keskiviikko 15. helmikuuta 2017

#96 NIIN HYVÄ FIILIS

Moi! 

Eilen olin taas normaaliin tapaan tallilla. Tulin sinne n. 17.10, jonka jälkeen kävin sanomassa opettajalleni, että lopetan Ruusun hoitamisen (Myöhemmin tulossa postaus). Pesin pari satulaa ennen omaa tuntiani. Laitoin myös Ruusun kuntoon Heidille, sillä hän oli taluttamassa. 
Tällä kertaa listassa ei lukenutkaan Whoopi tai Ruusu, vaan Suffeli. Olin tietyllä tavalla tosi ilonen ja samalla mua jännitti, kun Suffelilla on vähän toi talvimoodi päällä.
Lähdettiin maneesille, ja siellä annoin Ruusun Heidille. Itse kapusin Suffelin selkään, joka oli ollut heppatunnilla. Se helpotti mua vähän, että poni oli saanut purkaa energiansa aikaisemmalla tunnilla. Säädin jalustimet ja lähdin kävelemään pitkin ohjin.
 
Iso kiitos Rebelle kuvista! <3
Tunti aloitettiin väistöillä. Aina vähän ennen pitkää sivua käännettiin ja väistätettiin uralle. Tehtiin nämä ensin vasempaan. Alussa mulla oli tosi paljon hakemista, että miten poni toimii, kun sillä viimeksi menin 2015. En ehkä uskaltanut vaatia Suffelilta tarpeeksi, jonka takia väistöt menivät vähän metsään. Siirrettiin raviin ja heti huomasin, että Suffeli vähän kipitti, eikä ravannut kunnolla. Aika nopeesti sen askelta sai pidennettyä edes vähän. Teimme nyt päätyihin voltit. Suffa alko jo vähän taipua, vaikka ei se mikään maailman rennoin tai taipuvaisin ollut. Ponin ravi oli myös tosi tasanen, joten oli tosi helppo pysyä tahdissa. Ympyrät menivät yllättävän hyvin, kunhan muistin pitää ulko-ohjan tuen ja ulkopohkeen kiinni. 



Vaihdettiin suunta oikeaan ja tehtiin väistöt. Nyt Suffeli oli jo parempi, mutta jotenkin ne oli mulle tosi vaikeita. En osannu väistöissä ratsastaa ja ne meni taas aikalailla penkin alle. En vaatinut taaskaan ponilta tarpeeksi, niin meni huonosti. Lopuksi saatiin kuitenkin yksi ihan ok väistö. Ravissa tehtiin taas voltit päätyihin. Suffeli ravasi jo ihan hyvin ja mäkin ratsastin omasta mielestäni ihan hyvin. Volteista tuli myös tähän suuntaan tosi tasaisia ja saatiin taas kehuja. Itellä oli tosi hyvä fiilis ratsastaa, vaikka kaikki ei ollutkaan onnistunut alkutunnista 
Jatkoimme sitten suoraan ja tulimme keskiympyrälle...



...Ja keskiympyrä tarkoittaa laukkaa. Tultiin siis oikeassa kierroksessa ympyrälle. Istuimme alas harjoitusraviin ja ravasimme hetken. Kun tuli aika nostaa laukka Suffelin johdolla, yritin olla mahdollisimman rento. Nostin laukan ja poni lähti aluksi kovempaa. Se pomppi jännästi ja mua ihan nauratti, kun se yritti niin paljon lähteä, mutta ei saanut periksi. Yllätyin, että sain pidettyä sen "aisoissa", sillä pari vuotta sitten se oli ihan mahdotonta. Lopulta Suffeli antautui ja laukkasi tosi nätisti! Tuli tosi hyvä fiilis, kun viime kerralla ei ollut sujunut mitenkään erityisen hyvin. Sain opettajaltani kehuja, että Suffeli laukkasi tosi hyvin. Ja siitä tuli tietenkin hyvä fiilis. 

skip välikäynnit

Tämä ja tuo ylempi kuva, ovat mun lemppareita!

 Vaihdoimme suunnan ja tulimme vasemmassa kierroksessa keskiympyrälle laukkaamaan. Taas istuimme harjoitusraviin ja ravasimme hetken ympyrällä. Sitten nostin rauhallisesti laukan. Suffeli ei pomppinut nyt niin pahasti, mutta oli vähän vahva suusta. Hetken sain hakea rauhallista laukkaa, mutta kun puolipidätteet sai läpi, niin poni meni oikein kivasti! Ei yhtään yrittänyt lähteä kovempaa tai mitään. Uskalsin jopa antaa vähän enemmän ohjaa, jotta se saisi kaulan paremmin. Laukassakin mun täytyi muistaa ulko-ohjan tuki, sekä ulkopohje tai me ei menty ympyrää, vaan epämäärästä soikiota. Sisäpohje piti myös pitää lähellä, koska muuten Suffeli siirsi aika nopeasti raviin. Lopussa mulla olikin rauhallisesti laukkaava poni ja selässä tyytyväinen ratsastaja.





 Laukkojen jälkeen tehtiin tunnin viimeinen tehtävä. Tultiin aina väliaidan puoleiselta lyhyeltä sivulta pituushalkaisijalle ja halkaisijan lopussa käännettiin aina vasemmalle tai oikealle. Tehtiin tehtävä harjoitusravissa. Suffeli oli nyt ihan super hyvä ratsastaa ja tosi miellyttämishalunen. Sen ravi on niin tasasta, eli siellä oli tosi helppo istua. Yhdessä vaiheessa heppapuolella joku heppa sai "kohtauksen", eli pukitti tms, niin Suffa sai siitä vähän virtaa, mutta rouhottu kuitenkin aika nopeesti. 
Lisättiin pituushalkaisijalle vielä väistö. Jos tuli vasemmalta, piti väistättää takaosa oikealle ja jos tuli oikealta niin toisin päin. Nämä väistöt meni todella hyvin, ja poni kuuntelikin mua. Opettajani kehui taas meitä ja olin super tyytyväinen koko tuntiin!


 Kun tulin selästä alas, näin vasta kuinka hikinen poni oli. Oltiin siis tehty töitä!
Poni talliin ja loimi päälle. Olisi tosi kiva jatkaa Suffelilla ensi kerrallakin :)

 Essi

2 kommenttia:

  1. Oli muuten ihanaa saada kuvia! Tosi kivan näköistä menoa teillä 😘

    VastaaPoista