn en päässyt ihan niin hyvin, kuin ensimmäisellä kerralla. 
Lisättiin nyt mukaan linja. Siinä oli ristikko ja vähän matalampi este, jossa oli tötteröitä "pelokkeena" alla. Nyt tuo yksittäinen este meni vielä paremmin, kun pääsin kunnolla hyppyyn mukaan. Linjalla poni puri kuolaimeen ja otti väliin neljä laukkaa viiden sijaan, sillä en saanut pidätteitä läpi ristikon jälkeen. Tultiin myös jälkimmäinen este ihan reunaan. Huoh...
Sarja tultiin vain kerran, mutta sitten siirryimme hyppäämään taas lävistäjällä olevaa estettä. Siihen ei kyllä mikään hyppy onnistunut. Suffeli puri kuolaimeen ennen estettä ja vei vain minua. Esteen jälkeen mentiinkin aika kovaa laukkaa eikä poni ollut kunnolla hallinnassa. Hypättiin sekin pari kertaa, mutta ei tuntunut vain onnistuvan.  Viimeisenä tehtävänä, ennen radan hyppäämistä tulimme ensimmäisen esteen, mutta toisesta suunnasta ja jatkoimme ns vinosti, kuitenkin niin, että ehdimme suoristaa ennen hyppyä, esteelle, jossa oli tötteröt alla. 
Ensimmäisen kerran tämä meni taas ihan penkin alle. Mentiin kerran jopa ohi siitä esteestä. Ei sillä, että Suffeli olisi pelännyt tötteröitä, vaan poni puski niin paljon ulos. Tulimme toisen kerran ja silloin meni vähän paremmin. Vaikka tulimme esteen todella reunaan. 
 Annoimme ponien kävellä hetken, jonka jälkeen teimme päivän viimeisen tehtävän, eli ratana kaikki esteet.  A kuvaa alkua ja P loppua. Värit ovat vain selkeyttämässä asiaa. Ensin siis tultiin tuo lävistäjällä oleva este, jonka jälkeen linja. Sieltä kulman läpi toiselle lävistäjälle. Sitten viimeisenä tuo "vino" linja.  Aloitin radan ensimmäisenä. Nostin taas kivan laukan ja lähestyin ensimmäistä estettä. Hyvä lähestyminen ja S U P E R hyvä hyppy! Poni ponnisti hyvästä kohtaa, joten minun tehtäväni oli vain pysyä kyydissä. Taputin Suffelia kaulalle ja jatkoin rataa. 


Super hyvä hyppy!
Linjalla jotenkin epäonnistuin taas, mutta ristikolle kuitenkin ihan hyvä hyppy. Erikoisesteelle tultiin taas ihan reunaan ja askelkaan ei ihan sopinut. Nyt sain paremmin silti Suffelin kiinni tuossa välissä, ettei poni kaahaillut miten sattuu.  Linjalta kulman läpi toiselle lävistäjälle. Sinne hyvä hyppy, mutta itse jäin hypyssä jälkeen. Suffeli ei ollut ihan hallinnassa esteen jälkeen, vaan lähti kaahaamaan. Sain sen kuitenkin aika nopeasti kiinni ja matka jatkui. Viimeinen vino linja. Ensimmäiselle esteelle taas todella hyvä hyppy ja Suffeli ponnisti hyvästä paikasta, Jes! Taaskaan hyppy ei onnistunut viimeiselle esteelle, tultiin ihan vinoon ja muuta, Tuo este jäi ärsyttämään niin paljon. Aikaa oli kuitenkin vielä vähän, joten kerkesimme tulla radan vielä kerran. Juuri ennen, kun olin nostamassa laukkaa, joku pikkukoira pääsi vapaaksi ja lähti juoksemaan viereiseen tarhaan, jossa oli hevosia. Suffeli jännittyi siitä niin paljon ja keräsi energiaa, että kun nostin laukan, poni teki pari pukkia ja yritti nousta Suffeli-tyylillä pystyyn. 
 Vihdoin, kun päästiin esteelle, Suffeli vain ryntäsi siitä läpi. Ei minkäänlaista konrollia poniin. Onneksi ennen linjaa oli suht. tiukka kaarre, niin Suffeli joutui hidastamaan. 
Linjan ristikko meni hyvin, mutta taas tötteröesteelle tuli huono hyppy.  Toisen lävistäjän este meni paremmin ja pääsin mukaan hyppyyn. Poni oli jopa hallinassa esteen jälkeen. Viimeisenä "vino linja". Ensimmäiselle esteelle hyvä hyppy, mutta taas! Huonoin hyppy mikä koko tunnin aikana oli tullut, taas tuolle samalle tötteröesteelle. En tiedä mikä siinä oli, mutta joku vaan.  Postauksesta ei tullut niin kiva, kun olisin halunnut, sillä koulujutut painavat päälle, niin en kerekä kauheasti kirjoitella. Kohta kuitenkin viimeiset projektit ja lopputyöt on tehty, joten sitten aikaa riittää!
Essi

4 kommenttia:

  1. Tykkäsin kyllä tästä, vaikka itse sanoitkin, ettei tullut ihan paras postaus! Kivoja kuvia. Toivottavasti ens kerralla teillä onnistuisi esteet vielä paremmin, mutt vaikuttihan nuo nytkin menneen suht hyvin! :)

    elaimetsydmmessa.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Minusta tämä oli kyllä oikein hyvä postaus, minä tykkäsin kyllä! Hyvä että sait noita hyviäkin hyppyjä jonkun verran, siitä se lähtee taas kehittymään! Kuvat on tosi hyviä ja sun ratsastus näyttää oikein siistiltä ja hyvältä! :)

    VastaaPoista