perjantai 6. toukokuuta 2016

#51 Kun ei vaan onnistu

Moi!

Eilen minulla oli korvaustunti, siitä, kun en päässyt maannataina ratsastamaan.


Saavuin tallille kaverini Miilan kanssa n. 16.35. Katsoimme tuntilistaa ja siellä luki, että menen Ruusulla.  En tiedä miksi, mutta jostain syystä minua jännitti vähän :D No siinä ennen tuntia esittelin Miilalle vähän tallia ja poneja. 
Kun kello tuli 16.55 lähdimme kentälle. Ruusu oli edellisellä tunnilla, joten minun ei tarvinnut laittaa sitä kuntoon. Kentällä hyppäsin sitten ponin selkään ja säädin jalustimet. 
Kun olin valmis lähdin kävelemään pitkin vasempaan kierrokseen. Kävelimme jonkin aikaa, kunnes otimme ohjat ja aloitimme käyntityöskentelyn. Teimme päätyihin isot pääty-ympyrät. Ruusu oli tosi laiska ja totesinkin itselleni, että kuitenkin, kun lähdetään ravaamaan ja laukkaamaan poni on tosi energinen. Sain kuitenkin Ruusun taipumaan suht. hyvin. Seuraavaksi siirsimme raviin ja aluksi mä en jotenkin saanut rentoutettua itseäni, niin poni ei kuunnellut yhtään mun pidätteitä ja vauhti kiihtyi pariin kertaan aika isosti. Aika nopeasti rentouduin kuitenkin ja Ruusukin hidasti. Jatkoimme samoilla pääty-ympyröillä, mutta nyt pitkille sivuille piti tehdä käynti siirtyminen. Ruusu oli nytkin todella reipas ja yritin olla rentona, mutta nyt tehtävä ei tuntunut vaan onnistuvan. Poni vaan kiihdytti ja pariin kertaan jouduin jopa pysäyttämään Ruusun, sillä se ei yksinkertaisesti kuunnellut yhtään minua. Teki jo mieli lopettaa, mutta jatkoin kuitenkin. Käynti siirtymisistä ei tullut aina käyntiä, vaan mentiin pää pilvissä ja ravattiin lujaa. Tämän jälkeen annettiin pitkät ohjat. Välikäyntien jälkeen otimme taas ohjat ja jatkoimme. Ravasimme suoraa uraa hetken ja aloitimme päivän laukkatehtävän. Eli päätyihin samat ympyrät, mutta tällä kertaa ne piti laukata. Muuten mentiin harjoitusravia. Pitkille sivuille taas käynti siirtymiset. Ihan ensimmäinen laukannosto meni hyvin ja Ruusu laukkkasi suht rauhallisesti, mutta sitten kun yritän saada sitä käyntiin niin ei mitään toivoa! Poni lähtee vain kiihdyttämään.
Ravasin (taino se oli enemmänkin kipitystä) toiseen päähän jossa nostin taas laukan. Ruusu lähti tosi lujaa, enkä saanut sitä oikeen kiinni. Pidätteetkin oli ihan hukassa. Oikeestaan mikään muu laukka ei onnistunut, kuin tuo ensimmäinen.Vaihdettiin suunta ja jatkettiin samalla tehtävällä.
Taaskaan pidätteet oli ihan jossain muualla, poni juoksi alta pois ja mikään ei tuntunut sujuvan. Käynti siirtymiset eivät olleet käynti siirtymisiä vaan puoliksi ravia ja Ruusu ennakoi todella paljon. Jos en kääntynytkäänympyrälle, poni saattoi nostaa laukan uralla. Välillä tekis mieli jättää tunti kesken! Tämän jälkeen ravattiin loppuravit ja taas Ruusu yritti jusosta alta. Jotenkin ihan lopussa sain ponin hetkeksi pyöreeksi, mutta muuten koko tunti oli aikamoinen katastrofi.Loppukäynneissäkin tapahtui. Joku potkulautaili siitä kentän vierestä ja kaikki ponit lähtivät laukkaamaan. Kaikilla oli pitkät ohjat, joten kaksi tyttöä lensivät poniensa selästä. Itse sain nopesti kerättyä ohjat ja pysäytettyä Ruusun. Ruusu tärisi tämän jälkeen hieman. Seisoimme sitten siinä jonkin aikaa, että pahemmin tippunut tyttö saatiin ylös. Käänsimme kaartoon ja tulimme alas.
Minun piti viedä Karpalo talliin, koska Ruusu jatkoi seuraavalle tunnille.


Aik söpö <3 :D
Kiitos Miilalle kuvista!

On se silti aina paras <3


Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti