torstai 4. elokuuta 2016

#68 PUOLESTA VAI VASTAAN? - POSTAUSHAASTE

"Tällä kertaa haluamme päästä lukemaan teidän mielipiteitänne ja ajatuksianne hevosmaailman väittämiin liittyen. Olitpa sitten puolesta tai vastaan, perustele mielipiteesi!"

Näin kuului siis tämän kertainen postaushaaste :) Eli siis Jalustin.net on laatinut muutamia väitteitä hevosmaailmasta ja nyt pitäisi sitten perustella omat vastaukset näihin väitteisiin. 
Eiköhän aloiteta!


Sain Nananlta vielä muutamia kuvia perrasta. Tykkään tästä kuvasta tosi paljon <3
MITÄ MIELTÄ OLET?

Hevosen tulisi liikuttaa päivittäin. 
PUOLESTA Mielestäni hevonen tulisi liikuttaa päivittäin, mutta toki yhden vapaapäivän voi pitää, jolloin vain esim kävelyttää hevosta.

Lämppärit sopivat vain ravureiksi.
VASTAAN Moni ihminenhän näin sanoo, mutta minun mielestäni lämppärit ovat yhtä hyviä ratsuja, kuin ravureitakin. Suomenhevosetkin juoksevat raveissa, mutta ovat myös ratsuina jopa ratsastuskouluissa, niin miksi lämppärit olisivat sitten eri asia?

Kirjoja lukemalla ei opi ratsastamaan.
PUOLESTA Kyllä kirjoista voi saada vinkkejä ratsastukseen ja omien virheiden parantamiseen, mutta en ihan usko, että pelkkien kirjojen avulla oppisi ratsastamaan


Satulavyö tulisi kiristää hitaasti asteittain.
PUOLESTA Mun mielestä tämä on ihan hyvä tapa, ja käytän tätä itsekkin. Ei se tunnu hevosesta mkavalta, jos heti aluksi vedetään neljä reikää putkeen.

Hevosten tulisi saada tarhata ja laiduntaa laumoissa.
PUOLESTA Kannatan, sillä hevonen on laumaeläin, eikä viihdy pitkää aikaa yksin.

Selkään tulisi aina nousta hevosen vasemmalta puolelta.
Tähän en oikeen tiedä mitä sanoa. Vasen puoli on meidän tallillamme tapana, mutta toisaalta eiköhän se riipu ihan hevosesta ja siihen, että eri paikoissa on eri tavat. ELI JOTAIN SILTÄ VÄLILTÄ :D

Hevosta hoidettaessa tai varustettaessa hevosen tulisi olla aina kiinni.
PUOLESTA Riippuu hevosesta, mutta karsinan oven pitäisi vähintään olla kiinni, jos hevonen ei ole itse kiinni. Jos sattuu vaikka niin, että hevonen säikähtää jotain ja lähtee satula selässä ulos karsinasta? Itse silti laitan aina hevosen kiinni ja pidän karsinan oven puoliksi auki. Eri ratsastuskouluissa/talleilla tehdään tietysti eritavoilla :)

 
Vain kisatulosten perusteella voi sanoa, minkä tasoinen ratsastaja on.
VASTAAN Jos kisoissa menee huonosti, niin ei se tarkoita sitä, että olet huono ratsastamaan.


Mitä rikkaampi on sitä pidemmälle ratsastuksessa on mahdollista päästä.
PUOLESTA Silloin on ehkä mahdollista ostaa oma hevonen, valmentautua pitkälle ja kiertää paljon kisoja. 


Se, miten korkeita esteitä hyppäät, ei kerro siitä, miten hyvä ratsastaja olet.

PUOLESTA Entäpä jos oletkin parempi kouluratsastuksessa, etkä ole hypännyt enempää kuin ristikoita? Tai jos olet hypännyt isoja esteitä, mutta ett ole niin hyvä kouluratsastuksessa? Eli esteet eivät kerro, kuinka hyvä ratsastaja olet.Ennen oman hevosen ostoa ratsastajalla tulisi olla kokemusta joko vuokra- tai ylläpitohevosesta.

 PUOLESTA On hyvä tietää ennen omaa hevosta, mitä hevosen omistaminen oikeasti tarkoittaa. Paljon vastuuta esimerkiksi.

On tiputtava vähintään 100 kertaa, ennen kuin voi sanoa itseään hyväksi ratsastajaksi.
EN TIEDÄ MITÄ SANOA Minulle aina sanottiin pienempänä näin, ja olin melkeimpä iloinen, kuin tipuin :D Itse olen tippunut 4v sisällä 28krt?Hevosenomistajan olisi hyvä välillä päästä ratsastamaan muillakin hevosilla kuin vain omallaan.

PUOLESTA On hyvä oppia ratsastamaan erilaisilla hevosilla, jotka käyttäytyvät eritavalla, askeleet ovat erilaiset yms. Näin kehityt ja opit ratsastamaan pienissä, kuin isoissakin askelissa.
On se varmaan ratsastajastakin kivaa saada välillä vaihtelua?

Essi ♥

2 kommenttia: