lauantai 16. heinäkuuta 2016

#63 VAHVA PONI - KOLMAS VUOKRAUSPÄIVÄ

Moi!

Torstaina olin taas puniksessa ratsastamassa :)

Kiitos Anulle tunnista ja kuvista!


Aloitin kävelemällä taas 8min alkukäynnit. Tällä kertaa maastakäsin.
Kun nousin selkään otin heti ohjat ja tein molempiin suuntiin, molempiin päätyihin pääty-ympyrät. Menin normaalia pidemmillä ohjilla, sillä totesin, että Osku toimii alkuverkassa paljon paremmin pitkillä. Tein samoja pääty-ympyröitä myös ravissa, molempiin suuntiin. Osku oli ihan ok. Taipu ihan kivasti, mutta olisin voinut johtaa enemmän sisäohjalla ja ratsastaa kunnolla sisäpohkeella. 
Tein vielä molempiin suuntiin muutamat ravi-käynti-ravi siirtymistä. Osku oli todella kiva ratsastaa, kun se oli herkkä pohkeelle. Tein myös muutaman ravi-pysähdys-ravi siirtymistä. Se ei oo ollut noin kiva ratsastaa edellisinä päivinä!
skip välikäynnit

Ravailin hetken harjoitusravissa ennen, kuin nostin laukan. Laukkasin ensin pitkät sivut kevyessä istunassa ja vähän lujempaa, jonka jälkeen istuin alas ja jäin hetkeksi pääty-ympyrälle. Osku oli kiva ja myötäili välillä mukavasti. Tein nämä molempiin suuntiin.  
Tämän jälkeen aloitin Anun antaman tehtävän. Pitkän sivun keskeltä, käännös keskelle, ja keskellä pysähdys. Pysähdyksestä peruutus 2 askelta ja suoraan raviin. Lyhyellä sivulla sitten voltti tai käynnissä väistö. Tein ensimmäiset kolme kertaa aina sen voltin. Saatiin Oskun kanssa molempiin suuntiin hyvät pysähdykset, mutta välillä poni ei halunnut seistä sen jälkeen paikoillaan, joten sehän lähti tietysti liikkeelle. No, ei muuta, kuin uusi pysähdys ja peruutus. Osku oli todella kova suustaan parin kerran jälkeen ja näki, että sillä on vain pienet/osaamattomat menneet. 
Väistöt menivät meiltä ok. OLisin voinut käyttää enemmän ulkopohjetta molemissa suunnissa, mutta muuten hyvin. 

skip välikäynnit
Jatkoin vielä samaa tehtävää, mutta nyt lisäsimme laukan mukaan. Eli sama tehtävä, pysähdys suoraan ravista ja peruutus, mutta nyt yritin nostaa suoraan pysähdyksestä laukan. Laukkasin lyhyelle sivulle voltin, laukkasin kulmaan, jossa siirsin raviin ja näin tehtävä alkoi alusta. 
Saatiin molempiin suuntiin todella hyviä laukannosto pätkiä! Osku kuunteli hyvin mun apuja. Pysähdyksissä se oli vieläkin todella vahva suustaan, mutta loppua kohden parani huomattavasti.
Vaihdoin suunnan ja sama tehtävä myös vasempaan. Osku oli muuten hyvä, mutta laukkavoltilla olisin voinut johtaa enemmän sisäohjalla ja ratsastaa sisäpohkeella.
Tämän jälkeen tein vielä vähän puidemillä ohjilla raviväistöjä molempiin suuntiin. Osku oli ihan ok, mutta takaosa jäi välillä jälkeen.
Kävelin hetken, ennen kuin otin satulan pois. Olin päättänyt jo, että tänään menen ilman satulaa loput 20min.
En tehnyt, muuta, kuin kokeilin kaikki askellajit molempiin suuntiin. Oskulla on niin tasainen selkä, että siellä oli todella helppo istua. Kävelin lopuksi loppukäynnit maastakäsin.
(video ilman satulaa menosta löytyy instagramista @essijaponitt )


Essi

2 kommenttia:

  1. Nää vuokrauspäivä-postaukset on niin kivoja! On just kiva lukea postauksia, joissa on myös paljon kuvia. Oskukin vaikuttaa mukavalta ponilta ja teidän meno näyttää todella hyvältä. :3

    VastaaPoista