tiistai 25. huhtikuuta 2017

#109 ULKO-OHJAN TUNTUMA KATEISSA

Moikka!

Viime viikon tiistaina tulinkin tallille vasta 18.30, sillä tulin suoraan joukkuevoimistelu treeneistä. Tallilla sain tietää, että pääsen taas menemään Suffelilla sekä avaamaan kenttäkauden! Ponit ovat olleet siis jo muutaman päivän ulkona, mutta tänään pääsin itsekkin. 


Kentällä nousin Suffelin selkään, säädin jalustimet ja kiristin vyötä reijällä. Laitoin tällä kertaa pidemmät jalustimet sunnuntain koulukisoja ajatellen. Sitten lähdin uralle kävelemään. 
Kun olimme kävelleet tarpeeksi, otimme ohjat. Aloitimme tekemällä jokaiseen kulmaan voltit. Suffeli oli heti alussa tosi hyvä ja rento ratsastaa, joten sain sen taipumaan ympyröillä, molempiin suuntiin ihan hyvin. Vähän se välillä jotain omiaan sähläs, mutta muuten tosi jees.Siirrettiin ponit raviin ja aloitettiin tekemällä pääty-ympyrät vasemmalle. Ensin Suffeli taas sähläsi ja juoksi alta pois, mutta kun sain sen oikeasti alle, niin se oli tosi kiva. Ravi oli letkeää ja poni taipui ympyröillä hyvin. Muutaman kerran Suffeli lähti kovempaa ja ei kuunnellut yhtään pidätteitä, mutta kun sain tehdä muutaman käyntiin siirtymisen, ponikin alkoi kuunnella. Tulimme keskiympyrälle. Ensin ravasimme kevyessä ravissa hetken ja sen jälkeen harjoitusravissa hetken. Jotenkin sain istuttua hyvin Suffelin ravissa ja Saana myös sanoi, että nyt mun poni menee hyvää ravia. Kun olimme ravanneet tarpeeksi, nostimme vasemman laukan. Suffeli nosti sen tosi nätisti ja ihan ääneen kehuin sitä. Laukka pyöri ihan hyvin, vaikka reippaampi se olisi saanut olla. Meitä oli kuitenkin taas kahdeksan tunnilla, joten tilaa ei ollut hirveästi. 

Skip välikäynnit sekä suunnanmuutos

Kuvia mulla ei ole ekasta laukasta, kun kuvaaja oli sillon tallissa.

Ohjat kerättyämme aloitimme päivän ensimmäisen tehtävän. Molempiin päätyihin ympyrät, toinen ravissa ja toinen laukassa. Raviosuus mentiin harjoitusravissa. En tiedä mitä energiaa Suffeli keräsi, mutta kun nostin ensimmäisen kerran laukan oikealle, päätti poni lähteä täydellä vauhdilla kentän läpi. No onneksi sain sen tosi nopeesti kiinni, eikä aiheutettu mitään suurta vahinkoa. 
Tulin uudestaan ympyrälle, jossa laukkasin kolme ympyrää putkeen, jotta saisin Suffelin kunnolla avuille. Nyt sain sen paremmin kuulolle ja raviympyrälläkään se ei kiirehtinyt turhia. Muutaman laukannoston poni ennakoi, mutta muuten meni hyvin. Vaihdettiin suunta vasemmalle ja teimme samaa pääty-ympyrä tehtävää. Suffeli muuttui jotenkin jäykäksi, enkä saanut kunnolla sitä taipumaankaan. Laukassakin poni oli tosi tahmea, enkä saanut irti sellaista laukkaa, kun olisin halunnut. Saanakin sanoi, että Suffelia täytyy vaan ratsastaa tosi paljon. Onneksi ravissa tuli välillä rentoja pätkiä, joten ihan huonosti tähän suuntaan tehtävä ei mennyt.

skip välikäynnitPäivän toisessa tehtävässä teimme vieläkin ympyrää ja siirtymisiä, mutta nyt lisäsimme pohkeenväistön mukaan. Eli toiselle pitkälle sivulle väistö ja toiselle iso voltti. 
Teimme tehtävän ensin oikealle. Suffeli oli väistöissä alkuun tosi hyvä, mutta sitten muuttui vahvaksi ulko-ohjalle ja väistöt meni vähän metsään. Iso voltti tehtiin ensin ravissa ja lopuksi laukassa. Laukka sujui nyt hyvin, kunhan muistin oikeasti rentouttaa hartiani, sillä silloin koko yläkroppanikin rentoutui. Lopuksi vielä, kun sain ulko-ohjaan paremman tuen, väistöt alkoivat sujua ja saatiin viimeisestä väistöstä tähän suuntaan ihan super hyvä!


 
 Vaihdettiin suunta vasemmalle ja sama väistötehtävä jatkui. Vasempaan Suffeli oli laukassa parempi, mutta väistöissä meni vähän kiireisesti. Ylipäätään tämän suunnan väistöt meni hyvin, eikä poni ollut niin paljoa ulko-ohjaa vasten. Laukassa piti muistuttaa kerran takajalkojakin työskentelemään, mutta kun Suffeli edes vähän otti takajalkoja alleen, niin laukka parani tosi paljon!
Tunnin loppuun tulimme keskiympyrälle ravaamaan loppuravit. Poni ei ollut niin rento, kuin olisin halunnut, mutta ihan ok. Enää loppukäynnit ja ponit talliin. 
 


Äiti otti vielä tunnin lopuksi pari kivaa kuvaa, niin päätin myös julkaista ne!
Ensipostauksessa kerron, kuinka selvisin koulukisoista ja millä ponilla.

Essi  

3 kommenttia:

 1. Aika paljon tuo kahdeksan henkilöä tunnilla, ainakin itselleni - siellä, missä mä käyn, on tunnilla enintään neljä ratsukkoa kentällä. Yleensä kylläkin kolme. Millaiset kokemukset sulla on noin isoista ryhmistä/kuinka hyvin opettaja ehtii neuvomaan yksittäistä ratsukkoa tunnin aikana ja miten on tilaa ratsastaa?
  Mutta tosi hienon näköistä menoa, sä ja Suffeli sovitte tosi kivasti yhteen - toivottavasti saat myös mennä sillä kisat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Joo onhan toi kahdeksan aika paljon tunnilla. Olen siihen kuitenkin tottunut, eikä se enää niin paljoa häiritse. Meillä opettaja kerkeää neuvomaan jokaista tunnin aikana. Toisia ratsukoita vähemmän ja toisia enemmän, mutta kaikki saavat korjauksia.
   Ja tuo paikan vaihtaminen riippuu ihan tehtävästä. Yleensä itse tykkään ratsastaa isolla välillä toiseen ratsukkoon, joten vaihdan paikkaa aina jos tuntuu, että tulee ahdasta.
   Kiitos kivasta kommentista!!

   Poista
  2. Noinkin isoon oppilasmäärään varmasti tottuu nopeasti ja oppii myös ratsastamaan isommassa porukassa niin, että saa myös tehtävät tehtyä - tottumiskysymyshän tämä oikeastaan on, kuten myös mieltymiskysymys :) Siellä, missä mä ennen kävin ratsastamassa, oli saman verran oppilaita, ellei enemmänkin, yhdellä tunnilla, ja kyllä siinäkin pystyi jonkin verran ratsastamaan (paitsi, että olin niin pieni, etten osannut muuta kuin huitoa siellä selässä :D)

   Poista