maanantai 18. heinäkuuta 2016

#64 SANOINKO ETTÄ MULLA ON HYVÄ TASAPAINO? - NELJÄS VUOKRAUSPÄIVÄ

Moi!

Olin taas perjantaina ratsastamassa Oskulla. Tällä kertaa sain seuraa, sillä Kaisla oli luvannut tulla ratsastamaan kanssani. 
Koko tunti meni ihan huonosti, sillä satoi kaatamalla ja kenttä oli ihan kuravelliä = en pysty keskittymään ratsastukseeni ja näin ponikaan ei keskity.


Aloitin kävelemällä pitkät alkukäynnit. Kun otin ohjat, tein käynnissä ihan perus ympyröitä ja yritin saada Oskun taipumaan. Tein tätä molempiin suuntiin. En pystynyt ollenkaan keskittymään sateen takia ja niin tehtävästä ei tullut mitään. Poni tuskin edes taipui tai kulki ympyrällä. Tässä vaiheessa oli jo turhauttavaa ratsastaa. 
Siirsin ponin raviin ja ravasin molempiin suuntiin ihan vain uralla, sillä sateen takia eteen ei nähnyt kunnolla. Osku pyöristyi vähän, joten en ollut enään niin turhautunut. Toiseen suuntaankin ravasin ihan vain uralla. Joitain ympyröitä tein sinne tänne, ilman mitään virallista tehtävää.skip välikäynnit  
(kävelin tunnin aikana todella paljon sateen vuoksi)

Kun otin ohjat ravailin hetken, ennen kuin nostin laukan. Osku oli molempiin suuntiin ihan ok, mutta oikeaan mun oli helpompi istua. Laukkasin taas ihan vaan ympyrällä. 
Sitten, kuten otsikosta voi päätelläkkin, niin tipuin :D 
Ei, en tippunut laukassa, vaan pysähdyin hetkeks uralle ja odotin, että Kaisla pääsee ohitseni. No olin kääntymässä takaisin ympyrälle, mutta ponilla oli vähän eri suunnitelma. Se vetäisi pään alas, rupes syömään ja minä sieltä sitten tulin kuperkeikalla pään yli alas. Vierähdin vieläpä kentän ulkopuolelle :D 
No jatkoin sitten vielä hetken ympyrällä laukkaamista, kunnes otin taas välikäynnit. 

skip välikäynnit

Otin taas ohjat ja tein käynnissä kaikenmaailan ympyröitä, väistöjä yms. perusjuttuja. Osku oli ihan ok, toimi pätkittäin ihan hyvin ja välillä taas ei niin hyvin. 
Ravasin ja tein väistöjä. Osku oli tosi hyvä tässä, eikä pelleillyt sen kummempia. Saatiin pari todella hyvää pätkää. Tein myös muutaman ravilisäyksen.
Nyt Kaisla oli lopettamassa ratsastuksen, joten otimme vielä laukkaa ison vesilätäkön läpi. Se oli ihan super hauskaa!
Sitten Kaisla lähti ja jäin yksin puolikkaalle kentälle. En tehnyt taaskaan mitään kummallista. Ravailin molempiin suuntiin, tein pysähdyksiä tms. Sitten kävelin hetken, kunnes otin taas laukkaa. Tosin nyt niin, että nostin suoraan pysähdyksestä. Saatiin molempiin suuntiin hyviä nostoja. 
Tipiuin taas.
Laukasta? Kyllä.
Eli laukkasin ihan normaalisti ympyrllä, kun Osku huomaa, että kentän portti on auki ja lähtee laukkaamaan sinne. En sitä silloin itse tajunnut, mutta juuri ennen porttia, vedän todella kovaa toisesta ohjasta ja poni kääntyy ja pysähtyy. En ollut valmistautunut pysähdykseen, joten tipuin ensin jaloilleni, mutta kaaduin sitten taaksepäin :D 
En enään tehnyt muuta, kuin ravailin loppuravit ja kävlin loppukäynnit. Osku oli loppuraveissa tosi rento ja hyvä ratsastaa. Viimeisenä kävelin loppukäynnit. 
En ratsastanut ihan kahta tuntia sateen vuoksi, mutta jonkun 1h 40min. 

Kiitos Emmalle todella paljon kuvista! <3

Essi ♥

2 kommenttia:

  1. Voi apua. :D Mulla on just sellainen tapa, että kun tipun jollain kerralla hevosen selästä niin sitten otan useammankin mutakylvyn tai jos hyvä tuuri on niin vaan hiekkakylvyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi ei! Toivottavasti se hiekkakylpy ois useemmin ku mutakylpy ;)

      Poista