keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

#58 PERRAN PUUKKOANNARISTOCLUB 2016

Meillä oli super ihana leiri perniössä ja nyt saatte suuren kuvamäärän kera postausta viikosta.
(n. 500 kuvaa kuitenkin hävisi, joten en ole varma onko kaikista tunneista kuvia :( )

SUNNUNTAI 

Saavuin Perniöön n. 17.05, jonka jälkeen kävin ilmottautumassa ja vein tavarani huoneeseen. Olin siis Pinjan ja Nanan kanssa päärakennuksen sinisessä huoneessa. Illalla ei tehty muuta, kuin hengailtiin Loviisan ja Emman kanssa, käytiin maneesissa, katsomassa, kun Saima ja Nea ratsastivat omilla hevosillaan ja kuvailtiin. Illalla toivottiin vielä hoitsut ja hevoset seuraavalle päivälle. Hoitsuksi toivoin Cacrua. Tunneille toivoin kouluun ensin Cleoa, mutta vaihdoin sen sitten Ponitaan ja Esteille Cacrua. 
Saatiin vielä illemalla tietää, ketä saatiin hoitsuksi ja melkein kaikki meidän porukasta saikin, kenet halusi.

En tiedä ketkä kaikki ovat ottaneet nämä kuvat, mutta kiitos ainakin Johannalle, Nanalle, Nealle ja Emmalle!
MAANANTAI

Laitumelta haku - Cacru
Koulu - Ponita 
Este - Cacru
Laitumelle vienti - Ponita

 Aamulla hain Cacrun laitsalta, jonka näkemistä olin odottanut vuoden! Laitsalla herra ei sitten antanut heti kiinni, vaan piti leivällä houkutella se luokse. Minun ensimmäinen tuntini oli 11.30 koulua Ponitalla.

Koulutunti aloitettiin pitkin ohjin. Aluksi Ponita tuntui hieman laiskalta. Otettiin ohjat ja siirrettiin kevyeeseen raviin. Teimme isoja pääty-ympyröitä, sekä voltteja. Teimme koko tunnin aikalailla perusjuttuja, että Satu näkisi hieman meidän tasoa. Teimme saman myös toiseen suuntaan. Ravissa Ponita oli ihan super! Saatiin tosi hyviä pätkiä ja sitä oli niin helppo ratsastaa, kun se oli, kuin Ruusu. Teimme myös niin, että vähän ennen pitkää sivua piti kääntää ja taivuttaa ponia jompaankumpaan suuntaan. Aluksi en osannut oikeen ratsastaa ja Ponita ei tiennyt mitä siltä pyysin. Loppua kohden kuitenkin parani. Sama toiseen suuntaan ja se meni ihan ok. Laukka otettiin muistaakseni "pätkittäin". Eli piti tehdä laukka-ravi siirtymisiä, ympyröitä yms.
Ponita oli koko tunnin ihan super!

Seuraavaksi minulla oli estetunti Cacrulla. Hypättiin ensin yksittäisenä n. 40cm, jonka jälkeen neljän esteen ratana sama. Cacru oli ihan ok. Tuli välillä vähän ihmeellisiä hyppyjä ja puomeja tunnin aikana tippui varmaan viisi :D Muuten poni oli kiva, mutta olisin voinut ratsastaa sitä enemmän eteen.

Illalla ei tehty hirveesti mitään. Jaettiin vain hevoset seuraavalle päivälle ja sekoiltiin huonees :D Toivoin Esteille Cacrua, itsenäiselle Ponitaa ja ostin vielä irtotunnin ja toivoin  sille itsenäinen Cacru. Heppojen jaon jälkeen pyydystettiin kärpästä ja tanssittiin gangsta walkia :) #vainsinisenhuoneenjutut xdd


TIISTAI

Laitumelta haku - Buce (?)
Este - Cacru
Itsenäinen - Ponita
+ Itsenäinen - Cacru
Laitumelle vienti -Ponita

Ensimmäisenä mulla oli estetunti Cacrulla.
Aloitettiin pitkin ohjin, jonka jälkeen aloitimme kevyessä ravissa tekemään ympyröitä ja voltteja. Cacru oli jo tässä tosi laiska, eli sain tosissani käskeä liikkumaan, tuloksetta. Poni oli koko tunnin tositositosi laiska, eikä kuin kahdesta viimeisestä hypystä tullut mitään. Hypättiin tunnilla muutaman esteen rataa ja muutamaa yksittäistä estettä. Niin kuin jo sanoinkin, saatiin loppuun okserille ja ristikolle hyvät hypyt, sillä minua alkoi melkeinpä ärsyttämään ja aloin tosissani ratsastamaan ponia eteen. Tunti meni siis minun osaltani todella huonosti.
(ilmeratsastusta :D)

Toisena tuntina mulla oli itsenäinen Ponitalla. Tein ihan perusasioita. Aloitin kävelemällä hetken pitkin ohjin. Kun otin ohjat aloitin tekemällä jokaiseen kulmaan voltin. Myöhemmin lisäsin vielä jokaisen sivun keskelle pysähdyksen. Tein toiseenkin suuntaan saman. Ponita tuntui vähän jäykältä aluksi, mutta muuten oli tosi kiva! Jatkoin samaa tehtävää kevyessä ravissa, mutta pysähdykset tein käyntisiirtymisinä. Tämäkin molempiin suuntiin. Ponita oli nyt jo rennompi ja tämä onnistui meiltä tosi hyvin! Otin vielä laukkaa keskiympyrällä. Ponita tuntuu niin samalta laukassa, kuin Ruusu. Sama juttu Ruusullakin, että sen laukkaa sanotaan pomputtavaksi, mutta ei siellä ole mun mielestä vaikea istua. Oli tosi kiva tunti <3


Viimeisenä minulla oli itsenäinen Cacrulla. Voin sanoa, että Cacru on paljon kivempi ilman satulaa, kuin satulalla, vaikka kaikki eivät sen selästä pidäkkään. Se tulee vaan paljon rennommaksi ja paremmaksi ratsastaa! En muista tästä tunnista paljoakaan, mutta tein paljon käynti-ravi ja ravi-laukka siirtymisiä molempiin suuntiin. Ei Cacrusta ehkä uskoisi, mutta välillä saatinn laukka nousemaan ihan pienestä pohkeen puristuksesta! On se vaan niin ihana!
Lopputunnista otettiin vielä pari laukkakisaa shettiksiä vastaan :)
(Tältä tunnilta mulla ei ole näköjään kuvia....)

#tilannekuva
Illalla taas toivottiin ponit seuraavalle päivälle. Itse toivoin esteille Cleoa, maastoon Cacrua ja irtotunti itsenäinen Ponita. Sekoiltiin taas jotain ihan olematonta meidän huoneessa XD

KESKIVIIKKO

Este - Sissi
Itsenäinen - Ponita
Maasto - Cacru
Laitsalle vienti - ? (en muista xd)

Eli minun päivän ensimmäinen tunti alkoi 9.30, maastoesteitä Sissillä. En yhtään tiennyt minkälainen Sissi on hypätessä, joten ehkä vähän "pelotti" ratsastaa ponilla ensimnmäistä kertaa ja suoraan maastoesteitä.
Aluksi tunnilla tehtiin aika perusverkka. Sitten hypättiin pari kertaa vinoa puomia, että muistettaisiin ohjata maastiksilla suoraan keskelle. Sissi oli ihan ok. Pari kertaa ei askeleet oikeen sopinu, mutta muuten hyvin. Sitten oli vuorossa pieni erikoiseste. Ehkä n. 50cm esteen päällä oli viltti. Ensin hepat saivat nuuhkia ja tutustua vilttiin. Sissi aluksi kyttäsi sitä, eikä suostunut menemään lähellekkään estettä. n. 4min päästä kuitenkin se uskalsi jo ihan pienesti nuuhkia sitä. Saatiin tulla este joko ravissa tai laukassa. Päätin, että tulen ekana ravissa. No ekalla kerralla sitt kiellettiin. Tokalla kerralla melkein hypättiin paikalta, mutta yli päästiin. Seuraavalla kerralla tulin jo laukassa ja Sissi hyppäsi hyvin.
Seuraavaksi käytiin tutustumassa maastoesterataan. Radalla oli banketti ja neljä tukkia.
Sissin kanssa olimme ensimmäisiä. Lähestyin bankettia laukassa. Päästiin hyvin ylös ja hyvin alas. Jatkettiin laukkaa ensimmäiselle tukille. Hyppy tuli suht. keskelle. Seuraava hypättiin hieman sivusta, mutta ei se mitään. Tukkikasalle kanssa ok hyppy. Ravattiin alamäki alas, ja vähän ennen estettä laukkaan ja neljäs tukki hyvin. Uudestaan banketille, joka meni kanssa toosi hyvin!
Katsoin siinä sitten vielä lopuksi muiden radat.
Viimeisenä hypättiin vielä ihan perus 70cm pysty. Meidän hypyt lähti vähän kaukaa, mutta poni oli silti ihan Super!
Tunnilta ei oo kuvia :/


Päivän toisena tuntina, minulla oli itsenäinen Ponitalla. Oli kyllä ihan huippua, kun oltiin vain kahdestaan Pinjan ja Vallun kanssa maneesissa. Tilaa siis ainakin oli. Tein aluksi käynnissä vaan jotain voltteja ja pääty-ympyröitä. Ponita oli nyt jo suht. rento, kun oli ollut edelliselläkin tunnilla. Sitten siirsin raviin ja tein taas ympyröitä. Ponita tuntui tosi hyvältä ratsastaa. Menin myös ravissa puomeja. Nana laittoi meille (kiitos Nana:) ) ravivälit ja sitä sitten tultiin. Saatiin Ponitan kanssa askeleet sopimaan hyvin, eikä ongelmia tullut. (skip pitkät ohjat) Sitten otin laukkaa ensin keski-ympyrällä ja sitten tulin laukassa puomeja. Ponitan kanssa tää oli ihan huippuhauskaa! Siitä tuli vaan jotenkin niin hyvä fiilis, kun tuntee onnistuvansa jossain.
Ihan lopuksi otin vielä satulan pois, sillä Pinja sanoi, että minun pitää kokeilla Ponitaa ilman satulaa. No otin satulan pois ja ravailin ja otin pari laukkapätkää. Ponitan ravi ja laukka ovat todella samantapaisia, kuin Ruusulla, joten siellä oli tosi helppo istua ilman satulaakin.
Loppuravit vielä ja Poni talliin.Sitten asia mitä olen odottanut jo pitkään! Maasto Cacrulla. Maastossa oli ihan huippua :D Meillä syntyi Loviisan kanssa aikamoiset keskusteluaiheet :D Laukattiin kolme (?) sellasta 100-300m pätkää. Mentiin Cacrun kanssa mennä Nanan ja Mimosan ohi, kun herra ei halunnut laukata hiljaa. Käveltiin myös jossain metsäpolulla, joka oli täynnä ötököitä! Siitä Cacru ei sitten tykänny ja lähti pari kertaa ravaamaan. Sitten kanssa meinasin tippua varmaan miljoona kertaa, kun ravattiin ja Cacru päätti napata ruohoa, veti pään alas ja mä roikun sen kaulalla silleen "moi!".
Mutta ei siitä muuta, kuin että oli paras maasto <3

Toivottiin iltapalaa ennen hevoset viimeiselle päivälle. Toivoin leikkitunnille Palleroa ja leirikisoihin Sissiä.
Illalla sekoilimme taas jotain ihan päätöntä huoneessamme. Esimerkiksi luimme netistä kompakysymyksiä toisillemme :D

TORSTAI 

Laitumelta haku - Cleo
Leikki - Pallero
Kisat - Sissi
Laitumelle vienti - Cacru

Eli siis viimeinen päivä. Ensimmäinen tuntini oli leikkitunti Pallerolla. Aluksi kuvittelin, että on mahdotonta saada se, sillä niin moni kyseistä ponia toivoi. Minä kuitenkin ilokseni sain sen.
Tunnilla oli tosi hauskaa! Ensin ratsastettiin pareittain. Olimme Masin kanssa Emman ja Cleon parina. Ratsastimme ensin (kai?) ihan vain niin, että menimme virekkäin ja teimme voltteja ja pysähdyksiä suoraan ravista. Seuraavaksi ratsastimme niin, että toisen piti mennä silmät kiinni ja parin piti puheen avulla ohjata toista. Mulla ja Emmalla tää meni ihan ok :D
Sitten lopetettiin pariratsastus. Satu laittoi uran sisäpuolelle, uran viereen kaksi estetolppaa n. 2,5m päästä toisistaan. Ensimmäisen tolpan päällä oli huivi ja se piti ravissa/laukassa napata siitä ja laittaa toisen tolpan päälle. Sain tämän vain pari kertaa onnistumaan :D (skip pitkät ohjat)
Seuraavaksi alettiin hyppäämään. meillä oli taas tämä "huivitehtävä". Eli n. 3m ennen estettä, piti ottaa huivi ja esteen päällä laittaa se tolppaan. Sain tämän kerran onnistumaan. Pysyin hyvin selässä,  sillä Palleron selkä on niin tasainen ja pyöreä. Tehtiin myös sama niin, että esteen päällä piti ottaa huivi ja laittaa hypyn jälkeen tolppaan.
Oli ihan superkiva tunti!

Sitten leirikisat. Katsoin ensin, kun ensimmäinen verkkaryhmä meni verkan ja radat. Itse olin toisessa ryhmässä. Pihla meni ennen minua Sissillä, joten poni oli valmiiksi verkattu. Hyppäsin kyytiin ja kävelin hetken pitkin ohjin. En kuitenkaan kauaan, sillä aikaa ei ollut paljoa ja lähdin viidentenä. Satu kyseli meiltä luokat mitkä haluamme mennä. Itse sanoin 70-80cm. Verkkasilin siinä ravissa ja laukassa. Sissi tuntui tosi hyvälle koko verkan ajan. No sitten kun aloitin hyppäämisen, aloitin ensin 40cm pystyllä. Sissi tuntui tosi hyvältä ja hyppäsi hyvin. Seuraavaksi hyppäsin n. 60cm pystyn pari kertaa kumpaankin suuntaan. Saatiin hyvin askeleet sopimaan jokaisella hypyllä. Viimeisenä vähän ennen lähtöäni hyppäsin vielä 80cm (?) pystyn. Ensimmäisillä hypyillä Sissi lähti hyppyyn liian aikaisin vaikka yksi askel olisi vielä mahtunut. Sieltä sitten meinasin tippua, mutta sain itseni hyvin takaisin satulaan.
Rata :
Nostin laukan ja kaarsin ensimmäiselle esteelle. Askeleet saatiin sopimaan suht. hyvin ja Sissi hyppäsi hyvin. Tokalle hyvä tie, mutta hyppy vähän pohjaan. Kolmoselle tein ehkä ihan vähän pienemmän tien, kun olin kuvitellut. Hyppy tuli pohjaan, mutta yli päästiin virheittä. Neloselle hyvä suora tie ja hyvä hyppy. Ehkä paras tämän radan hyppy. Sitten kaarto vitoselle. Tämän ratsastin ok, vaikka askeleet eivät sopineetkaan ja tultiin pohjaan. Kutosellekkin tultiin pohjaan, mutta yli päästiin ihan hyvin. Seiskalle sitten hyvä tie ja yli hyvin!


Iltapäivällä pidettiin vielä loppupalaveri ja jaettiin palkinnot. Sijoituin 6/17! En voi olla ylpeempi ponista <3
Nyt on sitten tämän kesän leiri käyty ja varattu ensi kesälle uudet! Itse olen menossa Pinjan, Nanan ja Emman kanssa perraan kutoselle. Kutonen on viiden päivän leiri, joten ratsastustakin tulee enemmän!

Tässä vielä tekemäni leirivideoKIITOS PERRAN PUUKKOANNARISTOCLUB 2016

Essi

3 kommenttia:

  1. Vähän on kyllä pyöristelty tota kisojen korkeutta... suurin osa esteistä on joku 55-60cm muutama ehkä 70cm

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva postaus; paljon kuvia, videoita ja vielä hyvä selkeä teksti. :) Eli kaikki mahdollinen!

    VastaaPoista
  3. Ihana postaus, tuo video oli kyllä tosi hyvä♥

    VastaaPoista