keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

#61 ENSIMMÄINEN VUOKRAUSPÄIVÄ

Moi!

 Eilen minulla alkoi lauantaihin kestävä Osku-ponin vuokraus. Vuokraukseeni kuuluu viiden päivän ajan kaksi itsenäistä ratsastustuntia päivässä ja ponin hoitoa itsenäisesti, kuin poni olisi omani. Eli ihan perus vuokraus. 
Sain myös Emman (Emman blogiin tästä) pitämään minulle tuntia, sekä kuvaamaan ratsastustani :)

TIEDOSTAN OLEVANI OSKULLE LIIAN PITKÄ, JOTEN SIITÄ EI TARVITSE TULLA SANOMAAN!


Saavuin Emman kanssa talille n. 14.45. Minulla oli ennen tallille menoa, vähän säätöä, että kuka sillä ponilla ratsastaa, joten kiertelimme Emman kanssa n. 15min katselemassa paikkoja. Kun kello tuli tasan aloitimme harjaamaan Oskua. 
skip harjaus ja kuntoon laitto
(Pidimme tässä pienen tauon, ennen kuin laitoimme varusteet)
Kun kello oli suunnilleen 15.50 lähdimme kentälle. Nousin selkään ja kävelin kahdeksan minuutin alkukäynnit. Osku tuntui tosi pieneltä Perran ponien jälkeen :D


Aloitin tunnin sillä, että tein pysähdyksiä, pari peruutusta ja voltteja/pääty-ympyröitä. Osku toimi ihan hyvin. Olisin voinut ratsastaa sitä enemmän sisäpohkeella, mutta muuten meni ihan ok. Tein saman myös toiseen suuntaan. Osku toimi hyvin siihen nähden, että ekaa kertaa ponin selässä olin. Emma kertoi minulle ensimmäisen tehtävän. 
Molempiin päätyihin, isot pääty-ympyrät. Ympyrän jälkeen melkein heti, pari-kolme metriä, ennen uraa, piti väistättää poni uralle.
Tehtävä oli välillä vähän vaikea tehdä, sillä kaks muuta ratsukkoa pyörivät pääty-ympyrällä, joten tilaa ei aina ollut tarpeeksi. Väistöt meni vähän niin ja näin, mutta ympyröillä Osku taipui kivasti.
Vaihdoin suunnan oikeaan ja tein saman tehtävän. Osku oli selkeesti jäykempi tähän suuntaan, eli sisäpohkeella ja ulko-ohjalla sai ratsastaa ihan kunnolla.
Jatkettiin tekemällä ravissa erilaisia voltteja ja ympyröitä. Sen ravi oli niin pientä, että aluksi en osannut yhtään keventää, mutta pian alkoi sujua. Osku toimi pätkittäin ok, kunhan muistin tehdä puolipidätteitä ulko-ohjalla ja ratsastaa sisäpohkeella. Samat voltit toiseen suuntaan ja meni ihan hyvin.
Tämän jälkeen aloitin ravissa saman tehtävän, kuin käynnissä. Eli väistöt ja pääty-ympyrät. Ja siis wau! En olisi tosta ponista uskonut, mutta saatiin muutamia todella hyviä raviväistöjä! Pääty-ympyröilläkin Osku meni ihan hyvin. Välillä tein pääty-ympyrän "keskelle" pysähdyksen suoraan ravista, ja poni toimi. Vaihoin suunnan vasempaan ja nyt Osku ei tuntunut enään niin jäykältä. Se myötäsi pätkittäin ja saatiin tähän suuntaan vielä paremmat raviväistöt! Ympyröilläkin sain Oskun jotenkin taipumaan ja pysähdykset suoraan ravista.
Seuraavaksi otin laukkaa. Otin laukan ensimmäiseksi pääty-ympyrällä. Oskun laukka oli niin pientä, että siellä oli aluksi vaikea istua, mutta pian jotenkin pääsin siihen tahtiin mukaan. Osku pitää saada ns laukkaamaan "oikeasti", sillä muuten se ei käytä yhtään takajalkojaan. Vaihoin suunnan ja laukkasin vielä toiseen suuntaan. Osku toimi pätkittäin ok, kunhan sain takajalatkin liikkeelle.
välikäynnitSitten tein taas samat väistöt ja pääty-ympyrät , mutta niin, että pääty-ympyrät laukassa ja väistöt ravissa.
Tää tehtävä meni meiltä mun mielestä ihan suht. hyvin! Saatin muutama hyvä raviväistö, toki takapää olis voinu olla enemmän suorassa, utta sitä sitten harjoitellaan tällä viikolla. Laukat sain nostettua hyvin ja Osku alkoi reipastua vähän. Pari kertaa laukka ympyrä jäi tekemättä, kun pari ratsukkoa oli juuri siinä kohtaa, mutta ei se mitään :)
Vaihdettiin suunta ja sama tehtävä vasempaan. Osku toimi hyvin, vielä paremmin, kuin oikeaan. Väistöt menivät todella hyvin ja Osku kuunteli hyvin.
Sitten toiselta puolelta lähti ratsukko, eli saimme puolikkaan kentän yksin käyttöömme ja näin tilaa oli enemmän.
Annoin Oskun kävellä taas hetken.
Kun otin taas ohjat Emma antoi tehtäväksi mennä kolmikaarisella ja toisella pitkällä sivulla raviväistö. Menin tämän harjoitusravissa. Osku toimi hyvin ja myötäsi, sekä taipui, kunhan muistin Emman ohjeen. Pidätä, Sisäpohje Aktiivinen. Tämän avulla Osku liikkui hyvin ja sain ponista paljon irti. Väistöt menivät vielä paremmin, kuin alussa ja tottai mua alkoi hymyilyttämään, joka väistöpätkän jälkeen :)
Tein saman myös toiseen suuntaan. Osku toimi hyvin, kunhan muistin taas pidätä, sisäpohje, aktiivinen. Kolmikaarinen meni molempiin suuntin hyvin. Pari kertaa Osku puski vähän sisälle päin, mutta ei sen suurempia ongelmia.

Hieno Poni <3
Emma antoi minulle vielä yhden tehtävän. Minun piti keskiympyrällä väistättää ponia ja kun Emma laski 1,2,3 niin suoristin ja nostin laukan. Tehtävä meni molempiin suuntiin hyvin, kunhan muistin pitää takajalat mukana liikkeessä. Laukat nousivat hyvin suoraan käynnistä.
Katsoimme kelloa ja sallitusta ratsastusajasta oli jäljellä vielä 10minuuttia, joten annoin enemmän ohjaa ja ravasin isoja pääty-ympyröitä. Lopuksi kävelin vielä loppukäynnit maastakäsin. Taino Emma talutti Oskua, kun mä selasin tunnin kuvia :D
Kohta sitten lähdenkin ratsastamaan tämän päivän tunnin! :)


Essi

9 kommenttia:

 1. Aivan ihanan näköinen poniherra sulla käytössä,on se suloinen ❤

  Pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on <3
   Käyn katsomassa myös sinun blogisi! :)

   Poista
 2. Oi, teidän menonne näyttää tosi hyvältä Oskun kanssa etenkin, kun olit ekaa kertaa sen kyydissä! :) Ps. Ois kiva saada myös video pätkä menostanne. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Ajattelin huomiselta muokata jonkun pikkuisen videon :)

   Poista
 3. Kiva postaus ja hienoja kuvia! Tykkään varsinkin tästä viimeisestä kuvasta :) Näytätte myös menevän hyvin! Ja täytyy nyt sanoa että blogilla on tosi hieno ulkoasu, tykkään varsinkin bannerista ja tästä värimaailmasta ❤︎

  kamillaino.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kiitos paljon!
   Tälläisiä kommentteja on aina yhtä ihana lukea <3
   Käyn katsomassa myös sinun blogisi :)

   Poista
 4. Todella hyvä postaus! Kirjoitat todella hyvin sekä yksityiskohtaisesti, itse tykkään juuri lukea tämän tyylisiä postauksia kaikista eniten, jotka sisältävät runsaan tekstin lisäksi paljon ihania kuvia! Hyvin näytätte myös menevän ja aivan ihana poni. Mielenkiinnolla jään seurailemaan sun blogia. <3
  http://riding-mylifestyle.blogspot.fi

  VastaaPoista