lauantai 17. lokakuuta 2015

#38 Kauden ensimmäinen koulutunti

Korvaustunti To 15.10
(Ja tämä oli siis Ninan tunti)

Maanantailta (C) Inka
Ja arvatkaas mikä poni mulla luki listassa! 
  
No tietysti mun ihana hoitoponi Ruusu! <3 Tästä tulikin pikkuponi-viikko :D 
Mun tunti oli 17-18.00 ja (kiitos Avalle, joka laittoi mun nimen sinne!) tulin itse tallille n. 16.30. Mun piti itse laittaa Ruusu kuntoon, ja sen aloitin 15 (?) vaille. Kun olimme valmiita, lähdimme kentälle. 
Kentällä nousin selkään, kiristin vyön ja lyhensin jalustimia kahdella reiällä. Muuten olisi pitänyt kolmella, mutta halusin mennä kerrankin pitkillä. Aloitettiin vasemmassa kierroksessa tekemällä päätyihin isot pääty-ympyrät. Minulla oli taas ongelmana, että käteni tippuivat aina alas ja Painoni siirtyi aina vähän enemmän sisään päin. Lopuksi se menikin oikeastikkin tosi hyvin! 
Vaihdettiin suunta itsenäisesti oikealle ja jatkettiin samalla tehtävällä. Oikea kierros meni muuten hyvin, mutta taas käteni putosivat alas. 


Siirrettiin raviin ja tehtiin taas ympyrät päätyihin. Ruusu oli ihan ok, mutta olisi paremminkin voinut mennä. Kuitenkaan nyt käteni eivät pudonneet alas niin pahasti. Vaihdettiin taas suunta. 
Tehtiin ravissa vasemmalle ympyrät. Ruusu oli ihan super ja pääsin (ainakin hetkeksi) mun virheistä eroon! Poni meni hienosti pyöreenä :) 


Sitten pitkät ohjat ja käveltiin hetki. 
Aloitettiin tulemalla lyhyen sivun lopusta, puomin oikealta puolelta. Sitten tehtiin pohkeenväistö vasemmalle ja käveltiin lyhyelle sivulle. Suurinpiirtein lyhyen sivun keskeltä siirrettiin harjoitusraviin. Ravattiin pitkän sivun keskelle, mistä piti lähteä tekemään voltti. Voltilta pitkän sivun loppuun ravissa ja käyntiin. Sitten taas uudestaan. Ruusulta ja multa meni pohkeenväistöt tosi hyvin! Ravissakaan ei ollut ongelmia, vaan poni pyöristyi kivasti ja volteistakin tuli pyöreitä (Tai ehkä ne tötsät, joidenka välistä piti mennä, auttoi vähän :D) !. Tehtiin sitä niin, että jokainen taisi mennä ainakin kaksi kertaa koko "radan". 


Sen jälkeen tultiin kaikki keskiympyrälle. Siirrettiin harjoitusraviin ja takaisin käyntiin muutaman kerran. Sitten nostettiin laukka. Aluksi mulla oli jotain säätämistä Ruusun kanssa, mutta pian kuitenkin sain ponin oikeinpäin ja laukattiin rauhallisesti ja pää ei ollut pilvissä. 
Siirrettiin harjoitusravin kautta käyntiin. Vaihdettiin taas suunta ja tultiin ympyrälle. Tehtiin taas muutama harjoitusravi-käynti siirtyminen. Sitten nostettiin laukka. Ruusu lähti vetämään ihan täysiä, pää pilvissä ja laukkaa mentiin sivuttain. Sain kuitenkin Ruusun tosi nopeasti kiinni, vaikka mentiin vieläkin hieman holtittomasti. Ihan ihan lopussa sain ponin pyöreeksi, että ei jäänyt huono fiilis. 
Sitten suoraan loppukäynnit, kiitos ja ratsailta.Kiitos Ellalle Kuvista! :)


Ja muuten! Mä oon nyt osallistunut Ruusulla 1.11 pidettäviin estekisoihin! Mennään luokka 60cm. Katsotaan mitä tulee, sillä en ole hypännyt Ruusulla ikinä ristikkoja isompaa rataa :D

Viime Estetunnilta

-Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti