maanantai 6. maaliskuuta 2017

#99 KAIKKI HYVÄ PÄÄTTYY AIKANAAN


En tiedä mitä pitäis sanoa. Luovuin jostain tosi tärkeästä asiasta. 
Ruususta. 
Eli näin lyhyesti sanottuna, minä lopetin sen hoitamisen, sekä sillä menemisen. Mulla tuli yksinkertaisesti pituus vastaan, joten koin parhaaksi, että en ponilla enää mene. Lopetin sen hoitamisen, koska tiedän montakin, mua pienempää, ketkä haluaisi ehkä hoitaa sitä, joten annoin heillekkin siihen mahdollisuuden. 


 Ruusu on poni, joka on opettanu mulle varmaan eniten kaikista poneista, kellä oon menny. Muistan vieläki kun olin Ruusun selässä ensimmäisen kerran 2013 ja poni ei kuunnellu mua yhtään. En osannut ratsastaa sitä vielä silloin. Ruusulla menin sitten satunnaisesti 2013 syksyn ja 2014 kevään. Syksyllä 2014, siitä tuli mulle vakkari. 
Meillä alko sujua koko ajan paremmin. Välillä tuli niitä hetkiä, kun aloitettiin kaikki alusta ja tulin itku kurkussa pois tunnilta. Välillä taas niitä, kun kaikki oli Ruusuilla tanssimista ja tulin onnellisena pois tunnilta. 
 Nään Ruusua edelleen joka viikko, joten kokonaan se ei mun elämästä lähde. 

 
Käytiin Ruusun kanssa muistaakseni kolmissa koulukisoissa ja kolmissa estekisoissa. Estekisoista joka kertralla ruusuke mukaan, vaikka luokat olivatkin vain 60cm ja kisat tallin pikkukisoja. Silti olin aina yhtä onnelinen, kun tiesin, että nyt onnistuttiin. 
Meidän viimeisiksi kisoiksi jäi koulukilpailut, joissa mentiin Helppo B KN special. Ei saatu kuin 53%, mutta silti olin iloinen. Kisojen jälkeen istuin ponin karsinassa ja juttelin sille. Se oli jotenkin tosi ihana hetki. Ruusu söi ja mä kerroin sille kuinka hienosti se oli mennyt. Olin ja olen vieläkin tosi tyytyväinen viimeisiin yhteisiin kisoihimme.


Oon tosi kiitollinen siitä, mitä Ruusu on opettanut mulle. Ratsastajana, sekä hoitajana. En tule varmaan koskaan löytämään yhtä opettavaista ponia, mitä Ruusu oli. Haluun sanoa vaan sille ponille Kiitos. Just tämä poni nosti mut sieltä puska Ö tasolta kisaamaan helppo B:tä. Ristikoista 60cm esteisiin.


En halua tehdä postauksesta hirveän pitkää. Ruusua tulee näkymään blogissa vieläkin, mutta ei enää niin aktiivisesti. Ehkä minä löydän jonkun uuden tuntiponin, jonka kanssa alan treenailemaan?

 ESSI & RUUSU 27.8.2014-14.2.2017 <3

18 kommenttia:

 1. Voi ei! :( Hienoa että annat muillekkin mahdollisuuden mutta todella harmillinen asia. Et sä mun silmään näytä ollenkaan pitkältä ponille. Onneksi näät sitä vielä kuitenkin.

  VastaaPoista
 2. Voi ei :'( Uskon kuitenkin, että sä osasit tehdä oikeen päätöksen, vaikket mun silmään näytäkään liian isolta ponille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poni alkoi tuntua vähän pieneltä... Kiitos!

   Poista
 3. Tsempit, oli varmasti oikea päätös vaikka harmihan tuo :(

  VastaaPoista
 4. Eikä, onneksi Ruusu ei lähde kokonaan pois elämästäsi! On kyllä upeeta, että joku pystyy luopumaan omasta hoitoponista sen takia, että haluaa antaa pienimmille innokkaille ratsastajille myös mahdollisuuksia omaan hoitoponiin!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Eikö kilossa ole pilttuita eikä karsinoita? ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilossa On poneilla pilttuut

   Poista
 6. Voi ei:( munkaan mielestä sä et oo yhtään pitkä Ruusulle! Mut ihanan epäitsekäs päätös!! Toivottavasti löydät uuden yhtä ihanan vakkarin<3

  VastaaPoista
 7. Voi ei, jaksamisia! Sä jätit kuitenkin kädenjälkesi sen sydämeen <3

  VastaaPoista
 8. Tsemit siulle! Ymmärrän siuta hyvin, tein itse melkein puolivuotta sitten saman päätöksen entisen liikutusponini kohdalla. Onnea jatkoon!

  thisisonlydream.blogspot.com

  VastaaPoista