sunnuntai 8. tammikuuta 2017

#92 KAIKKI NAPSAHTI KOHDILLEEN

Moi!

(Harmittelen jo alkuun, että kuvia ei ole, sillä en saanut kuvaajaa. Ensi viikolle kuitenkin kuvaaja tod. näköisesti saatu!)

Eli siis ratsastuspostauksen vuoro! En täällä olekkaan kertonut, mutta syksyn ratsastusryhmä/-tunti purettiin ja siihen tuli alkeiskurssi. Niinpä jouduin vaihtamaan ryhmää, mutta onneksi minulle ja kaverilleni Nellalle oli varattu paikat seuraavalta tunnilta.
Tulin tallille 17.20, jonka jälkeen menin heti ekaksi moikkaamaan Ruusua. Sitten hain ponin harjat ja harjasin sen.  Kun sain Ruusun harjattua, pesin sen satulan ja suitset. Ennen tuntia olin vaan, söin, kunnes aloin varustamaan Ruusua. Kun kello tuli 18.55 lähdimme maneesiin.  Maneesissa säädin jalustimet ja kiristin vyön. Sitten lähdin kävelemään pitkin ohjin uralle.Kun otimme ohjat, ratsastimme vain kunnolla kulmiin. Meidän piti tuoda aina sisäkättä irti ponista, että emme käyttäisi niin paljoa sisäohjaa. Ruusu oli alusta asti tosi kiva, vaikka se ei ollutkaan liikkunut muutamaan päivään kunnolla. Se taipui yllättävän hyvin käynnissä jo alussa, vaikka käynti on meille se vaikein askellaji. Kun oltiin työskennelty kulmien kanssa, tehtiin kahteen vastakkaiseen kulmaan voltit. Ruusu keräsi tässä jotenkin energiaa (en tiedä miksi) ja jännitty välillä. Muutama viimeinen voltti meni kuitenkin jo hyvin, ja poni oli suht. rento. Vaihdettiin suunta oikeaan ja tehtiin samat asiat. Ensin kulmat ja sen jälkeen lisättiin voltit. Ruusu oli oikeean paljon huonompi. Se jotenkin taas keräsi energiaa, eikä taipunut kunnolla. Kuitenkin vikoilla volteilla poni alko jo rentoutua tähänkin suuntaan! väistöt on totista puuhaa :D
Siirryimme ravaamaan, mutta jatkoimme kuitenkin samaa volttityöskentelyä. Ruusu oli tosi hyvä heti aluksi ravissa, mitä nyt parilla ekalla voltilla ei oikein taipunu. Mun piti muistaa ottaa vaan ulko-ohja kunnolla käteen ja pitää tuki, sekä käyttää vähän pohjetta, niin poni meni hyvin! Ei kuulunut tehtävään, mutta tein kerran yhden lisäyksen pitkällä sivulla, tosin vähän epäonnistuneesti, sillä jätin ohjat roikkumaan ja poni valahti löysäksi. 
Vaihdettiin suunta vasempaan ja nyt poni oli tosi rento ja ajoittain pyöristyikin vähän! Varmaan ikinä se ei ole näin alussa, ollut niin rento. Se taipui vasempaan tosi hyvin volteilla ja ratsastin omasta mielestäni kerrankin hyvin. Ja vaikka meitä oli kahdeksan maneesin puoliskolla, mutsa tuntu, että tilaa oli silti tosi paljon :O.Sitten menimme keskiympyrälle. Istuimme hetken harjoitusravissa, jonka jälkeen nostimme laukan. Aluksi sain hetken hakea tuntumaa, mutta kun se löytyi, poni pyöristyi ja kulki niin kivasti! Saatiin tosi paljon kehuja opettajaltani, että nyt Ruusu menee hyvin. Siirrettiin harjoitusraviin ja vaihdettiin suunta. 
Tultiin nyt oikeassa kierroksessa ympyrälle ja nostimme laukan. Oikeaan sain selkeesti hakea enemmän tuntumaa, mutta kun sain sen, poni pyöristy taas mukavasti. Kerrankin sain pidettyä laukan hyvänä, kun se aina tuuppaa menemään huonoksi, kun alan hakemaan tuntumaa. Nyt kuitenkin yllätyin positiivisesti, kun poni oli molempiin suuntiin niin hyvä :)skip välikäynnit

Otimme ohjat ja tulimme takaisin keskiympyrälle. Siirsimme harjoitusraviin ja teimme muutamat siirtymiset käyntiin. Piti pitää tuntuma myös siirtymisissä, sekä käynnissä, eikä heittää ohjia pois ravin jälkeen. Siirtymiset meni tosi hyvin, mutta varsinkin Ruusu tarvii sekä oikeaan, että vasempaan ulko-ohjan tuen, niin mun piti pitää se vaan kädessä. Välillä tuntuma lähti, mutta aika nopeesti sain sen takaisin. 
Vasempaan Ruusu meni myös tosi kivasti. Ei minkäänlaisia ongelmia ja poni pysy pyöreenä! Ihanaa, että välillä on tälläisiäkin tunteja, niiden epäonnistumisien joukossa! Tuntuma säilyi tosi hyvin ja Ruusu oli käynnissäkin super.  Viimeinen asia mitä tehtiin, oli pidennykset ja lyhennykset. Tehtiin niin, että keskiympyrän toisella puoliskolla tuli lisäys ja toisella ravin lyhennys. Sain jotenkin extra hyvin istuttua Ruusun harjoitusravissa lisäyksissä! Ehkä vihdoin oon oppinu jotain? Aluksi pidennyksissä oli ongelmana, että poni vaan nopeutti ravia ja kipitti. Opettajani antoi vinkkejä, että minun on säilytettävä tuntuma ja ratsastaa jalalla. Seuraavaksi saatin ihan supersuper hyvä pätkä lisättyä ravia. Ei ole koskaan tullut tuollaista pätkää ravia. Siihen oli hyvä lopettaa.
Ravattiin enään loppuravit uralla, jossa Ruusu oli mukavan rentona ja pyöreenä. Sitten pitkät ohjat, hetken päästä kaartoon ja pois ratsailta. Oon tosi tyytyväinen tuntiin ja ponikin vaikutti tunnin jälkeen iloiselta. Kerrankin Ruusu käytti sen energian työskentelyyn, eikä vaan lujaa menemiseen. Olin siis ainoa, joka meni Ruusulla tiistaina, joten siihen nähden meni todella hyvin. 

Essi   

8 kommenttia: