lauantai 17. joulukuuta 2016

#85 MIELIPITEITÄ


Mielipide vuokraponeista?
Mielestäni vuokraponit ovat hyvä asia, sillä näin pääsee tutustumaan hevosen omistamiseen, kuitenkaan omistamatta hevosta. Yleensä vuokrikset ovat myös halvempia, kuin ratsastuskoulussa käynti kerran viikossa. Itsekkin tällä hetkellä etsin sellaista, mutta vielä ei ole osunut kohdalleen ;)

Mielipide kangista?
Jos niitä osaa käyttää oikein niin fine. Monesti näkee ulkomailla, kun hevosten kaulat on vedetty ongenkoukkuun kangilla. 

Mielipide ilman kypärää ratsastamisesta?
En suosittele! Itse en ole koskaan ratsastanut ilman kypärää, ja tulevaisuudessakin aijjon pitää sen päässä. Kypärä on halpa henkivakuutus, ja se on kyllä aivan totta. Todella usein olen nähnyt, että aikuiset ratsastavat ilman kypärää, mutta entäs jos se kilttikin hevonen, säikähtää ja kolautat pääsi... Mielipide koulukisoista?
Itse tykkään käydä koulukisoissa. On kiva, että välillä joku "oikea" tuomari arvioi ratsastustani ja kertoo virheeni. 

Mielipide ratsastusleirit
Ihanat! Rakastan käydä leireillä, kun homma ei ole niin totista ja, jos vielä menee tallille, jossa ei ole ennen ollut, tutustuu varmasti uusiin hevosiin. Moni on hypännyt myös este-ennätyksensä leirillä tai kokeillut jotain uusia liikkeitä koulussa :)
Mielipide kannukset
Sama, kuin kangissakin. Jos kannuksia osaa käyttää oikein niin mikäs siinä. Itsekkin olen käyttänyt koulukisoissa. Kunhan ei kaiva ponin kylkiä, tai tee liian isoja apuja.
Mielipide joulusta?
Joulu on lempi juhlani vuodessa! Rakastan esimerkiksi kynttilöitä, joita laitan aina jouluna huoneeseeni. Tykkään glögistä todella paljon ja sitä tuleekin juotua jouluna todella paljon. 
Perheellämme on myös "perinne", että käymme juuri ennen joulua laivalla. Tänä vuonna menemme Ruotsiin 21.-23.12 <3
 Mielipide lukiosta?
Itse en ole vielä lukiota käynyt, enkä edes yläastetta, joka minulla on ensi vuonna edessä. 
Minä haluaisin kyllä käydä lukion. Mielipiteeni saattaa muuttua tässä 3 vuoden aikana, mutta tällä hetkellä olisi suunnitelmissa, että menen lukioon.

Mielipide kuolaimettomista?
Hevosen kannaltahan tämä on paljon parempi ratkaisu ja mukavampi. Itse olen kai yhden tai kaksi kertaa ratsastanut kuolaimettomilla. Kuolaimettomat ovat mielestäni luonnollisemmat hevoselle, mitä kuolaimet ovat.

Mielipide raipan käytöstä?
Raippa on ihan hyödyllinen esine, mutta itse tykkään enemmän kannuksista. Raipan käytössä ei ole mitään pahaa, kunhan ei hakkaa hevosta ihan verille.  Mielipide ravureista?
Ravurit ovat yhtä hienoja, kuin ratsutkin. Yhdessä vaiheessa seurasin itsekkin paljon raveja, mutta nyt se on vähän jäänyt.

Mielipide siitä, että kolme vuotiailla hevosilla ratsastetaan?
Se on todella hevos- ja rotukohtaista, minkä ikäisenä hevosella voi alkaa ratsastamaan. Joitakin hevosia voidaan alkaa ratsastamaan jo kaksi vuotiaana, kun taas toisia viisi vuotiaina.

  Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti