lauantai 29. huhtikuuta 2017

#110 SINIVALKOINEN RUUSUKE - KOULUKILPAILUT

KISAPÄIVÄ!!

Herätys soi sunnuntai aamuna 6.45. Aamulla pakkasin viimeiset tavarani valmiiksi ja suuntasin yhdeksäksi tallille. Minulla oli siis koulukisat ja iloiseksi yllätykseksi lähtölistoissa luki kohdallani Suffeli. Ja starttasin Helppo C aikuisohjelma 2002 - luokan. Tallille tultuani, lähdin melkein heti radanrakennukseen. Sieltä tultuani aloitimme Siljan kanssa Suffelin kuntoon laitoin. Silja siis ratsasti ennen minua. 
Minä pesin Suffelin varusteet, sillä aikaa, kun Silja harjasi ponin. Vaihdoin satulahuovan myös valkoiseksi! Lettejä emme edes aikoneet tehdä, sillä siitä ei olisi tullut mitään. 

Kaikki postauksen kuvat (C) Rebecka
Varustin Suffelin, jonka jälkeen Silja talutti sen kentälle ja alkoi verkaamaan. Menin itse katsomaan kentän luokse, miten poni käyttäytyi. Silja verkkasi ponin hyväksi, eikä se yrittänytkään pelleillä mitään! Laukatkin näytti nousevan tosi nätisti ja Suffeli ravasi kunnolla. 
Silja kävi ratsastamassa oman ratansa ja omaan silmään meno näytti hyvältä.
 Silja ratsasti Suffelin maneesista kentälle, jolloin pääsin itse verkkaamaan ponia. 


 Kävelin aluksi aika pitkään, sillä Suffeli oli jo verkattu kerran. Kun sitten otin ohjat, aloitin käyntityöskentelyn. Poni otti jo alussa hyvin jalkoja alleen, eikä yhtään ollut kova ulko-ohjasta. Verkka oli koko kentällä, joten tilaa oli ainakin paljon, koska kanssani samaa aikaa siellä oli vain kolme ratsukkoa. Tein kulmiin voltteja molempiin suuntiin ja Suffeli oli aika hyvä. Kokeilin myös muutamat väistöt ja vaikka tuo poni ei ihan ymmärtänyt mitä siltä halusin, yritti se silti parhaansa mukaan.  Nostin ravin ja ravasin ensin ihan vain vähän pidemmällä ohjalla pari kierrosta kevyttä ravia. Kevyen ravin jälkeen otin ohjat paremmin käteen ja istuin harjoitusraviin. Tein ravissakin ympyröitä, lähinnä päätyihin ja pari askeleen pidennystä. Suffeli oli ravissa muuten hyvä, mutta vähän ulko-ohjalta muuttui vahvaksi. 
Laukata en kerennyt edes paljoa, kun pitikin jo lähteä maneesille. Kerkesin kuitenkin tehdä molempiin suuntiin pari pääty-ympyrää. Saana sanoi minulle ennen maneesiin lähtö, että muista laukata kunnolla, sillä Suffelin laukka on todella pientä, jos sitä ei käske kunnolla. 
Maneesiin päästyä, minua ennen suoritti yksi ratsukko. Sen ajan ravasin pienellä alueella. Kun sain mennä radalle niin ennen vihellystä tein vielä pari askeleen pidennystä. Sitten sainkin jo merkin, että voin aloittaa. Ensimmäisestä pituushalkaisijasta sain 6,0 ja kommenttina, että poni voisi seistä rauhallisemmin. Pysähdys olisi omastakin mielestäni saanut olla rauhallisempi. Päädystä käännyttiin oikealle ja aloitettiin kolmikaarinen kiemuraura. Pisteitä siitä 7,0. Saimme kommentin, että se oli tasainen. 
Ensimmäisestä lävistäjästä ja askeleenpidennyksestä saimme 6,0. Tuomarin mielestä minun olisi pitänyt ratsastaa rohkeammin eteen ja se on kyllä totta. Pelkäsin ehkä vähän, että Suffeli nostaa laukan.  Lävistäjän jälkeen tuli pysähdys. Siitä pisteitä tuli myös 6,0 ja kommenttina taas, että voisi seistä rauhallisemmin. Pysähdyksen jälkeen toinen lävistäjä ja askeleenpidennys. Pisteitä 6,5 ja kommenttina "tarmokkaamin eteen". Ja joo, taas pelkäsin sen laukan takia, mutta sentään vähän parempi, kuin edellinen lävistäjä. 
L-kirjaimen kohdalla siirtyminen käyntiin ja käyntiä uraa pitkin. Siirtymisestä tuli 7,0 ja kommentti täsmällisestä siirtymisestä. Käynnistä saimme myös 7,0. Käynnin jälkeen siirrettiin takaisin raviin ja C-kirjaimesta oikean laukannosto. Ravista saatiin kommentti tasaisesta ravista ja laukannostosta, että se oli täsmällinen.


Laukassa tuli pääty-ympyrä. Siitä saatiin 6,0 ja tuomari sanoi, että poni työnsi takaosaa ulos. Ja se on kyllä ihan totta. Siirtyminen raviin menikin vähän huonommin, vaikka siitäkin 6,0. Poni jotenkin muuttui kovaksi suusta, eikä siirtyminen ollut lähelläkään hyvää. Tuomari kommentoi sitä "valmistele siirtyminen kunnolla, nyt vähän aikaisin". 
 Sitten suunnanmuutos, "puolikkaalla poikkihalkaisijalla", jos noin voi sanoa. Ja päädyssä, L-kirjaimen kohdalla vasen laukka. Nostosta saatiin 6,0 ja itsekkin huomasin, että Suffeli ennakoi sitä. Tuomarikin oli kirjoittanut juuri tuon ennakoimisen paperiin. 
Ympyrästä saatiin 6,0 ja kommenttina "taivuta selkeämmin. Siirtyminen raviin, siitä pisteitä 6,0. Paperissa luki, että poni juoksi siirtymisen läpi. Senhän se teki, kun en yhtään saanut ulko-ohjan tuntumaa läpi. 
Viimeisenä pituushalkaisijalle lopputervehdykseen. Siitä pisteitä 7,0 ja kommenttina "ei ihan tasan, mutta suora"radan jälkeen ponille kiitokset ja loppukäynnit maneesissa. Vein ponin talliin ja Silja otti siltä varusteet pois. Kävin vaihtamassa saappaat pois, jonka jälkeen lähdin maneesille. Kävin kysymässä tulospaperiani, mutta pisteitä ei oltu vielä laskettu. Kun kysyin sitten uudestaan ja sain paperini silmäni vain laajenivat. Pisteitä 137,5 ja prosentteja 65,48%. Eikä siinä vielä kaikki. Minulle sanottiin, että menin kirkkaasti luoka johtoon! Olin siinä sitten ihan ihmeissäni. Ihan noin hyvin en uskonut radan menevän. 

Minun jälkeen ratsasti vielä 8 ratsukkoa ja jännityksellä odotin heidän prosentteja. Onnekseni, kukaan ei kirinyt ohitseni ja minut kuulutettiin palkintojen jakoon. Olin sijoittunut ensimmäiseksi! Ihan huippu hyvä fiilis tuli, kun sain sinivalkoisen ruusukkeen. Kilpailijoita luokassa oli 16. Toiseksi tullut sai prosentteja 65,42, eli en mitenkään suurella erolla voittanut. 
Palkinnoksi sain ruusukkeen, likit-herkkuja, harjan sekä alennuskupongin HippoSportiin.

Tallissa kävin vielä rapsuttelemassa Suffelia. Se oli ne rapsutukset todellakin ansainnut!

 Essi

1 kommentti:

  1. Wau, sulla meni kisat todellakin ihan superhyvin! Onnea todella paljon, ansaitsit kyllä voiton:)

    VastaaPoista