tiistai 15. marraskuuta 2016

#75 LAIKUKAS PONI

Moi!

Viime viikolla hyppäsinkin vähän erilaisen ponin kyytiin, nimittäin Rinkelin. Kiltti perusponi. 
Viime kerrasta olikin jo melkein yli vuosi ?, ja silloin ei mennyt ihan hirveän hyvin, kun poni oli tosi vahva suusta. Siksi vähän ristiriitaisin tunnelmin tunnille. 
Nelli oli käynyt kysymässä sijaiseltamme, että voidaanko mennä ilman satulaa ja se sopi. Menimme kuitenkin ihan kunnon koulutunnin. n. 17.50 laitoin Rinkelille suitset ja lähdimme aika pian maneesiin. Maneesissa otin takkini pois ja nousin selkään. 

en ole itse kuvassa!
Aloitettiin tunti itsenäisesti. Tein käynnissä isot pääty-ympyrät molemmille lyhyille sivuille, jotta Rinkeli vähän rentoutuisi ja alkaisi taipua. Poni toimi osittain ympyröillä ihan kivasti, mutta välillä alko puskemaan sisälapa edellä sisäänpäin, jos en ratsastanut kunnolla. Tein myös toiselle sivulle loivan kiemuran ja toisella väistätin takaosan uran sisäpuolelle. Rinkeli lähti pari kertaa väistöisä vähän kiireiseksi ja näin siitä ei tullut mitään. Kun kerran sitten onnistuin, päätin jättää väistöt siihen, koska halusin lopettaa hyvään. 
Saimme ottaa ravia mukaan ja jatkoin samoilla tehtävillä. Rinkeli taipui jo paremmin ja sitä oli helpompi ratsastaa. Jätin väistöt pois ja tein sen sijasta joko ravin lyhentämisen tai lisäämisen. Rinkeli teki molemmat tosi pienillä avuilla, joten mun piti melkeimpä vaan pysyä kyydissä. Ympyröillä poni taipui jo tosi hyvin ja sain sisäpohkeen kunnolla läpi.


Vaihdoimme suunnan ja jatkoimme itsenäistä verkkaa. Tein samat jutut, mutta nyt vain
vasempaan suuntaan. Mulle vasen on helpompi ratsastaa, niin meni paremmin, kun oikeaan. Rinkeli taipui ympyröillä ihan superisti ja tuli tosi hyvä fiilis! Taas tein joko lyhentämisen tai lisäämisen ja poni oli tosi kiva ja toimi pienillä avuilla.
Sitten otimme laukkaa mukaan. Meidän piti laukata vain pieniä pätkiä ja tehdä siirtymisiä. 
Parissa ensimmäisessä nostossa tuli vastalaukka, mutta pian saatiin se oikeakin nousemaan. Laukkasin lähinnä, vain molemmille lyhyille sivuille ympyrät ja yritin saada Rinkelin taipumaan myös laukassa. Molempiin suuntiin laukat meni ihan ok. Vasempaan se oli ehkä hitusen parempi, mutta aika tasaisesti taipui molempiin suuntiin saman verran.


Tämän jälkeen tultiin kaikki isolle pääty-ympyrälle. Ensin ravissa teimme lisäyksiä ja lyhentämisiä. Rinkeli oli lyhennyksissä tosi hyvä ratsastaa ja saatiinkin paljon kehuja. Mun piti olla vaan tarkka, että en jää vetämään, jotta saan ravin kuitenkin ylläpidettyä. Pysähdyttiin hetkeksi kaikki ja sijaisemme kertoi siinä jotain. Esimerkiksi, että vaikka olisi vaikea pysyä siellä selässä, niin ei kuitenkaan saa jäädä puristamaan ponin kylkiä. Nostelimme siinä sitten hetjken jalkojamme ja käänsimme polvia ns ulospäin, jotta emme puristaneet ponia. Sitten vaihdoimme suunnan ja teimme lisäämisiä ja lyhennyksiä myös oikeaan. Rinkeli oli oikeaankin hyvä, vaikka lisäyksissä olisin voinut ratsastaa paljon rohkeammin, oikeasti eteenpäin.


Seuraavaksi nostimme ensin oikean laukan ja teimme laukan sisällä samoja juttuja, kuin ravissa. Ensin menimme lyhennyksiä. Rinkeli oli tosi hyvä ja saatiin pari hyvääkin pätkää, ihan oikeasti lyhyttä laukkaa. Sitten lisäyksissä taas tuli se, että en vaan pyytänyt tarpeeksi ja takajalat jäi laahaamaan perässä. Vaihdettiin suunta ja tehtiin myös vasempaan samat jutut. Tähän suuntaan poni oli niin ihana ja tuli semmoinen ahaa-elämys. 
Lopuksi ei tehty enään muuta, kuin siirrettiin ponit ravista käyntiin ja annettiin pitkät ohjat.

Essi

6 kommenttia:

 1. Kuka teil oli sijaisena?

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo herasilmä 💓 Ja hyvin kirjoitettu teksti ❤️

  VastaaPoista
 3. Heippa !

  Linkittelit blogiasi Linkkaa Blogisi-postaukseeni, blogissani Kaksihin Kaunihimpi. Pääsit vähän läheisempään esittelyyn blogisi kanssa, ja sait minusta samalla yhden uuden lukijan itsellesi. Kiitos blogisi linkkaamisesta !
  Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan ns arvosteluuni ;
  http://kaksihinkaunihimpi.blogspot.fi/2016/11/blogien-syovereissa.html

  VastaaPoista