maanantai 30. tammikuuta 2017

#94 TURHAUTTAVA PONI

 POSTAUS ON PARI VIIKKOA MYÖHÄSSÄ!!

Moi!

  Pari viikkoa sitten olin taas normaalisti tunnilla, mutta listassa ei lukenutkaan Ruusu. Vaan Aktor. Aktor ei ole yhtään mun tyylinen poni. Hitaamman puoleinen, raskas tms. Tulin tallille n. 17.30, sillä autoin 18-19 alkeistuntilaisia. Kävin sitten laittamassa Aktorin kuntoon ja lähdimme maneesille. Kieltämättä mua hieman jännitti, että mitä tästäkin tulisi, joten olin koko tunnin oikeastaan vähän jännittynyt...Tunti aloitettiin (pitkien ohjien jälkeen) ottamalla ohjat ja ratsastamalla molemmille sivuille loivat kiemurat. Kun Aktor on niin raskas ja "iso", en saanut yhtään jalkoja sen ympärille. Ratsastaminen oli jo alusta alkaen tosi tuskasta, kun sain käskeä ponia koko ajan sisäpohkeella... Turhauttavaa jo tässä vaiheessa. Lisäsimme lyhyille sivuille pysähdykset. Joo, ne menivät ihan hyvin, mutta tuntui vaan ärsyttävältä ratsastaa.
Siirsimme ponit raviin ja jatkoimme samaa tehtävää. Aktorin ravi oli tosi tasaista, että ei siinä mitään valittamista, mutta taas jouduin ratsastamaan tosi paljon sisäpohkeella. Aktor ei kuunnellut yhtään, enkä mä osannut vaatia siltä sitä, mitä piti. Edes loivat kiemurat eivät näyttäneet siltä, miltä piti.Tehtiin nyt lyhyille sivuille käyntisiirtymiset. Aktor oli jotenkin tosi vahva suusta ja pidätteet oli tosi isoja. En edes tiedä miten oo voinu ratsastaa sillä tavalla.
Vaihdettiin suunta oikeaan ja meni ihan samalla tavalla. En vaan saanut ponia kuuntelemaan ja mentiin vaan muiden perässä. Oikea suunta meni kuitenkin vähän paremmin, kuin vasen. Loivat kiemurat näyttivät jo loppua kohti vähän siltä miltä pitikin. Silti edelleen Aktor oli tosi vahva ja vei mua ihan 6-0.  
Tulimme oikeassa kierroksessa keskiympyrälle. Ravasimme ensin hetken siinä, ja mulla oli tosi paljon ongelmia. En saanut sisäpohjetta yhtään läpi, joten jouduin ratsastamaan aika suurilla avuilla... Nostimme laukan ja jatkoimme ympyrällä. En saanut Aktoria edes kunnolla laukkaamaan, joten melkein luovutin. Mun piti käyttää aika rajusti sisäpohjetta, sillä en vaan saanut ponia ulospäin. Niin turhauttavaa. 


Vaihdoimme suunnan ja tulimme vasemmassa suunnassa keskiympyrälle. Taas Aktor vaan vei mua, eikä menny mitenkää hyvin. Vasempaan mulla oli vielä suurempi ongelma saada poni ulospäin. Taas käytin aika isosti sisäpohjetta, joka tietenkin näytti ihan hirveältä. En vaan osaa ratsastaa Ruusun jälkeen näin raskasta ponia. Ruusu on sellainen herkkä, pieni, kevyt ja Aktor on taas kaikkien noiden vastakohdat.  Aloitimme väistöt. Kun tulimme kulman jälkeen pitkälle sivulle, lähdimme väistättämään sisälle päin. Kun oltiin väistätetty muutama metri, jatkettiin suoraan. 
Nämä olivat ainut asia, joka sujui meiltä hyvin. Aina oikean kierroksen toisessa väistössä Aktor oli tosi vahva, ja meni vähän miten meni, mutta toisessa väistössä se oli tosi kiva. Opettajani kehui minua, joka tietenkin sai vähän positiivisemman mielen. Mun ei edes tarvinnu käyttää muuta, kuin pohkeita ja istuntaa, niin sain Aktorin väistämään aika hyvin. Oikean kierroksen toisen pitkän sivun väistössä poni lähti vaan alta ja käveli vaan suoraan... Mutta! Ainakin toinen "puoli" sujui hyvin, joten sain vähän paremman mielen.


 
Sitten viimeisenä väistöt vasempaan. Tähän suuntaan ne eivät sujuneet niin hyvin, mutta kuitenkin ihan ok. Taas toisella puolella Aktor oli jotenkin paljon vahvempi, joten toinen väistö meni vähän niin ja näin. Toinen sivu meni kuitenkin paremmin ja Aktor ainakin kuunteli mun apuja jonkun verran. Kun oltiin tultu pari kertaa, ravasimme vielä kevyessä ravissa uralla, jonka jälkeen annoimme pitkät ohjat. 

Kiitos todella paljon kuvista Saagalle!

 Essi

2 kommenttia:

  1. Onko sulla minkälaiset asetukset kamerassa, kun saat näin kivoja kuvia :)? Kiva postaus, ja vaikka poni välttämättä ollutkaan se lemppari, näytti silti menevän hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Mä en itseasiassa tiedä, kun Saaga kuvas sen omalla kameralla, niin asetuksista en tiedä :/

      Poista