sunnuntai 1. tammikuuta 2017

#89 VUOSI 2016


 Hei!

Nyt onkin vuoden 2017 ensimmäisen postauksen aika. Nimittäin käyn vähän läpi viime vuotta. En edes tehnyt uudenvuoden lupauksia, sillä tiedän silti epäonnistuvani niissä :D Kuitenkin ne lupaukset mielessä, uuteen vuoteen!Tammikuu-Toukokuu

Käydää näin aluksi läpi alkuvuosi. 
Menin Ruusulla melkein koko kevään, lukuunottamatta tunteja, jolloin pääsin kapuamaan myös Suffelin selkään. Keväällä en kisannut, kuin yhdet estekisat? ilmeisesti. Eli koko tältä vuodelta kisaaminen jäi. 
Ruusun kanssa tunnit meni hyvin ja huonosti. Tietenkin välillä oli niitä tunteja, kun tuli iloisena tunnilta pois ja sai kertoa kavereilla kuinka ihana poni oli ollut. Välillä oli sitten niitä, että olisi toivonut vain, että olisi mennyt jollain muulla ponilla ja lähti nopeasti pois tallilta. 
Tämän kevään ratsastin vielä maanantaina. Tosin meille vaihtu tälle kevätkaudelle opettaja, joka oli sinäänsä harmi, sillä vaihdoin maanantaille sen alkuperäisen opettajan takia.


Miksi en sitten kisannut? Multa vietiin poni, aina kun olisin päässyt kisoihin. Tiedän, ratsastan ratsastuskoulussa, joten muillakin on mahdollisuus mennä juuri sillä tietyllä ponilla. En siis voi syyttää muuta, kuin itseäni, etten osallistunut ajoissa. Olisi ollut kiva kisata viimeinen vuosi Ruusun kanssa kunnolla, mutta kun ei, niin sitten ei.
Alan olemaan jo pitkä Ruusulle, joten vakkarini tulee aika todennäköisesti vaihtumaan. Siitä lisää sitten myöhemmin.


Kesäkuu - Elokuu

Kesäkuussa minulla oli koko vuodein odotetuin heppa"tapahtuma". Nimittäin leiri Perniössä. En voi sanoa, että tutustuin uusiin ihmisiin siellä, sillä kaikki muut olivat minulle entuudestaan tuttuja, paitsi kaksi henkilöä. Nämä kaksi henkilöä tuli kyllä tutuiksi ja osottautuivat molemmat tosi mukaviksi!
Tänä vuonna menin leirillä viidellä eri ponilla. Cacru, Ponita, Sissi, Pallero ja Vallunkin selässä käväisin ottamassa muutaman laukka- ja ravipätkän. Opin muutamia uusia asioita ja tein myös uuden hyppyenkkani!
Ensi vuonna olen todellakin menossa uudestaan ja paikka onkin jo varattu ;)Heinäkuussa minulla olikin Osku/Oskari ponin vuokraus.
Ekana päivänä menin sinne Emman kanssa, sillä en halunnut mennä uuteen paikkaan ihan yksin. Ja samalla Emma tuli kuvaamaan minua ja piti mulle ihan huippu hyvän tunnin! Niillä tehtävillä sai tosi hyvän käsityksen siitä ponista. Että mitä se osasi mitä ei. Näin seuraavana päivänä oli helppo ratsastaa yksin.
Oskun vuokraus oli kyllä tosi kiva kokemus ja ehdottomasti ensi kesänä jostain haluaisin viikoksi tai kahdeksi vuokriksen. Ei ehkä Puniksesta, mutta tiedän muutaman muun paikan josta kesälle saa vuokrata.
Vuokrausviikkoon mahtui paljon onnistumisia ja muutamia epäonnistumisia. Tippumis saldo tältä viikolta oli kolme :DElokuussa alkoi sitten uusi kausi. Aloitin myös uudessa ryhmässä. Tiistain pitkään ratsastaneiden tunnilla. Kaikki muut olivat ratsastaneet oikeasti kauan, joten hieman jännitti, olisinko huono ja olisinko vain kaikkien tiellä. Rauhoitin itseäni sillä, että ratsastuksenopettajani ehdotti minulle sitä, joten enköhän siellä pärjää.
Heti ensimmäisenä päivänä tutustuin tosi hyvin muihin ryhmäläisiin ja koin, että ihan tarpeeksi hyvä mä olen tuonne.Ja kuten toivoinkin, sain Ruusun vakkarikseni, joten sillä ratsastin koko elokuun, sekä melkein koko syksyn. Ensimmäinen tunti meni ihan hyvin, mutta tietenkin Oskarin jäljiltä Ruusu oli hieman outo. Oikeastaan kaikki elokuun tunnit meni hyvin.Syyskuu - Joulukuu

Syyskuussa tunnit meni tosi hyvin. Meillä oli yhdellä tunnilla sijainen ja tehtiin laukassa ja ravissa lisäyksiä. Ruusu oli sillä tunnilla ihan super hyvä ratsastaa ja tehtävä oli tosi hyvä meille.
Tässä kuussa pääsin myös syksyn ensimmäiselle estetunnille. Itse olen kouluratsastaja, joten minua se ei mitenkään haitannut, että en päässyt hyppäämään, kuin kaksi kertaa. Ensimmäisellä estetunnilla osa hypyistä meni ihan metsään ja jäin monta kertaa vetämään. Toinen estetunti meni paljon paremmin ja itsestänikin tuntui, että ehkä se tunti meni oikeasti hyvin. Tultiin hyviin paikkoihin ja en enään jättänyt myötäämättä esteillä. Saatiin myös opettajaltani kehuja, että toin Ruusun hyviin paikkoihin,. 
Lokakuussa tunnit meni edelleen todella hyvin. Ruusu oikeasti kuunteli mua ja uudetkin tehtävät sujui helposti. Ilmottauduin myös kauden ensimmäisiin koulukisoihin, sillä minulla oli varma olo, että voidaan jopa olla kärkipäässä sijoituksia. Ei ehkä voitto tai toinenkaan sija, mutta jossain siellä kärkipäässä. Aluksi piti mennä Helppo C, mutta sitten se vaihtuikin Helppo B K.N specialiksi. 
Kisat meni mun osalta aika huonosti ja oltiinkin melkein vikoja. Tavoitteena oli kuitenkin päästä läpi ja ei olla vikoja, joten tavoite saavutettu! 
Nyt syksyllä en kisannut yhtiäkään estekisoja. Eli taas syksyn kisasaldo jäi pieneksi. Marraskuussa sain alleni myös kaksi muuta ponia, kuin Ruusun. Rinkelin ja Lyran. Rinkeli oli suuri ihme, kun se luki mulla listassa. Poni ei ole tullut koko syksynä meidän tunnille! Yllätyin positiivisesti, kuinka kiva Rinkeli oli. Menimme sen tunnin ilman satulaa ja teimme laukan sisällä lyhennyksiä ja pidennyksiä. Rinkeli oli oikeastaan koko tunnin tosi kiva.
Sitten seuraavan tunnin meninkin Lyralla. Alunperin minun olisi pitänyt mennä Aktorilla, jonka sitten vaihdoin Lyraan. Tavallaan kadun sitä, että vaihdoin, koska koko tunti meni ihan penkin alle. Lyra on niin iso Ruusun jälkeen, että en osannut edes keventää kunnolla niin isoissa askelissa. 


Joulukuun meninkin sitten kokonaan Ruusulla. Tulin tunneilta välillä hymyillen ja välillä mieli ihan maassa. Yhdeklläkin tunnilla Ruusu vain pomppi paikallaan ja meidän väistöistä ei tullut mitään. Ennen joulua ollut viimeinen tuntikin meni ihan metsään, kun ei onnistuttu missään mitä tehtiin. Jouluaattona olin sitten jouluratsastuksessa. Menin sen Ruusulla. Koristelimme ponit ennen ratsastusta joulunauhoilla ja tonttulakeilla. Teimme koko tunnin katrillia, joka oli kivaa :) Joulun jälkeen oli vielä kauden viimeinen tunti, jonka meille piti sijainen. 
Ruusu oli ihan super kiva pitkästä aikaa ja oli hyvä päättää kausi siihen. Teimme tunnilla ympyrätyöskentelyä, pysähdyksiä ravista ja käynnistä sekä peruutuksia.


  
Nyt on siis siirrytty vuoteen 2017. Toivottavasti tästä vuodesta tulee vielä parempi, kuin viimekin vuosi!


Essi

11 kommenttia: