keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

#52 KESÄÄ KOHTI

Moi! 

Surkeaa bloggausta havaittavissa taas. Mulla on ollut vaikka kuinka ja paljon aikaa, mutta en vain ole innostunut kirjoittamaan postausta. 
No viime viikolla menin Ruusulla ja menimme pellolle. Harmi etten saanut kuvaajaa! Ruusu oli ihan super, vaikka ennen tunnin alkua luulin, että poni lähtee käsistä, Ekana, kun mentiin metsän läpi pellolle, Ruusu kiirehti tosi paljon ja sain välillä pidättää ponia napakastikkin. Pellolla saatiin kuitenkin tosi kivoja ravipätkiä ja sain ponin osittain pyöristymäänkin kivasti. Eli ennakkoluulot pois! Tultiin vielä ottamaan laukat kentälle ja Ruusu pyöristyi ja oli tosi kiva koko tunnin <3

Kuvat ovat vanhoja!
No maanantaina minulla oli tämän kauden viimeinen tunti. Tuntuuhan se vähän haikealta jättää Kilo kesäksi ja palata vasta syksyllä. 
Tallille tullessani päätin harjata Ruusun ihan kunnolla. Puunasin ponin oikein hienoksi. Jo tallille tullessani lista oli tullut ja arvasin jo, että menen Ruusulla, kuten listassa lukikin. Harjauksen jälkeen pääsinkin melkein heti laittamaan varusteita. Varusteet ponille, pomat kamat ja kentälle -->. 


Tunti aloitettiin pitkin ohjin, kuten normaalistikkin. Kun otettiin ohjat ratsastimme hetken vain uralla ja kunnolla kulmiin. Tämän jälkeen aloitimme tunnin ensimmäisen tehtävän vasemmassa kierroksessa. Päätyihin isot ympyrät. Ruusu taipu välillä tosi kivasti, paitsi mitä nyt alussa oli hieman jäykkä. Sitten vaihdettiin suunta oikeaan ja tehtiin sama juttu. Ruusu oli parempi oikeassa kierroksessa, vaikka se on vaikeampi sekä minulle, että Ruusulle. Oikeaan Ruusu taipui paremmin ja ympyröistäkin tuli tasaisempia. 
Siirrettiin raviin ja tehtiin sama ravissa, mutta nyt pitkille sivuille piti tehdä käyntisiirtymiset. Ruusulle ja mulle tää tehtävä oli tosi hyvä! Sain ponin hyvin rennoksi ja muutenkin tosi hyväksi ratsastaa. Käyntisiirtymisissäkin käytin pelkkää istuntaa ja poni kuunteli! Me aletaan vihdoin oppia tää :) Vaihdettiin suunta vasempaan ja sama tehtävä. Ruusu oli tässäkin tosi mukava, vaikka ei yhtä hyvä, kuin oikeaan. Taipu ihan ok ja käyntisiirtymiset saatiin hyvin. Toki muutamia tuli, missä heitin vain ohjat pois, kun poni oli käynnissä. Tämän sain korjattua aika nopeasti. 
Seuraava tehtävä oli keskiympyrällä pohkeenväistö, niin, että takajalat kulkevat ulkona. Ruusu oli tässäkin ihan ok. Aluksi poni ei ihan ymmärtänyt mitä siltä pyysin, mutta saatin pian muutamia tosi hyviä väistöpätkiä! Seuraavaksi oli vuorossa laukka. Laukan sain nostettua hyvin ja melkein pelkällä istunnalla. Aluksi poni oli vähän jäykkä eikä pyöristyny, mutta nopeasti sain pidettyä ulko.ohjan tuen ja poni pyöristy tosi kivasti! 


Vaihdettiin suunta oikeaan ja tultiin takaisin keskiympyrälle. Tehtiin taas samat väistöt. Ruusu oli tässä vähän parempi, kuin vasempaan. Tässäkin saatin muutamia ihan super pätkiä! Sitten oli vuorossa laukka. Nostin laukan, mutta tässä olin jotenkin kadottanut ulko-ohjan tuen ja poni ei pyöristynyt yhtään. Lopulta sain tuen ja poni alkoi kulkemaan nätisti. On se kyllä super, kun osaa ratsastaa oikein, eli pitää ulko-ohjan tuen ja pitää olkapäät rentoina!
Tämän jälkeen siirsimme käyntiin, menimme uralle ja annoimme pitkät ohjat. 


Nyt sitten nään luultavasti Ruusun ja muut kilon ponit syksyllä :(
Harmittaa vähän, mutta kesällä on tulossa kaikkea kivaa, joten eiköhän se siitä!
Lauantaina minulla on kevätjuhla ja saan ensimmäisen numerotodistukseni ja pääsen (luultavasti) kutosluokalle :)

Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti