torstai 1. syyskuuta 2016

#70 MELKEIN JO KOULURATSUKKO?

Hei!

Ensimmäisenä pahoittellen, että kahdesta ensimmäisestä ratsastustunnista ei ole tullut postauksia :/ 
Mutta ei anneta sen häiritä! Tässä postauksessa kerron tämän viikon tunnista.
Saatiin myös toivoa tälle kaudelle vakkarit ja toivoin Ruusua, jonka sitten sain! :)
Hoidan Ruusua, myös tiistaisin.

Ensimmäiseltä ratsastustunnilta :) c Ava
  Tulin tallille n. 15.40, jonka jälkeen menin maneesiin auttamaan vähemmän ratsastaneita. He menivät lopputunnista maastoon, joten menin taluttamaan. Talutin Aronia :)
Klo 17.00 menin takaisin talliin ja söin. Sitten Nella (kuvaajani) tuli ja aloin harjaamaan Ruusua. Nella otti meistä tosi kivoja kuvia, mutta saatte ne vasta seuraavassa postauksessa. Kun kello tuli 17.40, aloin varustamaan Ruusua. Viittä vailla kuusi, lähdimme maneesille. Olimme maneesissa sen takia, koska kentän pohja oli vielä niin pehmeä. 

   
Meillä oli tunnilla sijainen, Taku ja tehtiin tosi hyödyllisiä juttuja!
Tunti aloitettiin itsenäisellä käyntityöskentelyllä, jonka jälkeen siirsimme kevyeeseen raviin. Tunnin aiheena oli lisäykset ravissa ja laukassa, 
Teimme kevyessä ravissa ensin niin, että toisella pitkällä sivulla lisättiin ravia. Ruusulla ja mulla ei ollut mitään ongelmia, kun muutenkin jo menevä poni alla. Saatiin paljon kehuja ja Taku kehu sitä, kun ratsastin lisäykset niin kevyellä kädellä :D
Vaihdettiin suunta ja tehtiin lisäyksiä tähänkin suuntaan. Ruusu oli ihan super hyvä ratsastaa (toki aluksi oli pari huonompaakin)!

paras <3
Skip välikäynnit

Jatkettiin lisäyksiä, mutta nyt vain harjoitusravissa. Ruusullahan on joidenkin mielestä pomputtava ravi, mutta nyt, kun olen ponilla mennyt viimeset kaksi vuotta niin oon mä siellä jotenkin oppinut istumaan. 
Ravilisäykset meni vaihtelevasti. Välillä mä pompin siellä, enkä saanut hyviä lisäyksiä, mutta loppua kohden löysin rytmin ja saatiin pari tosi hyvää lisäystä!!
Vaihdettiin suunta kokorataleikkaalla, ja taas lisäyksiä harjoitusravissa. 
Taas aluksi rytmi oli vähän hukassa, mutta ainakin lopuksi saatiin mukavia pätkiä.

Multa poistu toisen suunnan kuvat, joten yritetään pärjätä näillä :)(
<3
Sitten aloitettiin tekemään laukkalisäyksiä. Aina Oven puoleiselle pitkälle sivulle lisäys. 
Lyhyeltä sivulta alkoi laukka ja päättyi vastakkaiselle lyhyelle sivulle. 
Ruusu oli molempiin suuntiin ihan super hyvä ratsastaa ja saatiin tosi paljon kehuja! Mä vaan niin rakastan tota ponia <3 
Lisäykset meni kumpaankin suuntaan tosi hyvin, kun Ruusu on menevä poni, niin vähän vaan piti antaa enemmän ohjaa ja istunnalla vähän pidentää :) 
Toisella pitkällä sivyulla piti sitten mennä ravia ja ottaa vähän kiinni laukan jälkeen. Pari ekaa kertaa Ruusu vähän ennakoi nostoissa, mutta lopulta saatiin molempiin suuntiin todella hyvät nostot!Otettiin lopuksi vielä muutamat lisäykset ravissa, jonka jälkeen loppukäynnit. 
Vein Ruusun talliin, otin siltä varusteet pois ja pesin sen sienellä. Raukka oli tullu ihan kunnolla hikiseksi :D 


Essi

6 kommenttia:

 1. Kiva postaus��

  VastaaPoista
 2. meet tosi hyvin ja kiva postaus! :))

  VastaaPoista
 3. Ihanaa lukea pitkästä aikaa postaustasi. Nää sun postaukset on vaan niin hyviä.😃❤ Mulla lisäyksissä on just ongelma et jään vähän kovakätiseks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi kiitos paljon! ❤ joo mustakin tuntuu ett ratsastan lisäyksissä tosi kovalla kädellä, mutta en sitt kai? :D

   Poista