torstai 17. joulukuuta 2015

#45 Uusi Tuttavuus

Tänään minulla oli korvaustunti ja alleni sain ihan uuden tuttavuuden!

Kuvat: (c) Sirja
Uusi tuttavuus oli nimittäin Claudia!
Tulin tallille n. 16.30. En tehnyt mitään, vaan istuin hoitajienhuoneessa. Kun kello tul 16.45, menin maneesiin odottamaan tuntiani, joka alkoi siis 17. Kun pääsin Claudian selkään, se tuntui todella isolta. Claudiahan on haflingeri ja aikas raskasrakenteinen. Tunti aloitettiin pitkin ohjin oikeassa kierroksessa. Meillä oli sijainen, joten tehtiin aika perusjuttuja. 

Kun otettiin ohjat, sijaisemme antoi tehtävän: lyhyillä sivuilla pääty-ympyrät ja pitkien sivujen keskelle pysähdys. Minulta ja Claudialta tämä tehtävä meni ihan hyvin. Huomasin kuitenkin, että minun täytyi valmistella pysähdys ajoissa, tai muuten poni ei ajatellutkaan pysähtyvänsä. 
Pääty-ympyröillä Claudia taipui juuri sopivasti ja muutenkin meni hyvin. Sitten meille laitettiin pituushalkaisijalle kolme puomia. Puomit tultiin käynnissä. Harjoiteltiin omaa katsetta ja kuinka pitää katsoa aina "tulevasuuteen". Sitten vaihdettiin suunta ja tultiin samat pääty-ympyrät ja pysähdykset. Claudialta ja multa tämä alkoi sujua jo aikas hyvin :) Tultiin taas puomit käynnissä ja meni itseasiassa aika hyvin. Yhdessä kohtaa puomien jälkeen Claudia kompasteli omiin jalkoihinsa, mutta muuten meni hyvin. 

välikäynnit

Kun taas otettiin ohjat, aloitettiin ravaamalla koko uraa pitkin. Hetken ravattuamme, teimme päätyihin taas ympyrät. Tämä meni meiltä tosi hyvin! Vaihdettiin taas suunta ja tehtiin ravissa pääty-ympyrät tähänkin suuntaan. Meltä meni taas hyvin, mutta huomasin nyt, että Claudia alkoi puskemaan sisäänpäin. Sain asian jotenkuten korjattua. Seuraavaksi tultiin taas puomeja, mutta ravissa. Nämäkin menvät meiltä hyvin! Poni kuunteli nyt mun sisäpohjetta, joten lähestymisistä tuli tosi suoria. Vaihdettiin TAAS suunta ja tultiin samat puomit. Meni meiltä taas ihan hyvin. 

välikäynnit

Otettiin ohjat ja tultiin normaalia isommalle pääty-ympyrälle. Mentiin ensin vähän aikaa kevyttä ravia, jonka jälkeen harjoitusravia. Harjoitusravista nostimme laukan. Laukka tuntui aluksi jotenkin tosi tönköltä. Loppua kohden mentiin kuitenkin vähän sujuvammin. Siirrettiin harjoitusravin kautta käyntiin ja vaihdettiin suunta. Tultiin taas pääty-ympyrälle. 
Ensin kevyttä ravia, jonka jälkeen harjoitusravin kautta laukkaan. Laukassa yritin saada ponin laukan vain sujuvaksi. Onnistuin siinä aina pieniä pätkiä. Tultiin ympyrällä viellä laukassa yhtä puomia. Kaksi ekaa laukkaa puomin yli ei mennyt niin hyvin, sillä poni puski todella paljon sisälle päin. Viimeinen ylitys kuitenkin tuli onnisdtuneesti keskelle. 
Laukan jälkeen siirsimme käyntiin ja annoimme pitkät ohjat sekä taputimme poneja.

Oli kyllä tosi kiva tunti! Voisin mennä Claudilla vielä jatkossakin :)-Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti