sunnuntai 6. marraskuuta 2016

#74 KUN PROSENTIT EIVÄT PÄÄTÄ HUIMAA - EKA HELPPO B

Hei!

PAHOITTELEN SITÄ, ETTÄ POSTAUS TULEE MELKEIN KUUKAUDEN MYÖHÄSSÄ! 


Kuten viime postauksessa sanoin, että kisaan tutun ja turvallisen Helppo C, 16.10 sunnuntain koulukisoissa. No kaksi päivää ennen kisoja mulle kerrottiin, että menekin HeB K.N Special. Mun ensimmäinen Helppo B!! Alko heti jännittämään kun sain kuulla sen ja aloin samantien opettelemaan rataa. Lopulta opin sen joten kuten, mutta jännitti todella paljon.


Kisapäivänä tulin tallille n. 8.05, sillä luokkamme alkoi 9.35 ja lähdin kuudentena. Harjasin Ruusun, jonka jälkeen kävimme Saagan kanssa maksamassa lähtömaksun. Sitten heitin omat kamat päälle, ja varustin Ruusun. Ponin suitsien kanssa tuli ongelmia, mutta ei siitä sen enempää xd


Pääsin kentälle, ja nousin selkään. Säädin jalustimet ja lähdin kävelemään alkukäyntejä. Ruusu oli jo aluksi suht. reipas ja mietinkin pari kertaa, että rata menee täysin pieleen. Jossain vaiheessa otin ohjat ja tein käynnissä muutamia isoja ympyröitä, sekä pienempiä voltteja. Ruusu oli ihan ok ratsastaa, mutta taipui vähän jäykästi. Otin sitten ravia ja ravasin ensin vähän pidemmillä ohjilla. Otin ohjat kunnolla käteen ja aloin ratsastamaan Ruusua ympyröillä jonkin näköiseen muotoon. Ruusu oli verkassa osittain tosi kiva ratsastaa! Sitten verkan "opettaja"/"valvoja" sanoi, että voin tulla ottamaan laukkaa pääty-ympyrällä. Nostin laukan ensin oikeaan kierrokseen. Ruusu oli ihan ok. Vasempaan suuntaan meni paremmin ja Ruusu myötäsi tosi kivasti! Kyseinen opettaja kehuikin, että ratsastan tosi kauniisti ja siisitin näköisesti. Itsevarmuus parani heti ;)Kun pääsin lopulta maneesiin ravailin pienellä verryttely alueella, kunnes tuli vuoroni.
Rata alkoi ihan ok, mutta Ruususta tuli jotenkin todella outo ratsastaa ja pyöreys oli ihan kadoksissa. Pysähdys oli ok suora, mutta tein loivista kiemuroista liian loivat, näin paperissa luki :D Keskiravi meni yllättävän hyvin, vaikka en jotenkin uskaltanut ratsastaa Ruusua kunnolla eteen. Voltit olivat tasaiset, mutta poni olisi voinut taipua niillä enemmän. Pysähdys oli hyvä ja liikkeelle lähtö suht. tasainen. Pääty-ympyrä laukassa menikin sitten todella huonosti, kun nostin ensin väärän laukan ja ravasin puolet ympyrästä, jotta sain sen vaihdettua :/ Lävistäjä meni laukassa ihan hyvin, vaikka Ruusu kiihtyikin vähäsen. Vasempaan laukka meni paljon paremmin ja tuomarikin sanoi, että vasen oli paremman näköistä. Käyntiin siirtyminen suoraan laukasta oli sitten toinen iso katastrofi ja ravattiin kulman läpi, vaikka se piti mennä käynnissä :D Saatin tästä pisteitä vain kolme, hups... Käynnissä sitten lopputervehdykseen ja kiitos.Odotin vielä Saagan suorituksen ajan maneesissa, jonka jälkeen vein ponin talliin ja otin siltä varustret pois. Pesin sen vielä sienellä ja harjasin läpi.
Ja kun joku kuitenkin kysyy niin prosentteja saatiin vaivaiset 53,? ja olimme 10/12. Tavoitteena oli päästä läpi ja olla jokin muu kuin viimeinen, eli tavoite saavutettu! Ruusu oli hieno ja ehkä me vielä joskus startataan yksi HeB? ;)

Paras <3 (kaikki kuvat c Nelli!)
Essi ♡ 

2 kommenttia:

  1. Ihan hyvinhän se meni! Minä olisin onnellinen jos joskus pääsisin Helppoa B: tä edes kilpailemaan. ;D Ihana tuo ensimmäinen kuva teistä. 🙈💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sä joskus vielä pääset! :) Itekki tykkään kyllä tuosta ekasta ❤

      Poista