sunnuntai 10. toukokuuta 2015

#24 Mä menin voittamaan!

Moi!

Nyt on kisat kisattu! Kerron teille nyt kisapäivästä.

07:00 Heräsin
08:10 Lähdin tallille!

Kun pääsin tallille, ensimmäisenä aloitin harjaamaan Ruusua. Onnekseni Ruusu oli oikeastaan todella puhdas! Kisahoitajani/avustajani tulivat 09.00 aikoihin. Annoin heidän jatkaa Ruusun harjausta ja lähdin pesemään Ruusun Satulaa.
Kun sain satulan pestyä, menin Emman kanssa katsomaan Ruusulle parempaa satulahuopaa. Valitsimme tumman sinisen huovan, jossa oli kultareunus.
Emma ja Matilda aloittivat Ruusun sykeröidenv teon n. klo 09.40. Itse odottelin, että radan rakennus alkaisi.
Klo 10.00 kävelin Katrin kanssa maneesille ja aloitimme kantamalla estevarastosta puomeja maneesiin. Radan rakennuksen jälkeen aloitin opettelemaan rataa. Radassa oli kahdeksan ristikkoa. Kävelin radan kolme kertaa läpi, kunnes oli aika lähteä takaisin talliin.


Aloitin heti varustamaan Ruusua ja laittamaan omia kamojani. Pian olinkin valmis ja pieni kisajännitys vatsassa lähdin maneesille. Maneesissa Emma auttoi minut selkään ja säädin jalustimet. Viellä vyön kiristys ja uralle.

Aloiteltiin aika nopeasti, sillä aikaa ei ollut verkkaan, kuin 15min.Verkassa Ruusu tuntui aluksi tosi kiirehtivältä, eikä kuunnellut kunnolla mun pidätteitä. Tein paljon voltteja ja sain Ruusun rennommaksi. Tultiin aluksi este 5 verkkaesteenä. Alku hypyt oli aika kamalia, mutta muutaman hypyn jälkeen, sain Ruusun hyvin keskelle ja hyppäämään oikeaan aikaan.(c) Saaga

(c) Saaga

(c) Saaga

Vaihdettiin suunta ja tultiin viellä verkkaesteenä este numero 3. Ekat hypyt oli taas mitä oli, mutta lopuksi tuli hyviä hyppyjä.

Kun kaikki olivat hypänneet kuulutettiin lähtöjärjestys. Lähdin viimeisenä luokassani.

Sirja-Aron

Inka - Whoopi

Ella-Aktor

Katri-Karpalo

Essi-Ruusu


Menin maneesin nurkkaan seisomaan, mutta pelkäsin, että Ruusu kerää energiaansa ja vie muo vaan siellä radalla. Odottelin ja kuin tuli minun vuoroni tuli vain yksi oli selvinnyt ilman virhepisteitä.

Lähdin radalle. Tervehdin tuomaria ja nostin kivan pehmeän laukan. Tein yhden voltin ja lähdin pitkältä sivulta, lyhyen sivun kautta ensimmäiselle esteelle.
Mä ohjasin ja Ruusu hyppäsi.
Eka este päästiin yli, toinenkin päästiin. Kolmoselle tuli vähän tiukka mutka, mutta silti yli päästiin.
Neljännellä ja viidellä esteellä ei ollut mitään ongelmia. Kuudeskin päästiin puhtaasti yli.

Seiskalla oli oma ohjausvirhe ja pelkäsin jo, että puomi tulee alas! No Ruusu hyppäsi tarpeeksi isolla ilmavaralla, joten yli sekin päästiin. Kasille sain ohjattua hyvin ja yli mentiin! Ilman virhepisteitä!

Olin kyllä niin ylpeä ponista <3

Kaikki tuli maneesin keskelle seisomaan, odottamaan, että kuulutettaisiin sijoittuneet. Luokka oli siis Clear Round (En oo varma kirjotinko oiken) joten kaikki puhtaan radan saanet palkittiin.

Olin niin onnellinen kun minut kuulutettiin yhdeksi sijoittuneeksi! Myös Sirja sijoittui. Saimme vihreät ruusukkeet ja menimme kunnia kierroksen kevyessä ravissa.
Ylpee ponista <3 :)

~Essi

1 kommentti: