sunnuntai 24. toukokuuta 2015

#25 Väliaidan toisella puolella

Moi!

Minulla oli taas ratsastustunti. Nyt kun oli Helatorstai, ei ole koulua joten tuntimme alkoi jo 09.00.
Tallilla odottelin listan tuloa ja se tulikin aika pian. Listassa luki:

Essi - Suffeli

Apua! Viimeksi kun menin sillä se oli lähtenyt vetämään kiitolaukkaa. Hain Suffelin varusteet ja laitoin sen kuntoon. Suffelille piti laittaa gramaanit, mutta se ei minua haitannut! Ponin saa helpommin pysäytettyä, jos se lähtee jotain säätämään. Lähdin maneesille ja nousin selkään.


En ollut tätä aijjemmin mennyt (ikinä!) gramaaneilla joten se näi nähtäväksi mitä siitä tulee...

Nousin maneesissa Suffelin selkään, kiristin vyön ja säädin jalustimet. Lähdin säätämisen jälkeen uralle.
Olin aluksi vähän pihalla miten gramaaneita käytetään, mutta tajusinkin aika pian.


Aloitettiin ottamalla ohjat ja ratsastamalle syvälle kulmiin. Se onnistui aika hyvin, mutta se oli taas sitä gramaanien kanssa säätämistä :D Jatkettiin tekemällä molemmilla pitkille sivuille loiva kiemura.
Se onnistui tosi hyvin, vaikka tila meinasikin loppua koko ajan kesken.Jatkettiin suoraan ja vaihdettiin suunta. Siirrettiin käyntiin ja tehtiin loivaa kiemurauraa. Suffeli meni tääsä ihan hyvin. Siirrettiin raviin ja taas ne gramaanit oli joko liian pitkät tai liian lyhyet :D Kiemura meni tässäkin kierroksessa muuten hyvin.
 Välikäynnit
Jatkettiin ottamalla ohjat ja tulemalla keskiympyrälle. Ensimmäisenä oli pelkäämäni oikea kierros...Jaa, että miksikö pelkäsin? No, Suffelilla on aina tapana lähteä oikeassa kierroksessa laukassa jotain säätämään :D Kuten viimeksikin.

Ympyrällä ensimmäinen nosto oli hyvä, mutta Suffeli rupes pomppimaan ja käänsin ympyrän. Nostin uudelleen ja sitten se lähti vähän kovempaa :D
Viellä yksi laukan nosto! No..Suffeli nosti hyvin, muitta kun muutkin nostivat laukan Suffeli kiihtyi tosi paljon ja seuraavaksi löysinkin itseni hevospuolelta :DSilloin tulin kulmaan ja opettajani sanoi, että ratsastan sillä pari kierrosta. No, siinnä sitten katselin, kun Suffeli veti ensimmäisessä laukan nostossa pari minipukkia. Viimein pääsin takaisin selkään ja lähdin vähän rennonpana takaisin ympyrälle. Tällä kertaa laukan nosto onnistui tosi hyvin! Parissa kohtaa ympyrällä kyllä poni lähti vähän kovempaa, mutta muuten poni oli super!

Jatkettiin ravissa suoraan ja siirretiin käyntiin. Käveltiin hetki pitkin ohjin ja aloitettiin avotaivutus.


Molemmille pitkille sivuille tuli avotaivutus. Ensin kulmaan ja siitä voltti. Voltilta aloitettiin avotaivutus. Mutta jos oli tilaa voltin sai jättää pois. Suffeli meni avotaivutukset ihan superisti! Mä kyll olin vähän pihalla taas, mutta mitäs pienistä :D

Mä tykkään itse tästä kuvasta tosi paljon! :)
Vaihdettiin suunta ravissa ja tultiin taas keskiympyrälle. Ilman mitään pelkoa tai jännitystä nost5in laukan. Suffeli nosti sen kiltisti, eikä lähtenyt rynnimään. Ainoa mikä epä onnistui oli kaikki ravi siirtymiset. Niitäkin mahtui sinne joukkoon ainakin viisi...:D

Siirrettiin raviin ja tehtiin samat avotaivutukset ja voltit toiseenkin suuntaan. Tässä kohtaa mulla oli sellanen jes! fiilis. Suffeli meni avot vasemmassakin kierroksessa tosi hyvin. Sain olla kyllä tyytyväinen poniin! :)


Kiitos Iinalle ja Annalle kuvauksesta!

    ~Essi

1 kommentti: