keskiviikko 18. helmikuuta 2015

#16 Istuntatunti

Hei!

Olin torstaina tallilla hoitamassa ja ratsastamassa. Hoidin normaalisti Simon ja Suffelin. Vein pakit takaisin ja menin katsomaan listaa.

Essi - Ruusu

Taas Ruusu! Kolmas kerta peräkkäin! No, lähdin hyvillä mielin tunnille.
Ensin kävin hakemassa Ruusun varusteet ja menin laittamaan omani. Kävelin takaisin Ruusun luo ja aloitin laittamalla satulan. Ruusu luimisteli vähän, mutta ei yrittänyt näykkiä. Seuraavaksi otin suitset ja käänsin Ruusun. Laitoin suitset päähän ja remmit kiinni. Laitoin kypärän viellä päähän ja hanskat käteen. Olin valmis. Lähdin kävelemään maneesille. Maneesissa laskin jalustimet, kiristin vyötä ja nousin selkään. Säädin jalustimet sopivan kokoiseksi ja lähdin uralle.

Aloitettiin päästämällä jalat irti jalustimista, laitettiin myös ohjat kaulalle. Haettiin sitä jalan ja käsien asentoa.  Ruusu käveli todella reippaasti. Otettiin ohjat ja laitettiin jalustimet jalkaan. Aloitettiin vain menemällä kulmiin ja katsomaan istunnan asentoa. Tämän jälkeen siirrettiin raviin ja katsottiin, että jalka pysyy oikeassa kohtaa. Minulla meni se ihan hyvin. Sitten tehtiin jonkin verran käyntiin siirtymisiä jotka sujuivat hyvin.
Vaihdettiin suunta etuosa käännöksellä. Sekin meni hyvin.
Tehtiin viellä toisessa suunnassa samaa.

Seuraavaksi tultiin keskiympyrälle. Nyt laukka piti nostaa rauhallisesti, eikä haitannut vaikka poni ei heti nostaisi sitä laukkaa. Ruusun kanssa minulla ei ollut ongelmia tässä. Kun nostin laukan, Ruusu ei heitellyt päätään, vain laski sen alas. Silloin tuli sellainen tunne, että "Mä osaan tän jutun!". Ruusu laukkasi todella rauhallisesti, joten oli helppo istua satulassa.
Vaihdettiin suunta ja tultiin takaisin keskiympyrälle. Nostettiin laukka. Ruusu laukkasi todella hyvin ja sain Opettajaltani paljon kehuja.

Ravattiin viellä loppuravit uralla ja siirrettiin käyntiin. Käveltiin hetki pitkin ohjin ja tultiin kaartoon. Annoin Ruusun ohjat seuraavalle ratsastajalle, ja lähdin talliin.


Arvatkaas mitä! Olen osallistunut koulukisoihin, Helppo C luokkaan! Menen kisoihin Ruusulla. Teen kisoja ennen varmaan kaksi postausta, mutta sitten saatte lukea, miten minulla meni kisat!

(C) Essi H Ei saa kopioida!

-Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti