keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

#56 MIKÄ SE PERRA ON?

Moi!

En tiedä kuinka montaa kiinnostaa, mutta ajattelin kertoa Perniön Ponitallista hieman enemmän. Lähinnä kesäleirien toiminnasta :)

"Kesäleirejä järjestetään kesäkuun alusta elokuun alkuun. Leirit ovat joko 4 tai 5 päiväisiä. Paikalle saavutaan ensimmäisenä leiripäivänä klo 17-19 ja ilta käytetään hoitohevosten jakoon, leirikasteeseen ja tutustumiseen leirikavereihin ja ympäristöön" 
Eli näin lukee Perniön Ponitallin nettisivuilla. Itse saavun paikalle melkein heti 17, niin on aikaa kierrellä ympäristössä ja laittaa tavarat paikoilleen. Kun saapuu paikalle, täytetään lyhyt lomake jossa kysellään kaikkea "kauanko olet ratsastanut?" "paljonko olet hypännyt ratana?" tms. Sitten, n. klo 19 kaikki kokoontuvat ruokailutilaan, missä kerrotaan vähän hepoista ja leirin ohjelmasta. Samalla saa toivoa hoitohevosta/-ponia ja kertoa seuraavan päivän tuntitoiveet ja hevoset. Leirikaste oli meillä ainakin vasta tokavikana päivänä. 


Tunnit, mitä ratsastaa, saa siis päättää itse. Joka päivä ratsastusta on 2h. Valittavana on este, koulu, itsenäinen, leikki ja maasto. Hevoset/ponit saa kanssa toivoa ja yleensä nämä toteutuvat.
Koko viikon ajan on myös laitumelta haku, sekä laitumelle vienti. Eli siis aamuisin klo 7.30 ensimmäinen ryhmä nappaa kypärän ja ponin suitset, jonka hakee laitumelta. Edellisenä iltana siis päärakennuksen seinälle tulevat lista hoitohepoista ja ketkä hakevat aamulla laitumelta.
Toinen ryhmä hakee klo 8.00. Kaikki eivät välttämättä pääse hakemaan, mutta vissiin yritetään saada niin, että jokainen jättää yhden haun/viennin pois.
Aamupala on muistaakseni klo 8.00-9.00, mutta tuo 9 ei ole se tarkka loppumisaika. Ensimmäinen päivän tunti alkaa 9.30 ja viimeinen joskus 17.30-18.00.


Esteitä pääsee hyppämään ihan puomeista yli metriin. Koulutunneilla tehdään aikalailla perusjuttuja, mutta myös vaikeampia juttuja mahtuu mukaan. Itsenäisillä saa tehdä melkeinpä mitä vaan, mutta ei hypätä tai mennä maastoon. Puomeja saa mennä, ilman satulaa saa mennä, saa pitää oman leikkitunnin taipitää panostetun koulutunnin.
Leikkitunneilla (meidän leirillä) leikitään hippaa ja ratsastetaan ilman käsiä. Leikkitunnilla hypätään myös ilman käsiä pieniä esteitä! Maastossa en ole perrassa ollut kertaakaaan, joten en siitä hirveästi tiedä. Maastossa mennään suurimmaksi osaksi vain käyntiä ja ravia, mutta laukkapätkiäkin otetaan.

Viime vuoden hoitohevosten-lista
Majoitus Perrassa tapahtuu päärakennuksessa, "linnassa" ja pikkumökeissä.
Päärakennuksessa on yksi kahden hengen huone ja kaksi kolmen hengen huonetta. Itse yövyn Pinjan ja Nanan kanssa yhdessä kolmen hengen huoneessa.
Linna on taas iso leirimökki, jossa on yksi kahden hengen huone, yksi kolmen hengen huone ja yläkerrassa viisi sänkyä. Pikkumökeistä mulla ei oo sen suurempaa käsitystä, mutta oon ymmärtänyt, että ne on aika ahtaita, kun kamatkin pitäisi tunkea sinne. Nämä pienet mökit ovat käytössä kesäisin.
Perniössä on todella iso kenttä! Taino minusta se tuntui ainakin isolta, kun on ratsastanut koko vuoden kentänpuolikkaalla....Kenttä on kooltaan 40×60 m ja maneesi 22×64m, eli tilat ratsastukselle ovat erinomaiset!
Perrassa on kaksi tallia. Isommassa tallissa on satulahuone ja harjoille oma hylly. Tämä on mielestäni tosi mukava talli, sillä se on tilava ja todella valoisa kesäisin. Pikkutalli on mielestäni hieman ahdas. Siellä on kaksi isompaa karsinaa (varsomista varten?) ja kaksi normaalia. Talvisin myös kahta ponia pidetään maneesissa olevissa karsinoissa.


Tämä postaus oli nyt tässä! Toivottavasti kerroin teille leiripaikastani selkeästi ja tiedätte vähän enemmän Perrasta!


Essi

6 kommenttia:

 1. Kivan oloinen paikka. Jos minä joskus menen leirille niin tsekkaan ehdottomasti tuon paikan! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo kannattaa tsekata, itse tykkään paikasta tosi paljon! :)

   Poista
 2. Ihana postaus, Perra kuulostaa kyllä tosi kivalta paikalta♥ Ehkä mäkin vielä joskus... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo ehdottomasti kannataa pienesti edes harkita asiaa ;)

   Poista
 3. Tosi kivan ja laadukkaan oloinen paikka, käväisempäs sivuilla kurkkaamassa, jos sitten ensi vuonna- tämän vuoden leiri on nimittäin jo varattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on kyllä tosi laadukas ja mukava paikka! Ensi kesän leirit tulivatkin jo myyntiin :)

   Poista