lauantai 4. helmikuuta 2017

#95 TURHAUTUMISEN TUNNE POISSA

Moi!

Tiistaina olin ratsastamassa normaalisti. Tällä kertaa en ollut taluttamassa, sillä olin päivällä yläasteen "valintatesteissä". Hain siis liikuntapainotteiselle yläasteelle, testit olivat suht. rankat, joten päätin, että en kuluta jalkojani taluttaessa, kun seisominenkin jo tuntui, heh. Tulin tallille n. 18.45 ja minulla oli listassa ihan outo poni, Whoopi. Viimeksi, kun menin sillä tipuin, eikä poni ollut mitenkään erityisen mukava. Multa kysyttiin ennen tuntia, että haluunko vaihtaa Aktoriin, mutta onneksi en vaihtanut, sillä Whoopi yllätti mut ihan täysin!

C Nelli
C Katri
 Tunti aloitettiin pitkin ohjin, kuten normaalistikkin. Kun otimme ohjat, teimme toiselle pitkälle sivulle loivan kiemurauran ja toisella väistätimme takaosaa uran sisäpuolelle, vasempaan suuntaan. Whoopi oli tosi outo ratsastaa, mutta samalla tosi kiva. Ei ollut niitä turhautumisen tunteita, kuten Aktorilla. Whoopi oli aika jäykkä, mutta ei se haitannut näin alkuun. Väistöt menivät hyvin ja poni oli heti alkuun hyvä ratsastaa. Mun piti vaan olla tarkka, että en Loivat kiemurat menivät aluksi vähän huonosti, kun en ratsastanut kunnolla, mutta, kun aloin ratsastamaan niin poni meni just niin kuin halusin. Lopun kiemuraura meni ihan superisti, eikä Whoopi enään ollut niin jäykkä! 
Siirsimme raviin ja jatkoimme vasemmassa kierroksessa, samaa tehtävää. Loivat kiemurat alkoivat sujua jo aika hyvin, kunhan oikeasti ratsastin. Ajoittain Whoopikin jopa rentoutui, jota en olisi siitä uskonut. Mulla oli jo näin alussa ihan super hyvä fiilis ratsastaa. Ponin raviakin pystyi säätelemään oman mielensä mukaan ja se kuunteli tosi hyvin. Ihanaa, kun epäonnistuneen tunnin jälkeen seuraavan tunnin alku menee jo hyvin. 

Viime kerralla ponin omaa kivaa...
Vaihdettiin suunta oikeaan ja tehtiin käynnissä ensin loivat kiemurat. Whoopi oli aika tasainen molempiin suuntiin, eli mitään "puolieroja" ei ollut. Ensiksi poni ei taipunut kunnolla, mutta kun se rentoutui, niin alkoi vähän taipuakkin. Oikeaan Whoopi meni loivat kiemurat ehkä vähän paremmin, kun oli jo vähän vertynyt. Taas ei turhautumista ollut ollenkaan, vaan poni tosiaan yritti miellyttää. Väistöissä Whoopi oli hyvä, kunhan olin tarkkana, että en lähde ns yliratsastamaan. Parilla ekalla kerralla väistätin liian jyrkästi, mutta lopun väistöt alkoivat sujua jo ihan kiitettävästi! 
Ravissa teimme sitten loivat kiemuraurat. Whoopi rentoutui koko ajan enemmän, mutta välillä tuli niitä hetkiä, kun poni yht'äkkiä vaan jännitty. Muuten ravissa Whoopi oli super hyvä ja alkoi myödätäkkin vähän. Siitä tietenkin tuli ilonen fiilis. Poni kiihtyi ravissa pari kertaa, mutta tosi nopeesti sai kyllä kiinni. 

Seuraava postaus liittyykin tähän poniin :)
skip välikäynnit 

Otettiin ohjat ja tultiin keskiympyrälle oikeassa kierroksessa. Ravasimme ympyrällä hetken harjoitusravissa ja huomasin heti, että oon selkeesti oppinut istumaan harjotusravissa paljon paremmin. Kun katsoin viime kerralta oteetuja videoita, niin pompin siellä selässä ihan kunnolla. Nyt jopa sain kehuja, että istuin yllättävän hyvin Whoopin ravissa. Sen ravi ei ole mikään maailman helpoin istuttava. Ravaamisen jälkeen nostimme laukan. Whoopi nosti laukan nätisti, mutta kerran piti raipalla muistuttaa myös takajalkoja laukkaamaan kunnolla. Ponin laukka oli vähän outoa, mutta ihan mukavaa ja helposti istuttavaa. Laukassa sain vasta lopussa Whoopin vähän myötäämään ja kulkemaan ihan ok. 


 Vaihdettiin suunta harjoitusravissa ja tultiin takaisin keskiympyrälle, nyt vain vasemmassa kierroksessa. Whoopi oli ihan super hyvä ratsastaa nyt ravissa ja olin tosi ilonen siitä, sillä viime kerralla meni vähän penkin alle. Ympyrällä poni taipui kivasti ja oli helppoa ratsastaa. Nostimme laukan ravin jälkeen. Laukassa poni oli aluksi taas vähän outo, ja piti laittaa takajalat kunnolla liikkumaan. Sillon, kun Whoopi liikkui kunnolla, sitä oli helppo alkaa työstämään. En kuitenkaan onnistunut hirveän hyvin. Whoopi vain rentoutui, mutta ei se haitannut. Kun poni oli rento, niin itsekkin pystyin rentoutumaan vielä enemmän. 

skip välikäynnitOtettiin taas ohjat ja aloitimme tekemällä harjoitusravissa voltit lyhyille sivuille. Teimme voltit ensin oikeaan kierrokseen. Volteilla ja muutenkin tässä tunnin lopussa Whoopi oli ihan super kiva ratsastaa! Volteilla ensinäkin poni taipui juuri sen verran, kun halusin ja se kuunteli mun apuja. Ehkä välillä se vähän lähti puskemaan ulkolapa edellä, mutta se oli tosi nopeasti korjattavissa. Mun piti olla tarkkana, että en jäänyt sisäohjaan roikkumaan, jotta Whoopilla olisi "tilaa" kulkea. Lisäsimme volttien keskelle ravi-käynti-ravi siirtymisen. Whoopi oli tosi hyvä! Sain paljon kehuja, että poni kulki hyvin ja siirtymiset olivat tasaisia. Kerrankin en siirtymisissä heittänyt vain ohjia pois. Piti muistaa, että asetuksen on säilyttävä, kun siirrytään ja tämäkin sujui meiltä hyvin, joten saatiin kehuja. Hieno poni!


  
  Vielä viimeisenä voltit vasempaan. Whoopi oli nyt vielä rennompi, itseasiassa todella rento ja myötäsikin vähän. Osasin säilyttää siirtymisissä tuntuman ja sen näki ponistakin, että kun tuntuman säilyttää, sekin pitää itsensä kasassa paremmin. Yllätyin, kuinka samankokoisia volteista tuli. Kerrankin tuntui, että osaan ratsastaa. Ravasimme enään loppuravit. Nyt tuli parhaat ravipätkät koko tunnilla. Whoopi myötäsi ja ravasi juuri sopivasti. Sain kehuja siitä, miten sain sen ponin kulkemaan niin hyvin. 
Enään kävelimme hetken pitkin ohjin, kunnes tulimme kaartoon ja ratsailta.

Oli ihan supersuper kiva tunti, joten toivonkin, että Whoopi lukisi ensi viikollakin listassa :)
  Essi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti